Hyppää sisältöön

Phuketin kiinnostavimmat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka haluat nähdä lomalla

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 02.05.2023
Mitä Phuketissa voi tehdä rantalomailun lisäksi? Tutustu saaren nähtävyyksiin.

1. Big Buddha

Kuuluisin nähtävyys Phuketin saarella on 45 metriä korkea Big Buddha -patsas. Valkoinen patsas on rakennettu Nakkerd Hills -kukkulan huipulle siten, että sieltä aukeaa näkymät koko saarelle. Patsaan voi myös hyvin nähdä Phuketin lomakohteista maan kamaralta.

Patsaalle ei ole pääsymaksua, mutta kävijät voivat jättää pienen lahjoituksen. Muista pukeutua kunnioittavasti: peitä ainakin polvet ja olkapäät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBig Buddha -patsas Thaimaassa
Valtava Big Buddha -patsas on Phuketin saaren tunnetuin nähtävyys.

2. Saaren paras näköalapaikka

Rantojen ja Big Buddha -patsaan lisäksi Phuketin paras paikka seurata auringonlaskua on Promthepin niemi. Phuketin eteläisimmältä paikalta avautuu hieno maisema merelle, ja palmut sattuvat kasvamaan kuvauksellisesti juuri näköalan edessä.

Promthepin niemi kuuluu usein Phuketin nähtävyyskierroksiin, mutta sinne voi myös hyvin matkustaa omatoimisesti. Mikään salainen helmi ei ole kyseessä: varaudu siihen, että paikalla on runsaasti väkeä.

ShutterstockPromthep Thaimaan Phuketissa
Promthepin niemi on suosittu paikka ihailla auringonlaskua, mutta turkoosi meri ja korkeat palmut ovat hieno näky päiväsaikaankin.

3. Phuketin vanhakaupunki

Phuketin rantakohteista pääsee bussilla tai taksilla helposti pääkaupunki Phuket Towniin, jonne kannattaa tehdä ainakin yksi retki loman aikana. Hyvin säilyneisiin kiinalais-portugalilaisiin taloihin on avattu kiinnostavia ravintoloita, putiikkeja ja kahviloita. Karkinväriset talot ovat herkullinen näky.

Sunnuntaisin Thalang Roadilla järjestetään vilkkaat iltamarkkinat. Kaupungin laitamilta löytyy isoja ostoskeskuksia ja tavarataloja kuten Central Festival, Tesco Lotus ja Big C.

ShutterstockPhuketin vanhakaupunki
Thalang Roadin värikkäät talot ja vilkas tunnelma houkuttelevat paikalle paitsi turisteja myös paikallisia.

4. Gibboniapinoiden kuntoutuskeskus

Phuketissa ei tarvitse mennä eläintarhaan – saarelta löytyy muita tapoja päästä kontaktiin kiinnostavien villieläimien kanssa. Gibboniapinoiden kuntoutuskeskuksen tarkoituksena on hoitaa apinat siihen kuntoon, että ne voidaan palauttaa turvallisesti takaisin luontoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Gibbon Rehabilitation Project ottaa vastaan sekä vieraita että vapaaehtoistyöntekijöitä. Täällä viimeistään opit myös miksi villieläimiä ei tulisi pitää lemmikkeinä tai rekvisiittana, jonka kanssa valokuvauttaa itsensä kadulla.

5. Chalong Bayn rommitislaamo

Thaimaan juomista tulee ehkä ensimmäisenä mieleen olut ja halpa viski, mutta ruoasta ja juomasta kiinnostuneiden kannattaa painaa mieleensä Chalong Bayn rommitislaamon nimi. Tuottaja kertoo valmistavansa juoman luonnonmukaisesti kasvatetusta sokeriruo’osta.

Paikallisessa rommitislaamossa voi vierailla juomassa cocktaileja, tutustumassa rommin valmistukseen tai osallistumassa ohjattuun maisteluun. Täältä voi ostaa mukaan myös tuliaiset – pullojen ulkoasu on poikkeuksellisen tyylikäs.

6. Perinteinen phuketilainen kartano

Jos ihastuit Phuket Townissa vanhankaupungin kiinalais-portugalilaisiin rakennuksiin, voit vierailla myös perinteisessä paikallisessa kartanossa. Chinpracha House sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä vanhankaupungin keskustasta. Talo on muutettu museoksi näyttämään kävijöille, miten Phuketin yläluokka aikoinaan asui.

Kartanon vieressä on tasokas ravintola Blue Elephant, joka toimii niin ikään upeassa vanhassa rakennuksessa. Ravintolalla on myös kokkikoulu.

7. Wat Chalong -temppeli

Phuketin kuuluisin temppeli Wat Chalong rakennettiin tiettävästi 1830-luvulla. Temppelialueella on useita hienoja rakennuksia, joista korkein on jopa 60-metrinen. Thaimaalaisille temppeli on tärkeä vierailukohde, sillä tornissa sanotaan olevan pala Buddhan luuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Temppelille on noin kymmenen kilometrin matka sekä Karon Beachilta että Phuket Townista. Temppelissä vierailun voi yhdistää lähellä sijaitsevaan Big Buddha -patsaaseen. Huomioi, että uskonnollisessa paikassa vaatteet eivät voi olla liian paljastavat. Kengät riisutaan sisälle mennessä.

ShutterstockWat Chalong -temppeli Thaimaassa
Wat Chalongia ympäröi kaunis puutarha, joten alueelta löytyy temppelien lisäksi muutakin ihasteltavaa.

8. Bangla Road

Vihasit tai rakastit sitä, Patong Beachin yöelämän keskus Bangla Road on yksi Phuketin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kadulla on paljon yökerhoja ja baareja – osa näistä go go -tanssijoilla varustettuja. Moni matkailija haluaa kiertää Bangla Roadin kaukaa, kun taas osa saapuu saarelle varta vasten bilettämään. Saaren kauneimpia paikkoja katu ei missään nimessä ole.

9. Phuket Elephant Sanctuary

Moni haluaa nähdä Thaimaassa elefantteja, mutta ei tiedä missä lempeisiin jättiläisiin voisi tutustua eettisesti. Phuket Elephant Sanctuary on paikka, jossa työeläiminä käytetyt elefantit ovat vihdoin päässeet viettämään rauhallisia eläkepäiviä. Täällä ei tarvitse pelätä näkevänsä elefanttiesityksiä tai -ratsastuksia.

Matkailijat voivat vierailla elefanttileirillä puolen päivän ajan tai jäädä pidemmäksi aikaa vapaaehtoistyöhön.

ShutterstockPhuket Elephant Sanctuary
Phuketin saarelta löytyy erilaisia eläinten kuntoutuskeskuksia. Phuket Elephant Sanctuary tarjoaa mahdollisuuden elefanttien näkemiseen.

10. Simon Cabaret Show

Yksi Phuketin kuuluisimmista nähtävyyksistä on FantaSea, eräänlainen thaimaalaisen kulttuurin teemapuisto. Paikan käyttämien villieläinten takia vierailua kannattaa kuitenkin miettiä kaksi kertaa. Haluatko tukea toimintaa, jonka takana on lähes aina eläinten kaltoinkohtelua? Tarjonta ei tule loppumaan niin kauan kun sille on kysyntää.

Jos haluat nähdä värikkään show’n, on ladyboy-vetoinen Simon Cabaret Show vaihtoehto, jossa esiintyy eläinten sijaan ainoastaan ihmisiä. Esitys sisältää musiikkia, tanssia ja näyttäviä asuja. Show’ta voi mennä katsomaan vaikka koko perheen kesken.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Seitsemän parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Thaimaan rantojen vaarat

Mitä Thaimaan rannoilla kannattaa varoa? 6 faktaa, jotka on hyvä tietää

Näe Thaimaan parhaat saaret – seitsemän paratiisisaarta, jotka tulee kokea

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja