Hyppää sisältöön

Kaupunkiloma Italiassa – Firenze on syksyisin kauneimmillaan

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 06.10.2013
Firenze on parhaimmillaan kesän turistimassojen kaikottua. Lämpimät päivät jatkuvat pitkälle syksyyn.

Syksyn autuus

Kesä on Euroopan kuuminta matkailusesonkia monessakin mielessä. Välimerellisen Italian helteisimmät kuukaudet ovat usein heinä- ja elokuu. Varsinkin elokuussa italialaiset pakenevat kaupunkien kuumuutta maaseudulle ja meren rannalle jättäen jälkeensä monia suljettuja kauppoja ja ravintoloita. Suuret turistilaumat saavat Firenzen historiallisen keskustan ulkopuolella usein nuolla näppejään suljettujen ovien ulkopuolella.

Syksy tuo helpotusta niin kuumuuteen, ahtauteen kuin ostospaikkojen vähyyteen. Syys-lokakuu on Firenzessä ja Toscanassa usein mukavan lämmintä aikaa olematta kuitenkaan tukahduttava. Jonot kuuluisimmille nähtävyyksille ovat lyhentyneet huomattavasti ja kaikki ravintolat ja kaupat toivottavat tervetulleeksi avoimin ovin. Syksystä kannattaa siis ottaa kaikki ilo irti!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jalkaisin historialliseen keskustaan

Firenzessä on paljon ilon aiheita, sillä kaupunki suorastaan pursuaa kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaa nähtävää. Firenzen historiallinen keskusta on suhteellisen pieni, joten liikkuminen jalkaisin on helppoa.

Firenzen museot, taidegalleriat, palatsit ja kirkot tuntuvat kilpailevan keskenään loistolla ja tärkeydellä. Kaupungin suurimpia nähtävyyksiä on monessakin mielessä Santa Maria del Fiore, joka kuuluu maailman suurimpiin kirkkoihin.

Kaupungin merkittävimpien nähtävyyksien listalle voi nostaa myös Santa Maria Novella –kirkon taideaarteet, kaupungintalo Palazzo Vecchion, Palazzo Medicin ja San Lorenzon kirjaston.

Kävelyretkiä ja shoppailua

Kun kulkee Arno-joen ylittävää Ponte Vecchiota pitkin toiselle rannalle, voi tutustua Firenzen hieman modernimpaan puoleen.

Firenzen kuuluisa silta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo silta itsessään on näkemisen ja kokemisen arvoinen, sillä Ponte Vecchio ei ole mikään aivan tavallinen silta. Lähinnä pitkää rivitaloa muistuttavan Ponte Vecchion reunoilta löytyy paljon kauppoja ja näköaloja Arno-joelle.

Koska sateinen päivä on syksyisin hieman todennäköisempi skenaario kuin kesäisin, on moni Firenzessä lomaileva löytänyt satunnaisten sadepäivien iloksi muodinluojien putiikit. Onneksi Italia on muodikas maa, joten myös Firenzestä löytyy paljon ostospaikkoja.

Muotigurut ovat Firenzessä hyvin edustettuina, sillä oma putiikki löytyy niin Guccilta, Pradalta, Cavallilta kuin monilta muiltakin huippumerkeiltä. Sateenvarjon kera kannattaa käydä myös San Lorenzon markkinoilla.

Jäätelöherkuttelua Firenzessä

Paahtavimman helteen puute ei ole pätevä tekosyy sille, että poistuu Firenzestä testaamatta vähintään puolenkymmentä eri jäätelömakua. Kesäisin suosituimmat jäätelömaut saattavat loppua kesken, mutta syksyisin voi olla varma, että saa mahdollisuuden kokeilla niin sesonkiherkkujen, marjojen kuin erilaisten suklaiden makuisia jäätelöitä.

Yksi Firenzen parhaista jäätelökaupoista eli gelatorioista on Santa Crocen lähellä sijaitseva Bar Vivoli. Kokeilemisen arvoisia ovat myös esimerkiksi Viale dei Millen varrella sijaitseva Badiani ja Piazza delle Curelta löytyvä Cavini.

Lue myös: Firenzen kohdeopas

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Flickr / Candida.Performa ja jmenard48

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Parhaat Italiassa kuvatut elokuvat

Italian kohteet, joissa on kuvattu tunnettuja elokuvia – nämä 7 paikkaa haluat nähdä omin silmin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja