Hyppää sisältöön

Tästä salamyhkäisestä Italian saaresta et ole koskaan kuullutkaan – tunnettiin villeistä seksiorgioista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.04.2017
Italian "kielletyllä saarella" on seksin ja murhanhimon täyttämä historia.

Zannone oli orgioiden saari

Luulitko Italiasta löytyvän vain turistien täyttämiä saaria, jotka kaikki matkailijat tuntevat nimeltä? Zannone on todennäköisesti useimmille vieras saari, jonka salamyhkäinen seksiin ja murhaan liittyvä historia on tehnyt siitä sekä pahamaineisen että kiehtovan.

Zannone on osa Pontisia saaria, jotka levittäytyvät Tyrrhenanmerelle Italian länsirannikolle Rooman ja Napolin välimaastoon. Saarella on varsin erikoinen historia – se tunnettiin nimittäin aikoinaan seksiorgioistaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1960-luvulla saarella asui markiisi Casati Stampa yhdessä näyttelijävaimonsa Anna Fallarinon kanssa. Pariskunnan aktiviteetteihin kuuluivat seksiorgiat, joiden aikana markiisi seurasi vaimonsa seksiseikkailuja muiden miesten kanssa.

Saarella nähtiin usein korkea-arvoisia vieraita, ja kosteisiin juhliin kuuluivat niin alkoholi kuin seksikin. Zannone tunnettiin yleisesti seksiorgioiden saarena, mutta asiasta vaiettiin hienotunteisesti. Pariskunnan asuttamasta huvilasta kerrottiin löytyvän muun muassa salainen peilihuone, jossa seksileikkejä pystyi helposti seuraamaan.

Kevytkenkäinen elämä saarella sai kuitenkin katkeran lopun vuonna 1970, kun markiisi päätyi mustasukkaisena tappamaan sekä vaimonsa että tämän rakastajan. Lopuksi markiisi ampui itsensä – jättäen jälkeensä seksipäiväkirjoja ja yli tuhat rohkeaa kuvaa.

Tragedian jälkeen suljettu Zannone on tänä päivänä lähes autio päiväretkelijöitä lukuun ottamatta, eikä saarelta löydy palveluita. Saaren ainoat rakennukset ovat majakka sekä 1930-luvulla ilman lupia rakennettu huvila, jossa markiisi vaimoineen asui.

Zannonelle saapuvat vieraat voivat nauttia saaren kauniista rannasta tai vaeltaa hylätylle huvilalle, jossa pahamaineiset seksiseikkailut aikoinaan tapahtuivat. Postikorttimaisemista huolimatta saari on ainakin toistaiseksi vai harvojen salaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijat pääsevät saarelle Ponzan saarelta, jolle puolestaan voi matkustaa lautalla mantereelta Terracinan ja Anzion satamista. Yöpyminen Zannonella on kielletty – saarella voivat telttailla erikoisluvalla vain esimerkiksi työtehtävissä liikkuvat biologit tai tiedemiehet.

Katso kuvia Italian “kielletystä saaresta” täältä!

Lähde: CNN
Kuva: Flickr / ghirolfo53

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Parhaat Italiassa kuvatut elokuvat

Italian kohteet, joissa on kuvattu tunnettuja elokuvia – nämä 7 paikkaa haluat nähdä omin silmin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja