Hyppää sisältöön

Kirjat mukana Italiaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.07.2014
Talon vuokraus Toscanassa tai kaupunkiloma Roomassa kuuluvat monien suomalaisten kestounelmiin.

Hyvää matkaa Italiaksi

Matkalle on mukava lähteä kun on opetellut edes muutaman lauseen paikallista kieltä. Fraasisanakirja on hyvä apu jo ennen matkaa, voit opetella perus hotelli- ja kahvilasanastot sekä kohteliaisuudet. Jo muutamalla lauseella rikkoo jään ja tekee vaikutuksen Italialaisiin. Sopivan kokoinen Hyvää matkaa Italiaksi kulkee lisäksi mukana matkassa ja voi pelastaa tiukoistakin tilanteista. Kirja on jaoteltu mukavasti teemoittain.
Tilaa netistä Hyvää matkaa! Italiaksi

Lonely Planet Italy

Jos tarkoitus on kierrellä ympäri Italiaa on Lonely Planet oikea opus mukaan. Olitpa sitten Interrailillä tai vuokraamassa autoa, löydät Lonely Planetista koko Italian parhaat kohteet, majoitukset ja ravintolat. Reppureissaajien raamattunakin tunnettu kirja palvelee hyvin myös tavallisella matkalla olevia.
Tilaa netistä Lonely Planet Italy

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunkikirjat Firenze ja Toscana tai Rooma

Kaupunkikirjat on WSOY:n kattava matkaopassarja, joka esittelee erilaisia kaupunkikohteita. Italiaa varten sarjasta voi poimia esimerkiksi Roomaa tai Firenzeä ja Toscanaa esittelevät osat. Kirjat ovat parhaimmillaan kohteiden valinnassa. Pienimmätkin Toscanan kaupungit löytyvät esittelyineen kohokohtineen. Firenzen ja Rooman tärkeimmät museot ja nähtävyydet on esitelty kuvin ja pohjapiirroksin.
Tilaa netistä Kaupunkikirja Firenze ja Toscana
Tilaa netistä Kaupunkikirja Rooma

Medicien Naapurissa

Kirsin Pihan kirja Medicien naapurissa on loistavaa luettavaa Italian matkalle. Lue kirjan esittely: Medicien naapurissa

Donna Leon

Donna Leonin dekkarit ovat mitä parhainta Italian luettavaa jännityksen ystäville. Leonin kirjoissa rikoksia ratkoo Venetsialainen komisario Guido Brunetti. Nappaa mukaan useampikin pokkari ja sukella Italian alamaailman syövereihin.
Tilaa netistä Donna Leonit

Enkelit ja Demonit

Enkelit ja Demonit on Da Vinci -koodin kirjoittajana parhaiten tunnetun Dan Brownin teos. Enkelit ja Demonit sijoittuu pääosin Roomaan ja Vatikaaniin. Erinomainen valinta Rooman lomalle! Kirjassa liikutaan paljon Rooman eri aukioilla, joten voit tutkia johtolankoja kirjan kanssa paikan päällä.
Tilaa netistä Enkelit ja Demonit

Suomalainen matkaopas tai Mondon opas Roomaan

Kotimaisten matkaoppaiden kärkikastia ovat Mondon raikkaat matkaoppaat ja Suomalainen matkaopas -sarjan perinteiset opaskirjat. Molemmista sarjoista löytyy omat kirjansa myös Roomaan suuntaaville. Nuorille ja erikoisuuksia hakeville suosittelemme Mondoa, perinteisemmille reissaajille Suomalaista matkaopasta.
Tilaa netistä Suomalainen matkaopas Rooma
Tilaa netistä Mondo matkaopas Rooma

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkalle mukaan: Suomi-Italia-Suomi

Minikokoinen matkasanakirja Suomi-Italia-Suomi kuuluu Gummeruksen Matkalle mukaan -sarjaan. Kirja on kätevä napata mukaan tien päälle ja sen voi kaivaa helposti esille yllättävissäkin tilanteissa.
Tilaa netistä Suomi-Italia-Suomi

La Bella Figura

La Bella Figura on Beppe Severgninin kirja joka johdattaa lukijan Italialaisten sielunelämään. Lue kirja etukäteen ja olet varautunut siihen mitä tuleman pitää tai lue kirjaa vasta paikan päällä ja seuraa samalla kirjan huomioiden osuvuutta. Lue esittely kirjasta La Bella Figura.

Fantastico! Modernia italialaista ruokaa

Vuoden 2008 maailman parhaan italialaisen ruoan keittokirjan World Gourmand -palkinnon voittanut teos Fantastico! Modernia italialaista ruokaa on hyvä lääke Italian ikävään tai matkan odotteluun. Italialaisen huippukokki ja tv-kasvo Gino D’Acampon modernit reseptit kunnioittavat perinteisiä italialaisia makuja ja johdattavat myös uusille urille.

Tilaa netistä Fantastico

Kuva: Flickr / Go ask Alice

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Italia, Vatikaani ja San Marino

Kun matkustat Italiaan, löydät kolme maata yhden sisältä – joko ehdit käydä kaikissa?

Yllättävät asiat Roomassa

Mikä on Rooman räikein miinus? 6 asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen ikuisessa kaupungissa

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja