Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Thaimaan kahden suosikkikohteen väliin on piilotettu kelluva kylä – jalkapallokenttäkin on veden päällä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Oletko kuullut Thaimaan kelluvasta kylästä?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 10.12.2018
facebook   whatsapp

Koh Panyi on veden päälle rakennettu muslimikylä

Monet ovat saattaneet lomailla Thaimaan suosituimmissa kohteissa Phuketissa ja Krabilla kuulematta ikinä Koh Panyin kelluvasta kylästä. Koska lähempänä lomakeskuksia on paljon muitakin nähtävyyksiä, on retki Koh Panyille voinut jäädä tekemättä.

Koh Panyi on samannimisellä saarella sijaitseva muslimiyhteisön asuttama kylä. Saari muodostuu suurimmaksi osaksi korkeista karstikivikallioista, minkä vuoksi kylä rakennettu tolppien päälle veden ylle. Nimi saatetaan kirjoittaa myös muodossa Koh Panyee.

Saarelle asettui ensimmäisenä indonesialainen Toh Baboo perheineen noin 200 vuotta sitten. Parempaa elämää etsinyt perhe asettui saarelle hyvien kalavesien takia, ja siitä lähtien saari on ollut asuttu. Nykyään Koh Panyilla asuu noin 1 500 henkilöä.

Saarella on oma koulu, terveyskeskus ja moskeija. Matkailijoita varten sinne on rakennettu myös matkamuistomyymälöitä, ravintoloita ja bungalow-majoitusta. Yksi Koh Panyin hauskimmista erikoisuuksista on veden päälle rakennettu jalkapallokenttä, jolle pääsee vaikka suoraan veneellä.

Saarelle muutettiin alun perin kala-apajien takia, mutta tänä päivänä turismi tuo elannon jo puolelle asukkaista. Vajaat puolet asukkaista toimivat edelleen kalastajina.

Koh Panyin kylään voi matkustaa omatoimisesti Phuketista tai Krabilta vuokraamalla veneen kuljettajineen sovituksi ajaksi. Vaihtoehtoisesti kohteeseen tehdään myös retkiä, ja se voi olla osana alueen saarikierroksia.

Kylässä vieraillessa tulee ottaa huomioon, että paikalliset ovat muslimeja. Niukimmat loma-asut minihameineen ja shortseineen kannattaa suosiolla unohtaa. Olkapäät ja polvet peittämällä voit varmistaa pukeutuvasi kunnioittavasti.

Koh Panyin lähellä sijaitsee James Bond Island, joka on saanut nimensä Phang Nga Bayn lahdella kuvatun elokuvan 007 ja kultainen ase mukaan. Monet matkailijat vierailevat samalla retkellä molemmissa kohteissa.

Katso alta, miltä Koh Panyi näyttää!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan kärkikohteista sopii sinulle?

Lähde: Phuket.com
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.