Hyppää sisältöön

Tunnetko jo Italian Calabrian? Viisi paikkaa lomailijalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.06.2022
Manner-Italian saappaankärjessä sijaitseva monipuolinen Calabria tarjoaa rutkasti tekemistä lomalle. Nämä viisi paikkaa takaavat, että saat matkasta kaiken irti.

1. Reggio di Calabria

Calabrian tunnetuimpiin kohteisiin lukeutuva Reggio di Calabria on täynnä kulttuuria ja historiaa. Vaikka päälle päin siltä ei välttämättä vaikuta, valtaosa kaupungin rakennuskannasta on melko uutta, sillä 68 prosenttia Reggio di Calabriasta tuhoutui 1900-luvun alussa maanjäristyksessä.

Kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa, ja suosituimpia kohteita ovat muun muassa Italian kauneimmaksi kilometriksi kehuttu rantapromenadi sekä koko Italian parhaaksi gelateriaksi palkittu Cesare-gelateria. Kulttuurin ystävät viihtyvät Museo Nazionale della Magna Grecian aarteiden ääressä, sillä museossa on näytillä muun muassa kaksi pronssipatsasta, jotka pelastettiin merestä 1970-luvulla. Patsaiden epäillään olevan peräisin jopa 400-luvulta eaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiCalabria, Italia
Reggio di Calabrian kaunein kilometri on parhaimmillaan aurinkoisella säällä, mutta pilvisenäkin päivänä se houkuttaa kävijöitä.

Reggio di Calabria on tunnelmallinen kaupunki, jonka kaduilla on helppo tarkastella paikallista elämää.

2. Tropea

Calabrian monipuolisin lomakaupunki Tropea tarjoaa erinomaisen kombinaation Italian parhaita puolia: herkkuruokaa, upeita merimaisemia, historiallisen vanhankaupungin ja rantoja. Kaupunki sijaitsee Tyrrhenanmeren rannalla ja tarjoaa vaikuttavan näkymän merelle.

Tropean palvelut ovat matkailijan näkökulmasta kohdillaan, sillä ravintoloita ja hotelleja riittää. Rannoilla on vahva paikallistunnelma, sillä suuret lomakeskukset ja kansainvälisten ketjujen hotellit loistavat poissaolollaan. Hotelleja ei saa rakentaa rannoille, joten ne sijaitsevat sisämaassa.

Inka KhanjiCalabria, Italia
Tropean kaupungista löytyvät kaikki: ranta, vanhakaupunki ja luontokohteet.

Kaupungin tunnetuin nähtävyys on kallion katolla lepäävä Santa Maria dell’Isolan kirkko, jonka juuresta löytyvät Tropean suosituimmat uimarannat.

3. Pizzo

Rauhallinen rantakaupunki Pizzo on tunnettu erityisesti sen omasta jäätelöannoksesta, tartufosta. Suklaa- ja hasselpähkinäjäätelöistä muovattu pallo kätkee sisäänsä suklaakastikesydämen. Koko herkku on dipattu kaakaojauheeseen, ja se maistuu parhaalta auringonpaisteessa Pizzon kävelykadun kahvilan terassilla nautittuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiCalabria, Italia
Pizzon satamakaupunki on pieni paikka, jossa voi nauttia italialaisesta Välimeren tunnelmasta.

Pizzo on kaunis pikkukaupunki, jonka kiinnostavimpiin kohteisiin kuuluu vanhankaupungin lisäksi ranta. Kapeilla kujilla voi tarkastella paikallista elämää, mutta lisäksi vierailulla kannattaa tutustua Chiesetta di Piedigrottaan, eli luolaan rakennettuun kappeliin.

4. Scilla

Värikkäiden talojen täyttämä Scilla on pieni kalastajakylä, jossa italialainen tunnelma on vahvasti läsnä. Kadut nousevat jyrkästi kalliolle, ja ne ovat kapeita sekä rakennusten reunustamia. Scillan rannikko on täynnä hotelleja ja ravintoloita, joista avautuu näkymä suoraan Tyrrhenanmerelle.

Inka KhanjiCalabria, Italia
Scillan kalastajakylän paras paikka on ranta, josta avautuu myös mainio näkymä itse kylään.

Kalastajakylän maine takaa herkulliset kalaruoat, ja kaupunki on erityisen tunnettu herkullisista miekkakala-annoksista.

5. Zungri

Sisämaassa vuoriston syleilyssä sijaitseva Zungrin kaupunki tunnetaan erityisesti kallion sisällä olevista luolakodeista, joita on asutettu 500-luvulta lähtien. Noin kymmenen kilometrin päässä rannikolta sijaitseva kaupunki on helppo vierailukohde Calabrian rantakaupungeista, ja tarjoaa 571 metrin korkeudesta vehreitä kukkulamaisemia merinäkymien vastapainoksi.

Inka KhanjiCalabria, Italia
Zungrin kylän historiallinen luolakohteeseen ei ole esteetöntä kulkua, mikä kannattaa huomioida vierailua suunnitellessa.

Historiallisen luolavierailun lisäksi matkailijat nauttivat Zungrin rauhallisesta tunnelmasta.

>> Lue lisää vinkkejä Calabriaan!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja