Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Phuketin kiinnostavimmat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka haluat nähdä lomalla

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Mitä Phuketissa voi tehdä rantalomailun lisäksi? Tutustu saaren nähtävyyksiin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.02.2020
facebook   whatsapp

1. Big Buddha

Kuuluisin nähtävyys Phuketin saarella on 45 metriä korkea Big Buddha -patsas. Valkoinen patsas on rakennettu Nakkerd Hills -kukkulan huipulle siten, että sieltä aukeaa näkymät koko saarelle. Patsaan voi myös hyvin nähdä Phuketin lomakohteista maan kamaralta.

Patsaalle ei ole pääsymaksua, mutta kävijät voivat jättää pienen lahjoituksen. Muista pukeutua kunnioittavasti: peitä ainakin polvet ja olkapäät.

Embed from Getty Images

2. Saaren paras näköalapaikka

Rantojen ja Big Buddha -patsaan lisäksi Phuketin paras paikka seurata auringonlaskua on Promthepin niemi. Phuketin eteläisimmältä paikalta avautuu hieno maisema merelle, ja palmut sattuvat kasvamaan kuvauksellisesti juuri näköalan edessä.

Promthepin niemi kuuluu usein Phuketin nähtävyyskierroksiin, mutta sinne voi myös hyvin matkustaa omatoimisesti. Mikään salainen helmi ei ole kyseessä: varaudu siihen, että paikalla on runsaasti väkeä.

Embed from Getty Images

3. Phuketin vanhakaupunki

Phuketin rantakohteista pääsee bussilla tai taksilla helposti pääkaupunki Phuket Towniin, jonne kannattaa tehdä ainakin yksi retki loman aikana. Hyvin säilyneisiin kiinalais-portugalilaisiin taloihin on avattu kiinnostavia ravintoloita, putiikkeja ja kahviloita. Karkinväriset talot ovat herkullinen näky.

Sunnuntaisin Thalang Roadilla järjestetään vilkkaat iltamarkkinat. Kaupungin laitamilta löytyy isoja ostoskeskuksia ja tavarataloja kuten Central Festival, Tesco Lotus ja Big C.

Embed from Getty Images

4. Gibboniapinoiden kuntoutuskeskus

Phuketissa ei tarvitse mennä eläintarhaan – saarelta löytyy muita tapoja päästä kontaktiin kiinnostavien villieläimien kanssa. Gibboniapinoiden kuntoutuskeskuksen tarkoituksena on hoitaa apinat siihen kuntoon, että ne voidaan palauttaa turvallisesti takaisin luontoon.

The Gibbon Rehabilitation Project ottaa vastaan sekä vieraita että vapaaehtoistyöntekijöitä. Täällä viimeistään opit myös miksi villieläimiä ei tulisi pitää lemmikkeinä tai rekvisiittana, jonka kanssa valokuvauttaa itsensä kadulla.

Embed from Getty Images

5. Chalong Bayn rommitislaamo

Thaimaan juomista tulee ehkä ensimmäisenä mieleen olut ja halpa viski, mutta ruoasta ja juomasta kiinnostuneiden kannattaa painaa mieleensä Chalong Bayn rommitislaamon nimi. Tuottaja kertoo valmistavansa juoman luonnonmukaisesti kasvatetusta sokeriruo’osta.

Paikallisessa rommitislaamossa voi vierailla juomassa cocktaileja, tutustumassa rommin valmistukseen tai osallistumassa ohjattuun maisteluun. Täältä voi ostaa mukaan myös tuliaiset – pullojen ulkoasu on poikkeuksellisen tyylikäs.

Embed from Getty Images

6. Perinteinen phuketilainen kartano

Jos ihastuit Phuket Townissa vanhankaupungin kiinalais-portugalilaisiin rakennuksiin, voit vierailla myös perinteisessä paikallisessa kartanossa. Chinpracha House sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä vanhankaupungin keskustasta. Talo on muutettu museoksi näyttämään kävijöille, miten Phuketin yläluokka aikoinaan asui.

Kartanon vieressä on tasokas ravintola Blue Elephant, joka toimii niin ikään upeassa vanhassa rakennuksessa. Ravintolalla on myös kokkikoulu.

Embed from Getty Images

7. Wat Chalong -temppeli

Phuketin kuuluisin temppeli Wat Chalong rakennettiin tiettävästi 1830-luvulla. Temppelialueella on useita hienoja rakennuksia, joista korkein on jopa 60-metrinen. Thaimaalaisille temppeli on tärkeä vierailukohde, sillä tornissa sanotaan olevan pala Buddhan luuta.

Temppelille on noin kymmenen kilometrin matka sekä Karon Beachilta että Phuket Townista. Temppelissä vierailun voi yhdistää lähellä sijaitsevaan Big Buddha -patsaaseen. Huomioi, että uskonnollisessa paikassa vaatteet eivät voi olla liian paljastavat. Kengät riisutaan sisälle mennessä.

Embed from Getty Images

8. Bangla Road

Vihasit tai rakastit sitä, Patong Beachin yöelämän keskus Bangla Road on yksi Phuketin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kadulla on paljon yökerhoja ja baareja – osa näistä go go -tanssijoilla varustettuja. Moni matkailija haluaa kiertää Bangla Roadin kaukaa, kun taas osa saapuu saarelle varta vasten bilettämään. Saaren kauneimpia paikkoja katu ei missään nimessä ole.

Embed from Getty Images

9. Phuket Elephant Sanctuary

Moni haluaa nähdä Thaimaassa elefantteja, mutta ei tiedä missä lempeisiin jättiläisiin voisi tutustua eettisesti. Phuket Elephant Sanctuary on paikka, jossa työeläiminä käytetyt elefantit ovat vihdoin päässeet viettämään rauhallisia eläkepäiviä. Täällä ei tarvitse pelätä näkevänsä elefanttiesityksiä tai -ratsastuksia.

Matkailijat voivat vierailla elefanttileirillä puolen päivän ajan tai jäädä pidemmäksi aikaa vapaaehtoistyöhön.

Embed from Getty Images

10. Simon Cabaret Show

Yksi Phuketin kuuluisimmista nähtävyyksistä on FantaSea, eräänlainen thaimaalaisen kulttuurin teemapuisto. Paikan käyttämien villieläinten takia vierailua kannattaa kuitenkin miettiä kaksi kertaa. Haluatko tukea toimintaa, jonka takana on lähes aina eläinten kaltoinkohtelua? Tarjonta ei tule loppumaan niin kauan kun sille on kysyntää.

Jos haluat nähdä värikkään show’n, on ladyboy-vetoinen Simon Cabaret Show vaihtoehto, jossa esiintyy eläinten sijaan ainoastaan ihmisiä. Esitys sisältää musiikkia, tanssia ja näyttäviä asuja. Show’ta voi mennä katsomaan vaikka koko perheen kesken.

Embed from Getty Images

Lue myös: Seitsemän parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Tuolla Chalong Bayn tislaamossa on (tai oli ainakin aiemmin) torstaisi-iltaisin salsa -musiikin iltoja, jotka ovat varsin suosittuja. Noin puolet asiakkaista siellä paikallisia.

    Hieman erilainen paikka ja tunnelma hilpeälle illanvietolle keskellä saarta, kaukana varsinaisilta turistialueilta.

    Drinkkien -oman tislaamon rommiin tehtyinä, tietenkin- hinnoissa tosin on syytä varautua ihan meikäläiseen hintatasoon.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.