Hyppää sisältöön

Yksi Thaimaan ihanimmista hotelleista on piilotettu saarelle, josta harva on kuullut – löytyy aivan Phuketin naapurista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.02.2019
Luksusmajoitusta voi löytyä myös saarelta, jossa turismi on vasta lapsenkengissä.

Koh Yao Noin upein hotelli sopii vaikka häämatkalle

Yleensä Thaimaan tasokkain majoitus löytyy isommilta, jo kauan sitten turistien suosioon nousseilta saarilta. Tällaisia ovat esimerkiksi Phuket ja Koh Samui, joissa molemmissa on iso valikoima luksushotelleja.

Jos kuitenkin haluaisit nauttia samaan aikaan ylellisestä majoituksesta ja massaturismin ulottumattomissa pysyneestä saaresta, paina mieleesi nimi Koh Yao Noi. Saari sijaitsee aivan Phuketin kupeessa helppojen yhteyksien päässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koh Yao Noin majoitusvalikoima koostuu lähinnä vaatimattomista majataloista. Joukossa on muutama poikkeus, joista yksi on omassa sarjassaan: koko Thaimaan mittakaavassa upea Six Senses -ketjun luksushotelli, joka on suunniteltu sulautumaan ympäristöön.

Viiden tähden hotelli sopii esimerkiksi häämatkaa varten, sillä majoituksesta on varauduttava maksamaan reilusti enemmän kuin tavallisella talvilomalla. Huoneiden hinnat alkavat noin 400 eurosta, mutta vilkkaimman sesongin aikaan lähtöhinta on paljon korkeampi.

Tarjolla on yksityisiä huoneita ja villoja, joihin kuuluu oma uima-allas. Hotellin useamman huoneen villoissa voivat majoittua myös isommat seurueet. Hotellissa on ravintoloita, spa-palveluja ja esimerkiksi joogatunteja. Hotelli vakuuttaa panostavansa ympäristöystävällisyyteen ja kestävään matkailuun.

Unelias saari lepolomaa kaipaavalle

Kohteena Koh Yao Noi sopii parhaiten matkailijoille, jotka eivät odota lomasaareltaan nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia, yöelämää tai teemapuistoja. Tänne tullaan nauttimaan rannoista ja luonnon rauhasta.

Suurin osa Koh Yao Noin asukkaista on muslimeja, mikä tarkoittaa myös sitä, ettei bileturismi ole rantautunut saarelle. Alkoholia myydään kuitenkin kaikissa hotelleissa ja matkailijoille suunnatuissa ravintoloissa ja baareissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Six Senses -hotellin lisäksi Koh Yao Noille on perustettu muitakin luksushotelleja. Saarelle toivotaankin niin kutsuttuja “laatuturisteja” – vain rajattu määrä vierailijoita, jotka ovat valmiita panostamaan lomaansa. Kävijämäärän ei haluta nousevan liian suureksi.

Saarelta löytyvät matkailijan tarvitsemat peruspalvelut. Rahaa saa nostettua pankkiautomaatista, 7-Eleven-kioskista voi ostaa välttämättömyystarpeita ja mopon vuokraamalla pääset näkemään saarta. Luksushotellista itsensä kipeäksi maksanut matkailija ei tosin välttämättä halua poistua sieltä ollenkaan.

Koh Yao Noin saarelle voi matkustaa lautalla, pikaveneellä tai jopa pitkähäntäveneellä joko Phuketista tai Krabilta. Matka kestää noin 30–60 minuuttia menopelistä riippuen.

Katso alta kuvia hotellista!

Six Senses Yao NoiLuksusmajoitusta Koh Yao Noin saarella
Hotellissa voi nauttia oman uima-altaan rauhasta.
Six Senses Yao NoiThaimaan parhaat hotellit
Tällä saarella ei tarvitse huolehtia ruuhkista ja metelistä.
Six Senses Yao NoiKoh Yao Noin hotellit
Huoneista avautuvat maisemat ovat hotellin valttikortti.

Lue myös: Näin onnistuu Thaimaan saarihyppely – vinkit ensikertalaiselle

Lähde ja kuvat: Six Senses Yao Noi

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja