Hyppää sisältöön

Tätä Thaimaan maisemapaikkaa kukaan ei tuntenut vielä muutama vuosi sitten – nyt kaikki haluavat siitä valokuvan

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 18.10.2023
Phuketista tehdään retkiä muutama vuosi sitten löydetylle maisemapaikalle.

Joko olet nähnyt kuvia Samat Nangshesta?

Nimenä Samat Nangshe ei välttämättä sano mitään kokeneellekaan Thaimaan-kävijälle, mutta olet saattanut tietämättäsi nähdä paikasta kuvia. Kukkulan laella sijaitsevasta näköalapaikasta on tullut yksi suosituimpia paikkoja kuvata Phang Ngan lahdelle avautuvaa maisemaa.

Phang Nga Bayn lahti lähellä Phuketia ja Krabia tunnetaan James Bondin saaren ja Koh Panyin kelluvan kylän kaltaisista nähtävyyksistä. Vielä muutama vuosi sitten kukaan ei kuitenkaan ollut löytänyt Samat Nangshea mantereen puolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki muuttui yhden valokuvaajan töiden levitessä. Thaimaalaisen ammattikuvaaja Theerasak Saksritaween ottamat kuvat herättivät ensin paikallisten ja Thaimaassa asuvien ulkomaalaisten huomion. Sana alkoi kiiriä vuonna 2016.

ShutterstockSamat Nangshen maisemapaikka
Maisema on parhaimmillaan auringonnousun tai -laskun aikaan.

Samat Nangshe ei ehkä vieläkään kuulu alueen tunnetuimpiin nähtävyyksiin, mutta siellä ei enää voi myöskään olettaa olevansa ainoa henkilö paikan päällä. Maisemapaikalla on aina innokkaita valokuvaajia ikuistamassa näkyä, ja sinne on pystytetty keinujen kaltaista kuvausrekvisiittaa.

ShutterstockPhuketin päiväretket
Maisemapaikka on erityisesti valokuvauksesta kiinnostuneiden kävijöiden suosiossa.

Näköalapaikka sijaitsee kukkulan huipulla, jonne on noustava jalkapatikassa. Evästä ja juomaa kannattaa ostaa jo parkkipaikalta ennen nousua. Alueelle on pieni pääsymaksu. Perillä maisemapaikalla kävijöitä odottaa panoraamanäkymä kohti Phang Ngan lahtea ja vedestä nousevia kallioita.

Nykyään kävijät voivat jopa yöpyä Samat Nangshen maisemissa. Teltan tai bungalowin vuokraamalla valokuvaajat voivat kokeilla ikuistaa öisen tähtitaivaan tai jopa linnunradan – ja ovat paikalla heti aamulla auringon noustessa.

ShutterstockPhuketin näköalapaikat
Phuketista on helppo vierailla maisemapaikalla.

Maisemapaikalle on helpointa tehdä retki Phuketista. Saaren ja mantereen yhdistävältä Sarasinin sillalta on Samat Nangsheen noin 30 kilometrin matka. Jos aikaa on enemmän, voi paikalle matkustaa myös Khao Lakista tai Krabilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja