Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö, että Phuketin saarelle voi ajaa siltaa pitkin? Paikalliset kertovat siitä synkän legendan

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Phuketin saarelle johtavaan siltaan liittyy surullinen tarina.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 24.10.2018
facebook   whatsapp

Sarasinin siltaa pitkin Phuketin saarelle

Monet matkailijat saapuvat suositulle Phuketin saarelle lentokentän sijaan tietä pitkin. Phuket on nimittäin siitä erikoinen Thaimaan saari, että sinne johtaa silta suoraan mantereelta.

Phuket sijaitsee lähes kiinni Thaimaan mantereessa: saarelle vievä Sarasinin silta on vain 700 metriä pitkä. Paikallisen poliitikon mukaan nimetty silta valmistui vuonna 1967 tarjoamaan vaihtoehdon lauttaliikenteelle mantereelta.

Kun turismi ja liikenne saarella kasvoivat, kävi Sarasinin silta liian pieneksi Phuketiin saapuville ja sieltä lähteville massoille. Siltaa ei kuitenkaan ikinä purettu, vaan sen viereen päädyttiin rakentamaan isompi ja korkeampi Thepkasattrin silta vuonna 2011.

Tänä päivänä Phuketin kaksi siltaa seisovat vierekkäin saaren ja Phang Ngan provinssin välissä. Alkuperäinen silta palvelee jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, kun taas Thepkasattri on auto- ja bussiliikenteen käytössä.

Sillan surullinen legenda kummittelee Phuketissa

Sarasinin sillasta on tullut ehkä hieman yllättäenkin matkailunähtävyys. Sillalta voi käydä nappaamassa valokuvan joko mantereelle tai saarelle päin tai ihailla Andamaanienmeren maisemia näköalapaikalta. Sillan kupeessa toimii myös ravintoloita ja kauppoja.

Phuketin pohjoiskärjessä sijaitsevalle sillalle suunnataan iltakävelylle tai siltä käsin tehdään päiväretkiä Phang Ngan puolen kalastajakyliin tai kansallispuistoihin.

Yksi Phuketin kuuluisimmista legendoista kertoo paikallisesta lemmenparista, joka pudottautui kuolemaansa Sarasinin sillalta. Tarinan mukaan paikallinen bussikuski ja varakkaan perheen opiskelijatytär rakastuivat toisiinsa Phuketissa, mutta tytön perhe ei hyväksynyt pienituloista nuorta miestä.

Yritettyään turhaan kerätä ymmärrystä rakkaustarinalleen, epätoivoinen nuori pari heittäytyi yhdessä alas Sarasinin sillalta. Hyppy vaati molempien hengen. Tarina on nähty myös valkokankaalla 80-luvun thaimaalaisessa elokuvassa.

Lähde: Phuket.com, Real Life Phuket
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.