Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tätä Thaimaan maisemapaikkaa kukaan ei tuntenut vielä muutama vuosi sitten – nyt kaikki haluavat siitä valokuvan

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Phuketista tehdään retkiä muutama vuosi sitten löydetylle maisemapaikalle.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 10.01.2019
facebook   whatsapp

Joko olet nähnyt kuvia Samat Nangshesta?

Nimenä Samat Nangshe ei välttämättä sano mitään kokeneellekaan Thaimaan-kävijälle, mutta olet saattanut tietämättäsi nähdä paikasta kuvia. Kukkulan laella sijaitsevasta näköalapaikasta on tullut yksi suosituimpia paikkoja kuvata Phang Ngan lahdelle avautuvaa maisemaa.

Phang Nga Bayn lahti lähellä Phuketia ja Krabia tunnetaan James Bondin saaren ja Koh Panyin kelluvan kylän kaltaisista nähtävyyksistä. Vielä muutama vuosi sitten kukaan ei kuitenkaan ollut löytänyt Samat Nangshea mantereen puolella.

Kaikki muuttui yhden valokuvaajan töiden levitessä. Thaimaalaisen ammattikuvaaja Theerasak Saksritaween ottamat kuvat herättivät ensin paikallisten ja Thaimaassa asuvien ulkomaalaisten huomion. Sana alkoi kiiriä vuonna 2016.

Samat Nangshe ei ehkä vieläkään kuulu alueen tunnetuimpiin nähtävyyksiin, mutta siellä ei enää voi myöskään olettaa olevansa ainoa henkilö paikan päällä. Maisemapaikalla on aina innokkaita valokuvaajia ikuistamassa näkyä, ja sinne on pystytetty keinujen kaltaista kuvausrekvisiittaa.

Näköalapaikka sijaitsee kukkulan huipulla, jonne on noustava jalkapatikassa. Evästä ja juomaa kannattaa ostaa jo parkkipaikalta ennen nousua. Alueelle on pieni pääsymaksu. Perillä maisemapaikalla kävijöitä odottaa panoraamanäkymä kohti Phang Ngan lahtea ja vedestä nousevia kallioita.

Nykyään kävijät voivat jopa yöpyä Samat Nangshen maisemissa. Teltan tai bungalowin vuokraamalla valokuvaajat voivat kokeilla ikuistaa öisen tähtitaivaan tai jopa linnunradan – ja ovat paikalla heti aamulla auringon noustessa.

Maisemapaikalle on helpointa tehdä retki Phuketista. Saaren ja mantereen yhdistävältä Sarasinin sillalta on Samat Nangsheen noin 30 kilometrin matka. Jos aikaa on enemmän, voi paikalle matkustaa myös Khao Lakista tai Krabilta.

Katso matkailijoiden jakamia kuvia maisemapaikalta!

Lähde: Phuket.com
Kuvat: Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.