Hyppää sisältöön

Opas Phuketin rannoille – mikä näistä sopii sinulle?

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.11.2023
Phuketin rannat ovat turistien suosiossa, mutta Thaimaan suurimmalta saarelta on mahdollista löytää myös rauhallisia salarantoja.

1. Kata Beach

Kata Beach on Phuketin suosituimpia, joten rantahiekalta voi odottaa löytävänsä runsaasti seuraa etenkin talven kuumimman sesongin aikaan. Ranta on kuitenkin kaunis ja sieltä löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut – Katan suosio ei ole sattumaa.

Kata Beachin liepeillä on paljon hotelleja ja ravintoloita. Jos haluat ihailla rantaa ylhäältä päin, tee retki Karonin näköalapaikalle, josta avautuu hieno maisema kolmelle peräkkäiselle rannalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock / Windofchange64Kata Beachin ranta Phuketissa
Moni matkailija majoittuu Phuketissa Kata Beachin tuntumassa.

Matalarantainen Kata Beach sopii erinomaisesti lapsiperheille. Rauhallisempaa rantaviivaa kaipaavien kannattaa kokeilla myös aivan Kata Beachin kupeessa sijaitsevaa pienempää Kata Noi -rantaa.

2. Karon Beach

Kata Beachin vieressä sijaitseva Karon Beach on naapurinsa kanssa samantyylinen ranta: vilkasta Patongia rauhallisempi, mutta kiistattomasti saaren suosituimpien rantojen joukossa.

Koska Karon Beach on kolme kilometriä pitkä, löytyy sen varrelta yleensä myös rauhallisia kohtia. Rannalla ei tarvitse maata kylki kyljessä muiden matkailijoiden kanssa.

ShutterstockPhuketin suosituimmat rannat
Karonin pitkältä rannalta löytyy yleensä rauhallisiakin paikkoja.

Karon Beachilla voi halutessaan vuokrata rantatuolin, aurinkovarjon tai vaikka vesiskootterin. Lähellä rantaa kulkeva autotie ei riko idylliä, sillä se ei näy suoraan rannalle.

3. Patong Beach

Patongin alue on synonyymi turismille ja aamuun saakka jatkuvalle juhlahumulle. Ei olekaan ihme, että Patong Beach on Phuketin vilkkain ranta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella on laaja ostos- ja ravintolavalikoima. Parhaiten Patong Beach sopii nuorisolle ja matkailijoille, jotka haluavat olla tapahtumien keskipisteessä.

Patongin alueella ja Bangla Roadin bilekadulla on hieman nuhruinen maine, joten paratiisirantojen tai romanttisen tunnelman perässä aluetta ei kannata valita tukikohdaksi.

ShutterstockPhuketin rannat
Patong Beach sopii matkailijoille, jotka haluavat rannan mahdollisimman monilla palveluilla lähellä yöelämää.

Jos rentoutuminen ja rauha ei ole ensimmäisenä mielessä, löytyy Patongilta myös paljon harrastusmahdollisuuksia vesipedoille.

4. Freedom Beach

Freedom Beach sijaitsee Karonin ja Patongin rantojen välimaastossa, mutta se on piilossa suurimmilta matkailijavirroilta. Rannalle ei nimittäin pääse autotietä pitkin.

Freedom Beachin saavuttaakseen on joko siirryttävä sinne vesiteitse tai patikoitava paikalle jyrkästi viettävää rinnettä pitkin. Helpoin ja nopein reitti kulkee pitkähäntäveneellä Patong Beachilta. Veneliikennettä on talvisesongin aikaan joulukuusta loppukevääseen saakka.

ShutterstockPhuketin rannat
Freedom Beachille pääseminen on monen mielestä pienen vaivan arvoista.

Rauhallisella rannalla on vaalea hiekka ja kirkas vesi, joka sopii hyvin snorklailuun. Rannalla toimii myös ravintola, josta voi halutessaan vuokrata aurinkotuoleja.

5. Bangtao Beach

Yli kuusi kilometriä pitkältä Bangtao Beachilta löytyy helposti rauhallisia sopukoita rantalomailijalle. Phuketin parhaisiin lukeutuvan rannan maisemia määrittävät myös rannan tuntumassa sijaitsevat laguunit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bangtao Beach sijaitsee Phuketin länsirannikolla saaren vilkkaimpien rantojen pohjoispuolella. Alueen hotellit kuuluvat nykyään myös monien suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimaan.

ShutterstockPhuketin rannat
Bangtaon ranta on kasvattanut suosiotaan matkailijoiden keskuudessa viimeisen vuosikymmenen aikana.

Bangtaon suurin rakennusprojekti on ollut korkeatasoisista hotelleista, loma-asunnoista ja ravintoloista koostuva Laguna Phuket -kompleksi. Alueelta löytyy myös esimerkiksi golfkenttä ja ostosmahdollisuuksia.

6. Nai Harn Beach

Monesti Phuketin kauneimmaksi rannaksi kehuttu Nai Harn Beach on vielä suhteellisen rauhallinen pala suosikkisaarta. Rannalle tehdään usein päiväretkiä isommista lomakeskuksista, mutta alueelta löytyy myös majoitusta.

Nai Harn Beachille rakentaminen on kielletty, joten suoraan rannalla ei ole hotelleja tai ravintoloita. Ruokaa saa rannan välittömästä läheisyydestä.

ShutterstockNai Harnin ranta
Auringonlaskun seuraaminen on Thaimaassa loman parhaita ohjelmanumeroita.

Kirkkaista vesistään tunnetun rannan tuntumasta löytyy palveluja, mutta markkinatunnelma loistaa poissaolollaan. Nai Harn sijaitsee saaren eteläosassa.

7. Kamala Beach

Älä anna Kamala Beachin nimen suomalaismerkityksen johtaa harhaan, sillä tämä miellyttävä ranta on mainio vaihtoehto lomailijalle. Phuketin länsirannikon suosituimpien lomakeskusten pohjoispuolella sijaitseva ranta on noin kaksi kilometriä pitkä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Suomesta tehdään runsaasti pakettimatkoja Kamala Beachin alueelle.

ShutterstockPhuketin parhaat rannat
Kamalan rannan tuntumassa on runsaasti matkailijoille suunnattuja palveluja.

Rauhallisella Kamalalla on jonkin verran vesiurheilumahdollisuuksia ja rento tunnelma. Vilinää alueelle tuovat isot show’t ja eräänlaiset thaimaalaisen kulttuurin teemapuistot Phuket FantaSea sekä Magic Carnival, joita saavutaan katsomaan bussilasteittain.

8. Surin Beach

Kamalan naapuriranta Surin tunnetaan tasokkaana alueena. Rauhallisen rannan tuntumasta löytyy useita laadukkaita hotelleja sekä merkkiputiikkeja. Alueelle voikin lähteä vaikka häämatkalle tai juhlistamaan merkkipäivää.

Surin Beach on vajaan kilometrin mittainen. Vaikka rannan liepeillä onkin runsaasti palveluja, yritetään itse rantaa pitää mahdollisimman paljon luonnontilassa. Rantaa reunustavalla tiellä on kojuja, joista voi ostaa juomia ja välipaloja.

ShutterstockPhuketin kauneimmat rannat
Surin Beachilla suojaa auringolta voi hakea palmujen alta.

Phuketissa aurinkotuolivuokraukseen liittyvät säännöt muuttuvat toisinaan rannoilla. Surin Beach on yksi näistä rannoista, joilla tuolien ja varjojen vuokraus on välillä kielletty.

Surin Beach sopii myös snorklailijalle, sillä vesi on kirkasta talven sesonkikuukausina. Rannalla viihtyvät sekä turistit että paikalliset.

9. Nai Yang

Haluatko paeta Phuketin turistilaumoja? Yksi saaren pisimmistä rannoista Nai Yang on erinomainen esimerkki siitä, että suosituimpia lomakeskuksia välttämällä Phuketistakin voi löytää autiorantoja. Kymmenen kilometrin mittaisella Nai Yangilla voit halutessasi loikoilla vaikka ylhäisessä yksinäisyydessä.

ShutterstockNai Yangin ranta
Nai Yangin rannalla riittää tilaa auringonpalvojille.

Nai Yangin rannalta löytyy myös tasokasta majoitusta. Esimerkiksi trendikäs luksushotelli The Slate toimii alueella.

Nai Yang sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Phuketin lentokentältä. Rannalla voi harrastaa esimerkiksi purjelautailua.

10. Mai Khao Beach

Nai Yangin naapuriranta Mai Khao on peräti 11 kilometriä pitkä ranta, joka on osa Sirinatin kansallispuistoa. Luonnon koskemattomuuteen liittyvät rajoitukset ovat pitäneet Mai Khaon pitkälti luonnontilassa. Tänne ei kannata tulla rantatuolien, aurinkovarjojen ja rantabaarien perässä.

ShutterstockLentokoneiden bongaus Phuketissa
Lentokonebongarit viihtyvät Mai Khaon rannalla.

Mai Khaon sijainti aivan Phuketin lentokentän tuntumassa tarjoaa myös oivallisen paikan bongata nousevia ja laskeutuvia lentokoneita. Lentokoneet tuntuvat lähes hipovan rantahiekkaa, joten erikoista näkyä käydään myös valokuvaamassa innokkaasti.

11. Banana Beach

Hauskasti nimetyllä Banana Beachilla on Phuketissa maine varsinaisena salarantana. Onkin totta, että ranta on hieman piilossa, eikä sinne ole levinnyt massaturismia.

Naithonin ja Bangtaon rantojen välimaastossa sijaitsevalle Banana Beachille voi olla jopa hieman vaikea löytää, sillä ranta on suojassa puiden peitossa. Pidä silmällä rannalle johtavaa kylttiä.

ShutterstockPhuketin vähemmän tunnetut rannat
Banana Beachille löytävät matkailijat palkitaan ihanan rauhallisilla puitteilla.

Helpointa rannalle on saapua omalla kulkupelillä tai taksilla. Matkaseurue voi myös palkata kuljettajan ja hurauttaa rannalle vesiteitse pitkähäntäveneellä.

Syrjäisen sijainnin takia Banana Beachin palveluihin kuuluu vain yksi ravintola. Hinnoissa näkyy se, että raaka-aineita joudutaan kuljettamaan pidemmän matkan takaa.

12. Cape Panwa

Suomalaiset matkanjärjestäjät ovat muutamien viime vuosien aikana ottaneet valikoimaansa Cape Panwan vaihtoehtona Phuketin vilkkaimmille lomakeskuksille. Kaakkoisrannikon Cape Panwan ehdoton valttikortti onkin sen rauhallisuus: täällä tavallinen elämänmeno ei ole suuremmin mullistunut turismin myötä.

Panwan niemimaan rantoja ovat muun muassa Panwa Beach ja Ao Yon Beach.

ShutterstockCape Panwan rannat
Cape Panwan alue on myös purjehtijoiden suosiossa.

Hotelleja, kauppoja ja ravintoloita on alueella riittävästi, mutta kehitys ei ole riistäytynyt käsistä. Kuuluisin paikka majoittua on Sri Panwan luksushotelli, joka tunnetaan hulppeasta allasbaaristaan.

Pääkaupunki Phuket Town sijaitsee vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Cape Panwan alueelta, joten siellä on helppo poiketa esimerkiksi markkinoilla tai tutustumassa historiallisiin kortteleihin.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Phuketiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja