Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Jos luulit Phuketin olevan pelkkiä rantoja, varaudu yllättymään – 5 vinkkiä saaren värikkääseen pääkaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Phuket Townissa kannattaa käydä ainakin kerran loman aikana. Budjettimatkailija löytää pääkaupungista ilahduttavan edullisen hintatason.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.01.2019
facebook   whatsapp

1. Hyödynnä edullista hintatasoa

Kun suunnitellaan lomaa Phuketissa, on suurimmalla osalla matkailijoista mielessä Thaimaan suurimman saaren rannat. Valtaosa pakettimatkailijoista majoittuu Kata Beachin, Karon Beachin ja Patong Beachin kaltaisissa lomakohteissa.

Sisämaassa sijaitseva Phuket Town eli Phuketin kaupunki on paikka, jonne tehdään usein vain nopea päiväretki kerran loman aikana. On kuitenkin syitä, joiden takia kaupungille kannattaa varata enemmänkin aikaa.

Harkitse majoittuvasi Phuket Townissa, jos etsit hyvän hinta-laatusuhteen majoitusta tai kaipaat kaupunkitunnelmaa saarihyppelyn jälkeen. Phuket Townin katukuvassa näkyy myös selvästi vähemmän turisteja kuin saaren rantakohteissa. Hintataso on edullisempi kaikessa majoituksesta ruokaan ja ostoksiin.

Isojen resort-hotellien sijaan Phuket Townissa on paljon tyylikkäitä boutique-hotelleja ja vanhoissa rakennuksissa toimivia kahviloita ja ravintoloita. Rantakohteisiin pääsee taksilla tai paikallisbusseilla, jotka ovat usein songthaew-tyylisiä lava-autoja.

2. Värikäs arkkitehtuuri hurmaa

Phuket Townin parasta antia ovat siirtomaatyyliset vanhat rakennukset, jotka ovat herkullisen värikkäitä. Kiinalais-portugalilaisesta rakennustyylistä käytetään nimeä shop house: nämä riveittäin rakennetut talot suunniteltiin toimimaan sekä perheiden koteina että yritysten toimipaikkoina.

Phuketin vanhassakaupungissa näkyy paljon kiinalaisvaikutteita punaisine paperilyhtyineen sekä komeita vanhoja kartanoita. Haluaisitko nähdä, miltä phuketilaisen yläluokan koti aikoinaan näytti? Baan Chinpracha on kartano, jossa myös matkailijat voivat vierailla.

ShutterstockViisi vinkkiä Phuket Towniin
Phuket Town on tunnettu värikkäistä taloistaan.

Perinteisiä rakennuksia löytyy muun muassa Thalang Roadilta, Phang Nga Roadilta, Ranong Roadilta ja Soi Romaneelta. Halutessasi voit myös majoittua historiallisissa rakennuksissa toimivissa hotelleissa.

Koska ollaan Thaimaassa, ei sovi unohtaa myöskään temppeleitä. Käy ainakin Jui Tuin kiinalaisessa temppelissä, jossa järjestetään näyttävää ohjelmaa lokakuisen Phuket Vegetarian Festivalin aikaan.

3. Mitä Phuket Townista voi ostaa?

Phuket Townissa on pikkuliikkeitä, joissa myydään matkamuistoja, vaatteita, taidetta ja käsitöitä. Kaupungin ulkopuolelta löytyy isoja supermarketteja, tavarataloja sekä Central Festival Phuket -ostoskeskus.

Kaupungissa järjestetään paljon markkinoita, joista isoimmat ovat avoinna vain viikonloppuisin tai pidennetyn viikonlopun verran. Koko saaren ykkösmarkkinoina pidetään Phuket Weekend Marketia lauantai- ja sunnuntai-iltaisin. Täältä löydät kaikkea matkamuistoista vaatteisiin ja ruokaan, ja hinnat ovat yleensä edullisia.

Uudempi ja trendikkäämpi versio on torstaista lauantaihin pyörivä Chillva Market, joka koostuu konttimyymälöistä, markkinapöydistä ja ruokakojuista. Chillva on erityisesti paikallisen nuorison suosiossa. Sunnuntaisin kannattaa puolestaan poiketa Phuket Walking Streetin iltamarkkinoilla.

4. Phuket Townin paras näköalapaikka

Phuketin saarella on lukuisia suosittuja näköalapaikkoja, joihin matkailijat kerääntyvät kuvaamaan maisemia ja auringonlaskuja. Pääkaupungin näköalapaikka Khao Rang Hill sijaitsee niin lähellä keskustaa, että sinne voi vaikka kävellä.

ShutterstockPhuket, Thaimaa
Khao Rangin kukkulalta avautuu erinomainen maisema.

Khao Rangin näköalapaikalta levittäytyy maisema yli Phuketin kaupungin aina rannikolle ja lähisaarille saakka. Vaikka Khao Rang ei ehkä olekaan saaren kaunein tähystyspaikka, kannattaa siellä käydä jos vietät enemmän aikaa Phuket Townissa.

Kukkulan alueella on muutama maisemaravintola sekä Wat Khao Rangin temppeli, jonka kupeesta löytyy kultainen istuva Buddha-patsas. Se oli ensimmäinen lajiaan Phuketissa. Patsas vartioi saarta jo ennen kuin 25-metrinen Big Buddha rakennettiin vuonna 2004.

5. Phuket Townin nähtävyydet

Phuket Townissa ja sen liepeillä on muutamia matkailijoille varta vasten suunniteltuja nähtävyyksiä. Keskeisellä paikalla sijaitseva Phuket Trickeye Museum on koko perheelle sopiva interaktiivinen näyttely ja silmänkääntötemppu, jossa kävijät voivat kuvitella olevansa osa maalauksia ja elokuvakohtauksia.

Samaa tyyliä edustaa Baan Teelanka eli Phuketin Upside Down House. Nimensä mukaisesti paikka luo illuusion talosta, jossa kaikki on ylösalaisin. Kävijät voivat ottaa valokuvia, joissa he näyttävät kävelevän kattoa pitkin lattian sijaan.

Upside Down House sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä Phuket Townin keskustasta, ja sinne on helpointa matkustaa taksilla. Kohde sopii lapsiperheille.

Lue myös: Luulitko tietäväsi kaiken Thaimaan suosituimmasta saaresta? 10 yllättävää faktaa Phuketista

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.