Hyppää sisältöön

Jos luulit Phuketin olevan pelkkiä rantoja, varaudu yllättymään – 5 vinkkiä saaren värikkääseen pääkaupunkiin

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.01.2024
Phuket Townissa kannattaa käydä ainakin kerran loman aikana. Budjettimatkailija löytää pääkaupungista ilahduttavan edullisen hintatason.

1. Hyödynnä edullista hintatasoa

Kun suunnitellaan lomaa Phuketissa, on suurimmalla osalla matkailijoista mielessä Thaimaan suurimman saaren rannat. Valtaosa pakettimatkailijoista majoittuu Kata Beachin, Karon Beachin ja Patong Beachin kaltaisissa lomakohteissa.

Sisämaassa sijaitseva Phuket Town eli Phuketin kaupunki on paikka, jonne tehdään usein vain nopea päiväretki kerran loman aikana. On kuitenkin syitä, joiden takia kaupungille kannattaa varata enemmänkin aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Harkitse majoittuvasi Phuket Townissa, jos etsit hyvän hinta-laatusuhteen majoitusta tai kaipaat kaupunkitunnelmaa saarihyppelyn jälkeen. Phuket Townin katukuvassa näkyy myös selvästi vähemmän turisteja kuin saaren rantakohteissa. Hintataso on edullisempi kaikessa majoituksesta ruokaan ja ostoksiin.

ShutterstockVinkit Phuketin pääkaupunkiin
Herkullisen väriset rakennukset hurmaavat Phuket Townissa.

Isojen resort-hotellien sijaan Phuket Townissa on paljon tyylikkäitä boutique-hotelleja ja vanhoissa rakennuksissa toimivia kahviloita ja ravintoloita. Rantakohteisiin pääsee taksilla tai paikallisbusseilla, jotka ovat usein songthaew-tyylisiä lava-autoja.

Kuumimpina kuukausina Phuket Townissa kannattaa valita hotelli, josta löytyy uima-allas.

2. Värikäs arkkitehtuuri hurmaa

Phuket Townin parasta antia ovat siirtomaatyyliset vanhat rakennukset, jotka ovat herkullisen värikkäitä. Kiinalais-portugalilaisesta rakennustyylistä käytetään nimeä shop house: nämä riveittäin rakennetut talot suunniteltiin toimimaan sekä perheiden koteina että yritysten toimipaikkoina.

Phuketin vanhassakaupungissa näkyy paljon kiinalaisvaikutteita punaisine paperilyhtyineen sekä komeita vanhoja kartanoita. Haluaisitko nähdä, miltä phuketilaisen yläluokan koti aikoinaan näytti? Baan Chinpracha on kartano, jossa myös matkailijat voivat vierailla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockViisi vinkkiä Phuket Towniin
Phuket Town on tunnettu värikkäistä taloistaan.

Perinteisiä rakennuksia löytyy muun muassa Thalang Roadilta, Phang Nga Roadilta, Ranong Roadilta ja Soi Romaneelta. Halutessasi voit myös majoittua historiallisissa rakennuksissa toimivissa hotelleissa kuten saaren vanhin hotelli The Memory at On On.

3. Mitä Phuket Townista voi ostaa?

Phuket Townissa on pikkuliikkeitä, joissa myydään matkamuistoja, vaatteita, taidetta ja käsitöitä. Vanhan keskustan ulkopuolelta löytyy isoja supermarketteja, tavarataloja sekä Central Festival Phuket -ostoskeskus ketjuliikkeineen ja luksusbrändeineen.

Kaupungissa järjestetään paljon markkinoita, joista isoimmat ovat avoinna vain viikonloppuisin tai pidennetyn viikonlopun verran.

Shutterstock / kitzcornerPhuketin markkinat
Phuket Townin sunnuntaimarkkinoille kannattaa lähteä vähän kauempaakin.

Koko saaren ykkösmarkkinoina pidetään Phuket Weekend Marketia lauantai- ja sunnuntai-iltaisin. Täältä löydät kaikkea matkamuistoista vaatteisiin ja ruokaan, ja hinnat ovat yleensä edullisia.

Uudempi versio on torstaista lauantaihin pyörivä Chillva Market, joka koostuu konttimyymälöistä, markkinapöydistä ja ruokakojuista. Chillva on erityisesti paikallisen nuorison suosiossa.

Sunnuntaisin kannattaa puolestaan poiketa Phuket Walking Streetin iltamarkkinoilla, joilla on myös erinomainen valikoima katuruokaa.

4. Phuket Townin paras näköalapaikka

Phuketin saarella on lukuisia suosittuja näköalapaikkoja, joihin matkailijat kerääntyvät kuvaamaan maisemia ja auringonlaskuja. Pääkaupungin näköalapaikka Khao Rang Hill sijaitsee niin lähellä keskustaa, että reippaimmat voivat vaikka kävellä sinne.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPhuket Townin näköalapaikka
Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle näköalapaikalle pääsee taksilla tai vaikka jalkaisin.

Khao Rangin näköalapaikalta levittäytyy maisema yli Phuketin kaupungin aina rannikolle ja lähisaarille saakka. Khao Rang ei ehkä ole koko saaren paras tähystyspaikka, mutta siellä kannattaa käydä jos vietät enemmän aikaa Phuket Townissa.

Kukkulan alueella on muutama maisemaravintola sekä Wat Khao Rangin temppeli, jonka kupeesta löytyy kultainen istuva Buddha-patsas. Se oli ensimmäinen lajiaan Phuketissa. Patsas vartioi saarta jo ennen kuin 25-metrinen Big Buddha rakennettiin vuonna 2004.

5. Phuket Townin nähtävyydet

Phuket Townin parasta antia ovat tunnelmalliset kahvilat ja ravintolat, mutta kaupungissa ja sen liepeillä on myös muutamia nähtävyyksiä.

Koska ollaan Thaimaassa, ei sovi unohtaa myöskään temppeleitä. Käy ainakin Jui Tuin kiinalaisessa temppelissä, jossa järjestetään näyttävää ohjelmaa lokakuisen Phuket Vegetarian Festivalin aikaan.

Chinpracha on perinteinen paikallinen kartano, jossa voi vierailla pientä sisäänpääsymaksua vastaan. Vieressä toimii kaupungin kuuluisin ravintola Blue Elephant, jonka tilat ovat niin ikään tyylikkäässä kartanossa.

Shutterstock / Kevin HellonPhuket Townin ravintolat
Blue Elephant -ravintola ja samoissa tiloissa toimiva kokkikoulu sijaitsevat komeassa rakennuksessa.

Keskeisellä paikalla sijaitseva Phuket 3D Museum on koko perheelle sopiva interaktiivinen näyttely ja silmänkääntötemppu, jossa kävijät voivat kuvitella olevansa osa maalauksia ja elokuvakohtauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samaa tyyliä edustaa Baan Teelanka eli Phuketin Upside Down House. Nimensä mukaisesti paikka luo illuusion talosta, jossa kaikki on ylösalaisin. Kävijät voivat ottaa valokuvia, joissa he näyttävät kävelevän kattoa pitkin lattian sijaan.

Upside Down House sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä Phuket Townin keskustasta, ja sinne on helpointa matkustaa taksilla. Kohde sopii lapsiperheille.

Lue myös: Luulitko tietäväsi kaiken Thaimaan suosituimmasta saaresta? 10 yllättävää faktaa Phuketista

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja