Hyppää sisältöön

Tässä kohteessa viihtyy koko perhe – katso vinkit lomaan lasten kanssa Gardajärvellä

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 24.08.2017
Gardajärvellä koko perhe pääsee viettämään yhdessä ulkoilun ja aktiviteettien täyttämää lomaa rentouttavassa ympäristössä. Katso vinkit lapsiperheen lomailuun Gardajärven kauniissa maisemissa!

Aktiivista lomailua yhdessä

Pohjois-Italiassa sijaitseva Gardajärvi on mainio lomakohde lapsiperheille, sillä alueella riittää kiinnostavaa tekemistä, jonka parissa viihtyy koko perhe. Erityisesti aktiivilomailijoiden suosimassa kohteessa on mainiot ulkoilumahdollisuudet, minkä lisäksi alueelta löytyy myös useita huvi- ja vesipuistoja.

Gardajärven alueella on lukuisia tunnelmallisia kaupunkeja ja pikkukyliä, joista voi valita omalle lomalleen sopivimman kohteen. Vuokra-auto on perheelle kätevin tapa liikkua Gardajärven nähtävyyksien välillä, sillä autolla liikkuessa ei tarvitse stressata aikatauluista ja kaikki tarvittavat tavarat kulkevat helposti mukana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue vinkit perhelomaan Gardajärvellä!

1. Vietä vauhdikas päivä huvipuistossa

Huvi- ja vesipuistokäynnit ovat monille lapsille loman kohokohtia, ja erityisesti Gardajärven eteläisellä alueella on perheen pienempien iloksi useita huvi- ja vesipuistoja. Jos siis suunnitelmana on vierailla useammassa puistossa, kannattaa majoitus valita tältä alueelta.

Tunnetuin Gardajärven huvipuistoista on Gardaland, joka on yksi Italian suurimmista huvipuistoista. Gardalandin alueella koko perhe pääsee nauttimaan huvilaitteista ja esityksistä sekä lukuisten ravintoloiden herkkutarjonnasta. Liput kannattaa ostaa etukäteen huvipuiston nettisivuilta, jolloin ne saa edullisempaan hintaan. Huvipuisto sijaitsee lähellä Peschiera del Gardan kaupunkia, ja puistoon on helppo saapua joko autolla tai junalla. Gardalandiin kuuluu myös kaksi hotellia.

Huvipuiston lisäksi Gardajärvellä lomaillessa voi suunnata myös johonkin alueen useista vesipuistosta, joita ovat esimerkiksi Caneva, Cavour ja Picoverde. Canevan vesipuisto sijaitsee kätevästi lähellä Gardalandia, ja sen yhteydessä on myös elokuva-aiheinen teemapuisto Movieland.

2. Nauti upeasta luonnosta ja harrastusmahdollisuuksista

Gardajärvellä kannattaa hyödyntää alueen monipuoliset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet, joista löytyy sopivia aktiviteetteja myös lapsille. Esimerkiksi pyöräily ja kiipeily tarjoavat hauskaa ajanvietettä lomapäiviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gardajärven alueella on useita kiipeilypaikkoja, joissa on huomioitu perheiden tarpeet ja niissä lapset pääsevät kokeilemaan kiipeilyä turvallisesti. Alueella kulkee myös lukuisia helppoja ja perheille sopivia pyöräreittejä, joiden pituus on noin 5–10 kilometriä. Reittien varrella riittää myös pieniä pyöräilijöitä kiinnostavaa katseltavaa, ja mukaan kannattaa pakata eväitä ja yhdistää pyöräilyyn eväsretki.

3. Valitse perheystävällinen majoitus

Lasten kanssa lomaillessa majapaikan valinnalla on suuri merkitys, ja Gardajärveltä löytyy lapsiperheiden tarpeisiin vastaava majoitusta eri hintaluokista. Lapsiystävällisissä hotelleissa on huomioitu perheen pienimmät esimerkiksi järjestämällä näille monipuolisesti ohjelmaa.

Varsinkin suuremmalle perheelle voi loma-asunnon vuokraaminen olla helpompi ja edullisempi tapa majoittua Gardajärvellä. Asunnon hyviin puoliin kuuluvat esimerkiksi ruoanlaittomahdollisuus ja monesti myös tilaa on enemmän kuin hotellihuoneissa.

Jos perheessä on innokkaita vesipetoja, kannattaa valita majapaikka, josta löytyy myös uima-allas. Gardajärvi ei nimittäin varsinaisesti ole rantakohde, ja alueen rantatarjonta rajoittuu pääasiassa muutamiin pikkukivirantoihin.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Parhaat Italiassa kuvatut elokuvat

Italian kohteet, joissa on kuvattu tunnettuja elokuvia – nämä 7 paikkaa haluat nähdä omin silmin

Venetsian tärkeimmät nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet – 16 vinkkiä kaupunkilomaan

Milano

Milanon parhaat nähtävyydet – vieraile lomallasi ainakin näissä kohteissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja