Hyppää sisältöön

Näe Italia uusin silmin – kolme vinkkiä

Elina Venttola Päivitetty: 29.03.2019
Italia ja etenkin Rooma ovat suosittuja turistikohteita. Näillä vinkeillä koet Italian uudella tavalla!

Viikko roomalaisena

Jos haluat kokea Italian pääkaupungin paikallisten tapaan, vuokraa hotellin sijasta itsellesi tai seurueellesi asunto Roomasta. Monet varaussivustot kuten Airbnb ja Interhome tarjoavat majapaikaksi paikallisia koteja. Alueen tutkiminen ja asunnon arvosteluiden lukeminen etukäteen kannattaa, jotta välttyy väärinkäsityksiltä.

Kun asuu turistihotellin sijaan oikeassa roomalaisessa kodissa vaikka vähän kauempana keskustasta, näkee etenkin iltaisin kuinka kaupunki ja kortteliravintolat heräävät eloon. Paikallisiin on helpointa tutustua asuinkortteleissa ja niiden kuppiloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockItalia
Roomasta pääsee nauttimaan uudella tavalla, kun majoittuu kuin paikalliset.

Kun haluaa lähteä tutustumaan kaupunkiin, kannattaa tutkia Rooman julkisen liikenteen reittejä. Paikallisbusseissakin istumalla tutustuu kaupunkiin, eikä tarvitse maksaa kalliita hintoja turistikierroksista.

Eikä päämäärätön ajelu bussilla ole pahitteeksi – näin saattaa nimittäin päätyä suloisiin viiniköynnösten verhoamiin kaupunginosiin, joita ei uskoisi niinkin isossa kaupungissa olevan.

Junalla Italian halki

Italia on tunnettu kauniista kaupungeistaan ja kuuluisista nähtävyyksistään. Mikä olisikaan enää lähempänä unelmalomaa, kuin matka jonka aikana näkisit juuri ne kohteet, jotka olet aina halunnut kokea?

Junalla matkustaminen on Suomeen verrattuna Italiassa halpaa. Rautatieverkosto on hyvä, ja mitä aiemmin junaliput ostat, sitä halvemmaksi se tulee.

ShutterstockItalia
Italian pääsee näkemään aivan uudella tavalla junamatkan avulla.

Jos suunnitelmissa on matkustaa useisiin eri kohteisiin, kannattaa harkita Interrail-passia, jolla pääset matkustamaan tietyn aikarajan sisällä rajattomasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi Roomasta Padovan kautta Venetsiaan matkaa taitetaan nopeammalla junalla vain kolme tuntia. Junamatkaaja yöpyy mukavasti hostelleissa ja majataloissa sekä pidemmillä yön yli kestävillä matkoilla junassa. Junien aikatauluja ja hintoja voi tarkastella Trenitalian verkkosivuilla. Lisätietoa Interrail-korteista löytyy Rantapallon reilioppaasta.

Retkeilijän Italia

Italiassa on patikoinnista kiinnostuneelle matkailijaille paljon nähtävää. Kaunista vuoristoa saa ihailla esimerkiksi Italian itärannikkoa myötäilevillä Apenniineilla, joihin voi tutustua vaellusretkillä.

Patikoidessa on otollista vierailla myös historiallisissa kylissä ja niiden luostareissa sekä edelleen toiminnassa olevilla vuoristotiloilla. Kylistä löytyy myös eri tasoista majoitusta ja ravintoloita.

ShutterstockItalia
Italia on täynnä upeita retkeilykohteita. Esimerkiksi Place-Moulin-järven ympäristö tarjoaa hätkähdyttäviä maisemia.

Vuoristoissa on eri haastavuusasteen reittejä niin ensikertalaiselle kuin kokeneelle extreme-retkeilijällekin. Edes päivävaellukselle ei kuitenkaan kannata lähteä ilman asiallisia varusteita kuten hyviä kenkiä, sillä reitit kulkevat usein kivenkappaleista ja sorasta muodostuneita polkuja.

Retkeilemään ja kaunista järvimaisemaa ihailemaan pääsee esimerkiksi Pohjois-Italian Como-järvellä. Järvi sijaitsee lyhyen matkan päässä Milanosta ja Bergamosta, joten sinne on helppo tehdä päiväretki.

Järvellä on upeita uimarantoja ja vehreää ympäristöä. Päiväretkellä kannattaa ehdottomasti lähteä maisemaristeilylle seilaamaan Como-järvelle.

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Sara Laakkonen
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Parhaat Italiassa kuvatut elokuvat

Italian kohteet, joissa on kuvattu tunnettuja elokuvia – nämä 7 paikkaa haluat nähdä omin silmin

Venetsian tärkeimmät nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet – 16 vinkkiä kaupunkilomaan

Milano

Milanon parhaat nähtävyydet – vieraile lomallasi ainakin näissä kohteissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja