Hyppää sisältöön

Suunnittele kesälomamatka Italiaan – näihin ihaniin kohteisiin pääset Suomesta helposti

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.06.2022
Kesälomakohdetta valitessa Italia jää monesti Espanjan ja Kreikan varjoon, vaikka maan rantakohteisiin pääsee Suomesta kätevästi pakettimatkoilla tai omatoimisesti. Katso tästä viisi ihanaa kohdevaihtoehtoa seuraavalle lomalle!

Amalfin rannikko

Kuvankauniista maisemista, tunnelmallisista pikkukaupungeista ja aurinkoisesta säästä tunnettu Amalfin rannikko on suosittu lomakohde erityisesti pariskuntien keskuudessa, sillä rannikon lomakohteet tarjoavat erinomaiset puitteet romanttiselle lomalle. Suosittuja lomakohteita Amalfilla ovat esimerkiksi Positanon, Amalfin ja Ravellon kaupungit.

Amalfin rannikolla onnistuu monipuolinen lomailu, sillä alueella voi rantalomailun lisäksi patikoida vuoristomaisemissa ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin. Kevät ja alkukesä ovat parasta aikaa matkustaa Amalfin rannikolle, sillä loppukesästä alueella on huomattavasti enemmän matkailijoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoItalian kohteet
Amalfin rannikko tunnetaan erityisesti pariskuntien suosimana romanttisena kohteena.

Aurinkomatkat tarjoaa Suomesta pakettimatkoja Amalfin rannikolle, mutta loman alueelle voi toteuttaa myös omatoimisesti. Finnair lentää kesäkaudella suoraan Helsingistä Napoliin, josta pääsee kätevästi jatkamaan matkaa autolla Amalfin rannikon lomakohteisiin. Edullisimmillaan suorat lennot saa hieman yli 200 eurolla.

>> Katso tämän hetken halvimmat matkat Amalfin rannikolle!

Sardinia

Sardinia on vielä harvalle suomalaiselle tuttu lomakohde, mutta saaren ihanat rannat ovat mainio syy valita Sardinia kesäloman kohteeksi. Sardiniasta löytyy nimittäin vaalean hiekan ja turkoosin meriveden värittämiä paratiisirantoja. Saaren tunnetuin rantakohde on noin 50 kilometrin pituinen Smaragdirannikko, jonka alueella on lukuisia kauniita rantoja.

ShutterstockItalian kohteet
Sardiniasta löytyy paratiisirantoja, joita värittävät turkoosi vesi ja vaalea hiekka.

Monipuolinen Sardinia tarjoaa kuitenkin lomailijalle muutakin kuin rantoja, sillä saaren upea luonto luo erinomaiset puitteet aktiivilomailuun. Saaren luontoon voi tehdä retkiä pyörällä tai patikoiden, minkä lisäksi Sardinian harrastusmahdollisuuksiin kuuluvat myös kiipeily ja vesiurheilu.

Vilkkainta Sardinian lomakohteissa on elokuussa, joten paras aika matkustaa saarelle on alkukesästä tai vaihtoehtoisesti vasta syksymmällä. Helpointa Sardiniaan on matkustaa Suomesta pakettimatkalla, joita järjestää Tui. Saarelle voi myös tehdä omatoimimatkan ostamalla vaihdolliset lennot esimerkiksi Cagliariin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisilia

Välimeren suurin saari Sisilia on monipuolinen lomakohde, josta löytyy niin kauniita hiekkarantoja, upeaa luontoa kuin kiinnostavia kulttuurikohteita. Sisilia onkin mainio valinta kohteeksi, jos haluat kokea yhden loman aikana kaiken.

Rantalomailija viihtyy Sisiliassa erityisesti saaren etelärannikolla, jossa sijaitsevat monet saaren parhaista hiekkarannoista. Kaupunkilomaa taas voi viettää saaren pääkaupungissa Palermossa, jossa on vaikuttava vanhakaupunki ja muuta historiallista nähtävää, herkullista ruokaa sekä vilkasta yöelämää. Sisilian tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu tulivuori Etna, jonka rinteille voi tehdä patikointiretkiä.

IstockphotoItalian kohteet
Sisilia hurmaa matkailijan monipuolisuudellaan, sillä saarelta löytyy niin rantoja kuin aktiivimahdollisuuksia.

Elokuu on paikallisten suosima lomakuukausi, joten Sisiliaan kannattaa matkustaa jo alkukesästä tai syyskuusta eteenpäin. Lämpöä saarella riittää toukokuusta lokakuulle. Pakettimatkoja Sisiliaan tarjoavat Aurinkomatkat ja Tui, minkä lisäksi Finnairilla on kesäkaudella suorat lennot Helsingistä Cataniaan.

>> Katso tämän hetken halvimmat lomat Sisiliaan!

Cattolica

Italian itärannikolla sijaitseva Cattolica on perinteinen rantalomakohde, joka sopii rentoa lomaa etsivälle. Rauhallinen lomakohde on erityisesti perheille sopiva vaihtoehto rantalomalle. Cattolicassa loma sujuu hiekkarannalla makoillen sekä ravintoloissa ja kahviloissa paikallisella ruoalla tai jäätelöllä herkutellen. Liikuntaa rakastavalle lomailijalle Cattolica tarjoaa urheilumahdollisuuksia aina golfista pyöräilyyn.

IstockphotoItalian kohteet
Cattolica tarjoaa mainiot puitteet perinteiseen rantalomailuun.

Paras aika matkustaa Cattolicaan ovat kesäkuukaudet, jolloin lämpötilat liikkuvat päivisin noin 25–30 asteessa.

Ischia

Napolin edustalla sijaitseva pikkuinen Ischian saari tunnetaan vehreistä ja vuoristoisista maisemista. Ischialta tekemistä löytävät niin perheet, pariskunnat kuin yksin matkustavat, sillä saarella voi viettää lomapäiviä kirkasvetisillä rannoilla, patikoida upean luonnon ympäröimänä, rentoutua saaren lukuisissa kylpylöissä tai vierailla pienillä viinitiloilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoItalian kohteet
Ischian saarella voi nauttia rennosta lomasta rannoilla tai saaren lukuisissa kylpylöissä.

Pakettimatkoja Ischian saarelle järjestää Suomesta Aurinkomatkat. Saarelle pääsee laivalla Napolista noin tunnissa, joten Ischialle voi suunnitella myös omatoimimatkan. Kesä- ja syyskuu ovat parhaat kuukaudet matkustaa Ischialle, sillä lämpötilat ovat miellyttäviä eikä kohteissa ole ruuhkaista.

>> Katso tämän hetken halvimmat lomat Ischiaan!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja