Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Esittelyssä Phuketin parhaat rannat – mikä sopii sinulle?

iStockphoto artikkelin kuva
Phuketin rannat ovat turistien suosiossa, mutta tältä Thaimaan suurimmalta saarelta löytyy rauhallisempiakin sopukoita, joita massat eivät vielä ole löytäneet.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 05.03.2018
facebook   whatsapp

1. Kata Beach

Kata Beach on saaren suosituimpia, joten rantahiekalta voi odottaa löytävänsä runsaasti seuraa etenkin talven kuumimman sesongin aikaan. Ranta on kuitenkin kaunis ja sieltä löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut – Katan suosio ei ole sattumaa.

Matalarantainen Kata Beach sopii erinomaisesti lapsiperheille. Rauhallisempaa rantaviivaa kaipaavien kannattaa kokeilla myös aivan Kata Beachin kupeessa sijaitsevaa pienempää Kata Noi -rantaa.

2. Karon Beach

Kata Beachin vieressä sijaitseva Karon Beach on naapurinsa kanssa samantyylinen ranta – vilkasta Patongia rauhallisempi, mutta eittämättä saaren suosituimpien rantojen joukossa. Puitteet ovat täälläkin upeat ja palvelut kohdallaan. Lähellä rantaa kulkeva autotie ei riko idylliä, sillä se ei näy rannalle.

3. Patong Beach

Patongin alue on synonyymi turismille ja aamuun saakka jatkuvalle juhlahumulle – ei olekaan ihme, että Patong Beach on Phuketin vilkkain ranta. Alueella on laaja ostos- ja ravintolavalikoima. Parhaiten Patong Beach sopii nuorisolle, joka haluaa olla tapahtumien keskipisteessä.

Phuketin rannat

Jos rentoutuminen ja rauha ei ole ensimmäisenä mielessä, löytyy Patongilta myös paljon harrastusmahdollisuuksia vesipedoille. Tiesitkö, että Patong Beachin eteläpuolelta löytyy myös salainen ranta? Freedom Beachille pääsee vain vesiteitse pitkähäntäveneellä.

4. Bang Tao Beach

Lähes kahdeksan kilometriä pitkältä Bang Tao Beachilta löytyy helposti rauhallisia sopukoita rantalomailijalle. Phuketin parhaisiin lukeutuvan rannan maisemia määrittävät myös rannan tuntumassa sijaitsevat laguunit.

Phuketin parhaat rannat

Bang Taon suurin rakennusprojekti on ollut korkeatasoisista hotelleista, loma-asunnoista ja ravintoloista koostuva Laguna Phuket -kompleksi. Alueelta löytyy myös esimerkiksi golfkenttä ja ostosmahdollisuuksia.

5. Nai Harn Beach

Monesti Phuketin kauneimmaksi rannaksi kehuttu Nai Harn Beach on vielä suhteellisen rauhallinen pala suosikkisaarta. Rannalle tehdään usein päiväretkiä isommista lomakeskuksista, mutta alueelta löytyy myös majoitusta – kannattaa tosin varautua korkeaan hintatasoon.

Kirkkaista vesistään tunnetulta rannalta löytyy palveluja, mutta markkinatunnelma loistaa poissaolollaan. Nai Harn sijaitsee saaren eteläosassa.

6. Kamala Beach

Älä anna Kamala Beachin nimen suomalaismerkityksen johtaa harhaan – miellyttävä ranta on mainio vaihtoehto lomailijalle. Phuketin länsirannikon suosituimpien lomakeskusten pohjoispuolella sijaitseva ranta on noin kaksi kilometriä pitkä. Rauhallisella Kamalalla on jonkin verran vesiurheilumahdollisuuksia ja rento tunnelma.

Suomalainen Matkaopas mukaan Thaimaahan

7. Surin Beach

Kamalan naapuriranta Surin tunnetaan tasokkaana alueena – rauhallisen rannan tuntumasta löytyy useita tasokkaita hotelleja sekä merkkiputiikkeja. Surin Beach sopii myös snorklailijalle, sillä vesi on kirkasta talven sesonkikuukausina. Rannalla viihtyvät sekä turistit että paikalliset.

8. Nai Yang

Haluatko paeta Phuketin turistilaumoja? Saaren pisin ranta Nai Yang on erinomainen esimerkki siitä, että suosituimpia lomakeskuksia välttämällä Phuketistakin voi löytää autiorantoja. Kymmenen kilometrin mittaisella Nai Yangilla voit halutessasi loikoilla vaikka ylhäisessä yksinäisyydessä.

Nai Yang on Phuketin autioranta

Nai Yang sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Phuketin lentokentältä. Rannalla voi harrastaa esimerkiksi purjelautailua.

9. Panwa Beach

Suomalaiset matkanjärjestäjät ovat viime vuosina ottaneet valikoimaansa Cape Panwan vaihtoehtona Phuketin vilkkaimmille lomakeskuksille. Kaakkoisrannikon Panwa Beachin ehdoton valttikortti onkin sen rauhallisuus: täällä tavallinen elämänmeno ei ole suuremmin mullistunut turismin myötä. Hotelleja, kauppoja ja ravintoloitakin on vain harvakseltaan.

10. Racha Yai

Racha Yai ei sijaitse Phuketissa, mutta saarelle on helppo tehdä päiväretki tai muutaman päivän reissu Phuketin lomakohteista. Pikaveneellä matka taittuu alle tunnissa.

Rachan saarelta löytyy postikorttimaisemien Thaimaa vitivalkoisine hiekkoineen. Erityisesti sukeltajien ja snorklaajien suosima saari tarjoaa kirkkaita vesiä – täällä sukellusopetusta saa myös suomen kielellä.

Jos aikataulu antaa myöten, kannattaa Rachalla myös yöpyä. Saari on parhaimmillaan illansuussa päiväretkeläisten lähdettyä.

Kuvat: Tourism Authority of Thailand, Laguna Phuket, Flickr / darren johnson, Flickr / Andy_Mitchell_UK

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Mai Khao ja Nai Yang beach on rauhallisia hiekkarantoja. Kata Noi Katan alapuolella hiukan rauhallisempi, Kata, Karo ja Patong hulina paikkoja. Kamala Beach myös rauhallinen. Käytiin länsi-puolen rannat katsomassa ja ajeltiin skootterilla. Monia hienoja rantoja, mutta näistä en menisi Katalle, Karolle enkä Patongille koska siellä on liikaa muitakin :)


  2. Näin mummi-lastenlapsi-näkökulmasta Patong on hieman liian täysi ja vilkas paikka, ranta, ravintolat, ostokset …tosi hyviä sielläkin. Seuraavaa reissua samanlaisella joukkueella suunnataan joko Karonille tai Katalle…


  3. Katalla on aivan mainio suomalaisessa omistuksessa oleva ravintola white bear. Kannattaa todella käydä testaamassa.


  4. Paras ranta puuttuu! Yanui Beach, sinne pitää mennä mieluiten omalla skootterilla. Tosi pieni ranta, ei venäläisiä joka paikka täynnä.


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.