Hyppää sisältöön

Tunnetko jo Italian Cinque Terren? Katso kuvat upeista maisemista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.09.2018
Italian Cinque Terre koostuu tunnelmallisista kalastajakylistä, joissa voi nauttia Välimeren rennosta ilmapiiristä ja hienoista merimaisemista.

Viiden kylän alue

Pohjois-Italiassa, aivan Välimeren rannikolla sijaitseva Cinque Terre on viidestä kylästä koostuva alue, jonka erikoinen arkkitehtuuri ja karut maisemat kiehtovat matkailijoita vuodesta toiseen.

Nimi Cinque Terre tarkoittaa osuvasti viittä maata, ja alueen tunnelmalliset kalastajakylät Monterosso, Riomaggiore, Vernazza, Corniglia ja Manarola ovat hyvin samankaltaisia vierailukohteita. Pienissä kylissä on helppo vierailla junalla, sillä junarata yhdistää Cinque Terren kylät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autoilua rajoitetaan alueella kovalla kädellä, joten matkailijalle kätevin tapa liikkua alueella on tiheätunnelinen junarata. Paikallisjunien lippuhinnat ovat Italiassa erittäin edulliset, joten tämä matkustusmuoto sopii hyvin myös budjettilomailijan kukkarolle.

Cinque Terre on Unescon maailmanperintökohteiden listalla, ja alueen erikoinen rannikko on monien suosikkikohde. Cinque Terren kansallispuiston tarjoamat luontokohteet tuovat vaihtelua kylätunnelmaan.

Katso kuvat Cinque Terrestä ja lähde matkaan!

1. Värikkäiden talojen hallitsema alue

Värikkäät talot ovat monelle matkailijalle ensimmäinen asia, joka tulee mieleen Cinque Terrestä. Aivan rannikolla, Välimeren kuohujen vieressä nousevat pienet kerrostalot näyttävät varsin vaikuttavilta sinistä taivasta vasten luoden postikorttimaiseman, joka palkitsee Cinque Terrelle suunnanneen matkailijan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Rantaelämää Välimerellä

Cinque Terre soveltuu mainiosti rantakohteeksi, vaikka jyrkkien kallioiden muodostamasta rannikosta ei sitä ensimmäisenä uskoisi. Kyliin piilotetut uimarannat ovat kuitenkin mainioita paikkoja virkistäytyä vilvoittavassa Välimeressä. Kesä on pitkä ja aurinkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Seikkaile kapeilla kaduilla

Monien muiden italialaiskaupunkien tavoin myös Cinque Terren kylät ovat täynnä kapeita katuja, joilla seikkaillessa päivät kuluvat nopeasti. Nappaa kulhollinen italialaista jäätelöä eli gelatoa ja istahda tunnelmalliselle aukiolle seurailemaan paikallisten puuhia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Syö hienoissa maisemissa

Italian-lomalla ruoka on pääosassa, ja niin on myös Cinque Terressä. Maistele herkullisia pastoja ja pizzoja äläkä unohda nauttia yksinkertaisista mutta varsin maukkaista raaka-aineista. Ruoka maistuu parhaalta näyttävien maisemien äärellä, joten kruunaa illallinen varaamalla pöytä rantaravintolasta.

5. Vietä luontoloma patikoiden

Cinque Terren kansallispuisto on Italian pienin kansallispuisto 1 740 hehtaarillaan. Samalla se on kuitenkin maan tiheimmin asuttu kansallispuisto, sillä alueen viidessä kylässä asuu yhteensä noin viisituhatta ihmistä. Kansallispuistossa on monia vaellusreittejä, joilta avautuvat hienot näkymät rannikolle ja kyliin.

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Parhaat Italiassa kuvatut elokuvat

Italian kohteet, joissa on kuvattu tunnettuja elokuvia – nämä 7 paikkaa haluat nähdä omin silmin

Venetsian tärkeimmät nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet – 16 vinkkiä kaupunkilomaan

Milano

Milanon parhaat nähtävyydet – vieraile lomallasi ainakin näissä kohteissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja