Kuva: Shutterstock
Cinque Terre

Tunnetko jo Italian Cinque Terren? Katso kuvat upeista maisemista

Italian Cinque Terre koostuu tunnelmallisista kalastajakylistä, joissa voi nauttia Välimeren rennosta ilmapiiristä ja hienoista merimaisemista.

Viiden kylän alue

Pohjois-Italiassa, aivan Välimeren rannikolla sijaitseva Cinque Terre on viidestä kylästä koostuva alue, jonka erikoinen arkkitehtuuri ja karut maisemat kiehtovat matkailijoita vuodesta toiseen.

Nimi Cinque Terre tarkoittaa osuvasti viittä maata, ja alueen tunnelmalliset kalastajakylät Monterosso, Riomaggiore, Vernazza, Corniglia ja Manarola ovat hyvin samankaltaisia vierailukohteita. Pienissä kylissä on helppo vierailla junalla, sillä junarata yhdistää Cinque Terren kylät.

Autoilua rajoitetaan alueella kovalla kädellä, joten matkailijalle kätevin tapa liikkua alueella on tiheätunnelinen junarata. Paikallisjunien lippuhinnat ovat Italiassa erittäin edulliset, joten tämä matkustusmuoto sopii hyvin myös budjettilomailijan kukkarolle.

Cinque Terre on Unescon maailmanperintökohteiden listalla, ja alueen erikoinen rannikko on monien suosikkikohde. Cinque Terren kansallispuiston tarjoamat luontokohteet tuovat vaihtelua kylätunnelmaan.

Katso kuvat Cinque Terrestä ja lähde matkaan!

1. Värikkäiden talojen hallitsema alue

Värikkäät talot ovat monelle matkailijalle ensimmäinen asia, joka tulee mieleen Cinque Terrestä. Aivan rannikolla, Välimeren kuohujen vieressä nousevat pienet kerrostalot näyttävät varsin vaikuttavilta sinistä taivasta vasten luoden postikorttimaiseman, joka palkitsee Cinque Terrelle suunnanneen matkailijan.

2. Rantaelämää Välimerellä

Cinque Terre soveltuu mainiosti rantakohteeksi, vaikka jyrkkien kallioiden muodostamasta rannikosta ei sitä ensimmäisenä uskoisi. Kyliin piilotetut uimarannat ovat kuitenkin mainioita paikkoja virkistäytyä vilvoittavassa Välimeressä. Kesä on pitkä ja aurinkoinen.

3. Seikkaile kapeilla kaduilla

Monien muiden italialaiskaupunkien tavoin myös Cinque Terren kylät ovat täynnä kapeita katuja, joilla seikkaillessa päivät kuluvat nopeasti. Nappaa kulhollinen italialaista jäätelöä eli gelatoa ja istahda tunnelmalliselle aukiolle seurailemaan paikallisten puuhia.

4. Syö hienoissa maisemissa

Italian-lomalla ruoka on pääosassa, ja niin on myös Cinque Terressä. Maistele herkullisia pastoja ja pizzoja äläkä unohda nauttia yksinkertaisista mutta varsin maukkaista raaka-aineista. Ruoka maistuu parhaalta näyttävien maisemien äärellä, joten kruunaa illallinen varaamalla pöytä rantaravintolasta.

5. Vietä luontoloma patikoiden

Cinque Terren kansallispuisto on Italian pienin kansallispuisto 1 740 hehtaarillaan. Samalla se on kuitenkin maan tiheimmin asuttu kansallispuisto, sillä alueen viidessä kylässä asuu yhteensä noin viisituhatta ihmistä. Kansallispuistossa on monia vaellusreittejä, joilta avautuvat hienot näkymät rannikolle ja kyliin.

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 6.9.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (20 votes, average: 3,65 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia