Hyppää sisältöön

Suomen erikoisimmat nähtävyydet – 30 kohteen lista

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
  • Maria Hietala
Inka Khanji, Maria Hietala, Elina Venttola Päivitetty: 06.12.2023
Kotimaa on täynnä mielenkiintoisia kohteita, joista kaikista et ole välttämättä vielä kuullutkaan. Katso 30 persoonallista ideaa Suomen kesään.

1. Neitokainen-järvi, Kittilä

Tiesitkö, että Kittilässä sijaitsee Suomen muotoinen tekojärvi?

Neitokainen-järvi on Suomen karttaan verrattuna täysin identtinen, vain 10 000 kertaa pienempi. Yhtäläisyyden kuitenkin huomaa vasta, kun tekojärveä tarkastelee suoraan yläpuolelta. Paikan päällä nähtynä järvimaisema on kuin missä tahansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Neitokainen on ollut olemassa jo pitkään, sillä 116 metriä pitkä tekojärvi kaivettiin Kittilään vuonna 1991.

2. Antiikin Kreikka, Vöyri

Ehrs parken eli Vöyrin oma antiikin Kreikka on paikka, jonne harva eksyy vahingossa. Jos liikut kesällä Pohjanmaalla, on tässä kuitenkin todellinen Suomi-nähtävyyksien kummajainen, joka on pakko nähdä.

Kreikkaan ihastuneen pohjalaismiehen rakentamasta antiikkiteemaisesta puistosta on jäljellä luonnossa rapistuvat rauniot. Voit odottaa näkeväsi patsaita, pylväitä ja veistoksia. Paikan päälle on helpointa löytää hakemalla Googlen karttapalvelusta paikkaa nimeltä Bergpark.

Vöyri sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Vaasasta ja reilun 40 kilometrin päässä Kauhavalta. Antiikin Kreikan tutkimiseen kannattaa varata aikaa noin tunnin verran.

3. Hämeenlinnan vankilamuseo

Suomen suurin vankilamuseo sijaitsee Hämeenlinnassa. Kaupungissa on nykyäänkin kaksi toiminnassa olevaa vankilaa, mutta museoksi muutettu Hämeenlinnan lääninvankila lopetti toimintansa jo vuonna 1993. Kansallismuseo avasi vankilan uudistettuna yleisökohteena vuonna 2019.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Entisen lääninvankilan tiloissa sijaitsevassa museossa voi tutustua muun muassa Suomen ensimmäiseen sellivankilaan, joka valmistui vuonna 1871 miesten kuritushuoneeksi. Nähtävillä on lisäksi monia sellejä, vankien irtaimistoa ja seinäkirjoituksia. Nykyisen vankilamuseon kävijäkokemusta on ollut kehittämässä kirjailija ja vankikarkuri Jan Jalutsi.

Hämeenlinnan kuritushuoneeksikin kutsun Vankilan esikuvana olivat amerikkalaisvankilat, joissa sellit ryhmiteltiin keskikäytävän molemmin puolin. Samantyylistä arkkitehtuuria edustaa myös Helsingissä hotelliksi muutettu Katajanokan vankila.

Hämeenlinnan vankilamuseo

4. Hiekkalinna, Lappeenranta

Lappeenrannan tärkeimpiä kesänähtävyyksiä on valtava hiekkalinna, joka rakennetaan kaupungin satamaan kesällä 2023 jo 20. kertaa. Linnassa on monia erilaisia hiekasta rakennettuja veistoksia ja rakennuksia.

Hiekkalinnan teemat ovat vaihdelleet suomalaisista linnoista viidakkoon, meriseikkailuihin ja Kalevalaan, ja sen rakentamiseen käytetään vuosittain noin kolme miljoonaa kiloa hiekkaa.

Hiekkalinna avataan kesän alussa ja suljetaan elo-syyskuun vaihteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Hiljainen kansa, Suomussalmi

Moni suomalainen on käynyt tutustumassa autoreissulla Suomussalmella sijaitsevaan tilataideteokseen nimeltä Hiljainen kansa. Ohi ajavat joutuvat usein hieraisemaan silmiään nähdessään pellolla seisovat vaatetetut hahmot.

Turvepäiset hahmot ovat olleet tuttu näky Suomussalmella jo kesästä 1994 saakka. Idean takana on Reijo Kela, joka rakensi taideteoksen ensimmäistä kertaa vuonna 1988 toiseen paikkaan.

Hiljaisen kansan hahmot puetaan kahdesti vuodessa. Tilataideteos on nähtävillä ympäri vuoden, myös sydäntalvella.

Kesäkuukausina taideteoksen kupeessa toimii myös kahvila. Hiljainen kansa löytyy noin 30 kilometriä Suomussalmelta pohjoiseen.

6. Högbergetin luola, Kirkkonummi

Kirkkonummen kallioiden uumassa piileskelevä pisaran mallinen Högberget-luola näyttää ulkoapäin aivan tavalliselta luolalta, mutta viimeistään luolan suulla ajatukset suuntaavat selvästi naisvartaloon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luola nähdään luontoäitinä ja maaemona, mutta sitä kutsutaan ulkomuotonsa vuoksi myös kuvailevasti vaginaluolaksi.

Noin kaksi metriä korkeassa luolassa mahtuu vierailemaan, ja se on kaikkiaan 6,5 metriä syvä ja noin metrin leveä.

7. Valamon luostari, Heinävesi

Heinävedellä sijaitseva Valamon luostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin keskus Suomessa. Luostari avoinna ympäri vuoden, mutta se on erityisen suosittu kesäaikaan.

Vuonna 1940 rajantakaisesta Karjalasta Heinävedelle muuttanut munkkiluostari on tunnettu matkailukohde, ja siellä voi muun muassa majoittua. Luostarissa on myös myymälä, jossa on kaupan Valamon kuuluisaa luostariviiniä.

Noin 10 kilometrin päässä Valamosta sijaitsee Lintulan nunnaluostari, joka niin ikään vastaanottaa vieraita. Lintulan luostarin kauppa on auki kesäisin, ja se myy muun muassa luostarissa tehtyjä kynttilöitä.

Valamon luostari

Lintulan luostari

8. Kolmen valtakunnan rajapyykki

Ruotsin, Norjan ja Suomen rajat kohtaavat Kilpisjärvellä, jossa määriteltiin rajojen tarkka yhtymäkohta. Järveen rakennettiin rajaa merkkaamaan kivinen tekosaari, jonka päälle muovattiin 2,5 metriä korkea rajamerkki.

Jäät ja vesi rikkoivat alkuperäisen rakennuksen, minkä vuoksi paikalle muovattiin uusi rajapyykki, tällä kertaa betonista. Nykyinen rajapyykki vihittiin käyttöön heinäkuussa 1926.

Rajapyykille pääsee käymään kesäisin Kilpisjärven kylästä. Sinne liikennöi Koltalahteen kulkeva Malla-laiva, jonka päätepysäkiltä on alle kolmen kilometrin vaellus rajapyykille. Rajapyykille voi vaeltaa myös 11 kilometriä Mallan luonnonpuiston läpi. Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse rajapyykillä käyntiin passia.

Kansallista veteraanipäivää juhlitaan vuosittain kokoontumalla Kolmen valtakunnan rajapyykille 27. huhtikuuta. Sama päivä on Lapin sodan päättymisen muistopäivä, ja vuonna 1945 suomalaiset sotilaat pystyttivät Suomen lipun rajapyykin päälle, kun viimeiset saksalaiset sotilaat poistuivat maasta.

9. Kiikunlähde, Hollola

Uskoisitko, että Suomesta löytyy lähde, jonka vesi on yhtä turkoosia kuin trooppisissa lomaparatiiseissa? Hollolassa sijaitseva Kiikunlähde saa kävijän hieraisemaan silmiään, sillä 400 metriä pitkä ja parhaimmillaan sata metriä leveä lähde on selvästi kirkkaan turkoosi.

Kirkasvetinen lähde on yksi Etelä-Suomen suurimpiin lukeutuvan pohjavesialtaan purkautumispisteistä, eikä se jäädy edes talvisin. Kiikunlähde on helppo vierailukohde, sillä kävelymatkaa parkkipaikalta on vain 300 metriä.

Kiikunlähde sijaitsee yksityisalueella, joten vierailijoiden tulee kunnioittaa alueen rajoituksia. Esimerkiksi lähteelle on pääsy vain yhden reitin kautta.

10. Raippaluodon silta, Mustasaari

Suomen pisin silta löytyy Mustasaaren kunnasta läheltä Vaasaa. Yli kilometrin mittainen Raippaluodon silta saa pitää pisimmän sillan tittelin toistaiseksi, mutta Helsingin Kruunuvuoreen on suunnitteilla 1,2 kilometrin pituinen silta, joka valmistuu kenties jo 2020-luvulla.

Entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen on myöhemmin paljastanut, että päätös sillan lisäämisestä valtion budjettiin oli vahinko, joka tehtiin, kun valtionvarainministeri ei ollut paikalla.

Vuonna 1997 avatun Raippaluodon sillan voi ylittää autolla, jalkaisin tai polkupyörällä.

Raippaluodon silta

11. Suomen kapein katu, Rauma

Vanha Rauma on tunnettu idyllisistä puutaloistaan, ja erityisesti kesällä se listataan usein Suomen must-kohteiden joukkoon. Tiesitkö, että puutalokujilla sijaitseva Kitukränn on virallisesti Suomen kapein katu?

Kitukrännin leveys on vain 213 senttiä. Suomen toiseksi kapein katu on Naantalissa ja kolmanneksi kapein Kristiinankaupungissa.

Kitukränn löytyy Kuninkaankadun ja Kauppakadun välistä. Muista napata itsestäsi lomakuva tepastelemassa ennätyskapeaa katua pitkin.

12. Varjakansaari, Oulu

Hylätyistä paikoista kiinnostuneita urbaaneja retkeilijöitä odottaa Oulussa yllättävä kohde. Varjakansaaresta löytyy unohdettu kylä, joka aikoinaan kuhisi elämää Pohjoismaiden suurimman sahan ansiosta.

Saarella ei enää ole asutusta, mutta 1900-luvun alkupuolelta peräisin olevat rakennukset muistuttavat paikan menneisyydestä. Kuvatuin rakennus on paloasema torneineen.

Saareen pääsee kesäkuukausina joko omalla veneellä tai käsikäyttöisellä kapulalossilla Varjakan satamasta. Lossilla voi liikkua omatoimisesti, mutta se suositellaan varaamaan etukäteen.

13. Parikkalan patsaspuisto

Kenties koko Suomen erikoisin nähtävyys sijaitsee itärajalla Parikkalan kunnassa. Betonista muovattu äänetön väkijoukko tervehtii matkailijaa kaikille avoimessa patsaspuistossa.

Taiteilija Veijo Rönkkösen noin 560 betonista veistosta ovat nousseet niin kansallisiin kuin kansainvälisiinkin otsikoihin. Parikkalan patsaspuisto on aina avoinna kävijöille, ja sen pääsymaksu on vapaaehtoinen mutta suositeltava, koska puisto ei saa julkista rahoitusta. Maksamalla muutaman euron pääsymaksua tuet puiston ylläpitoa.

Vuonna 2012 patsaspuistoon lisättiin uusi sisäänkäynti Joogatarhaan. Joogatarha-veistosryhmässä on 256 joogahahmoa eri asennoissa.

Parikkalan patsaspuisto

14. Paavolan tammi, Lohja

Suomen tunnetuin puu on Lohjalla sijaitseva Paavolan tammi, jota on kehuttu myös koko maan kauneimmaksi.

Itse tammessa ei sinällään ole mitään erikoista, mutta sen sijainti tiheän kuusimetsän keskellä tekee puusta elämyksellisen. Vaikuttavaa on tietysti myös puun koko: rungon ympärysmitta on 667 senttimetriä.

Valtavan puun iäksi on arvioitu 300–400 vuotta. Vierailijoiden tulee kunnioittaa rauhoitetun puun ympärille viritettyä naruaitaa, eikä sen sisäpuolelle ole sallittua astua puun säilymisen vuoksi.

15. Maakallan itsehallintoalue

Tiesitkö, että Suomessa on Ahvenanmaan lisäksi toinenkin saari tai saaristo, jolla on itsehallinto-oikeus?

Maakalla sijaitsee 18 kilometrin päässä Kalajoen rannikolta, ja saaren ylintä valtaa käyttää karikokous. Itsemääräämisoikeuden taustalla on 250 vuotta vanha Ruotsin kuninkaan määrämä laki.

Maakallaan pääsee muun muassa taksiveneellä ja Kaljaasi Ansion purjehdusretkillä, minkä lisäksi myös läheiseen Ulkokallaan järjestetään retkiä. Ulkokallassa on majakka ja majakanvartijoiden talo. Ulkokallaan pääsee hyvällä säällä, minkä vuoksi retkiä järjestetään lähinnä kesäisin.

Maakalla ja Ulkokalla

16. Ranskalainen kyläkauppa, Asikkala

Asikkalan Vääksyssä ei ehkä ensimmäisenä odottaisi törmäävänsä ranskalaiseen kyläkauppaan, mutta juuri sellainen sieltä todella löytyy. Idyllin kruunaa herkullisen vaaleanpunainen rakennus.

Kyläkaupan tiloissa toimii ravintola sekä putiikki, jossa myydään esimerkiksi vaatteita ja koriste-esineitä. Ravintola on kesällä avoinna päivittäin. Kaupasta voi hakea myös tuoretta patonkia ja croissantteja.

Ranskalaisella kyläkaupalla on toimipiste myös Helsingin Haagassa.

Ranskalainen kyläkauppa

17. Pirunkirkko, Koli

Kolin upeat maisemat ovat jo itsessään nähtävyys, mutta alueelta löytyy myös yksittäisiä paikkoja, jotka vetävät kansallismaiseman tavoin hiljaisiksi.

Yksi niistä on pirunkirkko, z-kirjaimen muotoinen 34-metrinen rakoluola, joka on parhaimmillaan seitsemän metriä korkea. Kapea, kahden lohkareen välissä sijaitseva luola on mieleenpainuva vierailukohde.

Perille pääsee pysäköintialueelta polkua pitkin, ja matkan varrella on myös rutkasti portaita. Kolin pirunkirkko sijaitsee Rantatien varrella, noin 12 kilometriä Kolin eteläpuolella.

18. Kyllikki Saaren suohauta, Isojoki

Kaikki tuntevat Suomen kuuluisimman ratkaisemattoman murhatapauksen. Toukokuussa 1953 vain 17-vuotias Kyllikki Saari surmattiin Isojoella, eikä tekijää ole koskaan tuomittu.

Kyllikki Saaren ruumis on haudattu Isojoen hautausmaalle, mutta muistomerkin virkaa toimittava suohauta sijaitsee Kauhajoentien varressa. Muistomerkki on pystytetty paikalle, josta hänet aikoinaan löydettiin.

Suohaudalle on tieltä vain lyhyt kävelymatka. Isojoen keskustasta matkaa on noin neljä kilometriä.

19. Alpon Savanni, Kauhajoki

Savanni keskellä eteläpohjalaista maalaismaisemaa? Kyllä vain. Vuoden 2023 ITE-taiteilijaksi valitun Alpo Koivumäen taidonnäyte löytyy Kauhajoen Nummijärveltä.

Alpon Savanni käsittää kokoelman erilaisia kierrätysmateriaaleista tehtyjä eläinveistoksia. 150 otuksen joukossa on niin kirahveja, lehmiä, sarvikuonoja kuin kameleitakin. Eläimet vaanivat tietysti palmujen varjoissa.

Savanni on avoinna kesäkuusta syksyyn saakka pientä pääsymaksua vastaan. Vain kymmenen minuutin ajomatkan päästä löytyy toinen mielenkiintoinen yhden miehen luomus, Erkki Kalliomäen suunnittelema Kammi-kylä, jossa kannattaa poiketa samalla reissulla.

Alpon Savanni

20. Julma Ölkky, Hossa

Suomen suurin maan halkeamaan syntynyt kanjonijärvi on Kuusamon ja Suomussalmen rajalla sijaitseva Julma Ölkky, joka on osa Hossan kansallispuistoa. Parhaimmillaan 50 metriä syvä kanjonijärvi syntyi noin kaksi miljardia vuotta sitten.

Julmasta Ölkystä mieleenpainuvan tekee korkeiden kallioiden ja syvän järven luoma dramatiikka, sillä kalliot ulottuvat korkeimmasta kohdasta mitattuna jopa 50 metriin.

Parhaiten maisemista pääsee nauttimaan veneillessä, ja järvellä järjestetäänkin rutkasti ohjattuja veneretkiä. Pituutta Julmalla-Ölkyllä on kolme kilometriä, joten nähtävää riittää.

21. Kummakivi, Ruokolahti

Sosiaalinen media on tehnyt tunnetuksi monia Suomen luonnon erikoisuuksia. Yksi näistä on Ruokolahdella sijaitseva Kummakivi.

Jykevä kivi näyttää uhmaavan painovoimaa keikkumalla toisen kiven päällä. Kivellä vierailu ei vaadi pitkää vaellusta, sillä autolla pääsee halutessaan ajamaan vain lyhyen kävelymatkan päähän kivestä.

Ruokolahdella liikkuessa kannattaa pysähtyä myös leijonapatsaalla, joka on omistettu yhdelle 90-luvun alun seuratuimmista uutispommeista. Kuka muistaa Ruokolahden leijonan?

22. Pirunpesä, Kurikka

Kurikan Jalasjärvellä sijaitseva Pirunpesä on luonnonihme, josta ei oikeastaan edes tiedetä, mikä se on. 23 metriä syvä kuoppa muodostaa pyöreän aukon, jonka arvellaan olevan hiidenkirnu.

Pirunpesään pääsee laskeutumaan pientä pääsymaksua vastaan. Kohde on avoinna toukokuusta syyskuuhun.

Hauskana kuriositeettina alueella nököttää myös viihdelegenda Pertti “Spede” Pasaselle omistettu patsas. Pasanen oli mukana edesauttamassa Pirunpesän muuttamista matkailunähtävyydeksi.

Hiidenkirnu Pirunpesä

23. Suomen keskipiste, Siikalatva

Suomen maantieteelliselle keskipisteelle omistettu merkki sopii nippelitiedosta ja tienvarsinähtävyyksistä pitäville kotimaanmatkailijoille. Monille se lieneekin tuttu, nököttäähän merkki nelostien varressa.

Idea Suomen keskipisteen määrittämisestä tuli Suomen Kuvalehden silloiselta päätoimittajalta Ensio Rislakilta, joka oli törmännyt samanlaiseen nähtävyyteen Yhdysvalloissa. Mittaukset tehtiin vuonna 1958.

Suomen keskipiste sijaitsi ennen Piippolassa, mutta kuntaliitosten myötä se kuuluu nykyään Siikalatvan kuntaan.

24. Outokummun kaivosmuseo

Outokummun kunta Pohjois-Karjalassa tunnettiin aikoinaan kuparikaivoksestaan, joka perustettiin yli 100 vuotta sitten. Nykyisin kaivoksen toiminta on jo loppunut, mutta sen tilalle on perustettu kaikenikäisille sopiva Vanha Kaivos -museo.

Kaivoksen maanalaiset tunnelit ovat kokemus, johon pääsee tutustumaan kypärä päässä. Kaivos on viileä vierailupaikka keskellä kesääkin, sillä tunnelin lämpötila on tasaisesti kahdeksan astetta. Jos maan uumenista tahtoo ylös, voi nousta ihastelemaan maisemia alueen kaivostorniin. Lapset viihtyvät lasten kaivoksella, jossa riittää tekemistä perheen pienimmillekin.

Kaivos on avoinna kesäaikaan, ja talvisin sinne on rajoitettu pääsy.

Vanha Kaivos

25. Reposaaren puutalot

Ruosteenvärisiksi värjäytyneet tiet, värikkäät puutalot ja tuuliset rantakalliot odottavat matkailijaa Reposaaressa. Reposaari on Porille kuuluva idyllinen puutalosaari, jonne saapuessaan voi uskoa tulleensa ulkomaille. Noin tuhannen asukkaan kylä on erityisesti purjehtijoiden ja mökkeilijöiden suosiossa kesäisin.

Saarella on paljon kasveja, joita ei muualla Suomessa tapaa, sillä suojaisaan luonnonsatamaan on tuotu siemeniä vieraista maista. Kaupungissa kohoaa norjalaistyylinen tunturikirkko, jossa on vietetty muun muassa presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukion häitä vuonna 2009.

Saarella voi nähdä myös vanhan troolarin ja tutustua suomalaisen elokuvan Samurai Rauni Reposaarelaisen kuvauspaikkoihin. Rantalomailijalle myöskään Yyterin hiekkadyynit eivät ole kaukana, sillä niille on Reposaaresta vain 20 minuutin ajomatka.

Reposaari

26. Lakeuden risti, Seinäjoki

Tunnetun suomalaisen arkkitehdin Alvar Aallon rakennuksia voi ihailla niin pääkaupunkiseudulla kuin muualla Suomessakin. Yksi kenties tunnetuimpia kohteita sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella.

Vuonna 1951 Seinäjoki etsi suunnittelijaa pienen kauppalan kirkolle. Kilpailutoimikunta valitsi suunnittelijaksi Alvar Aallon, jonka suunnittelutyön tulos erottuu tasaisilla peltolakeuksilla kauas vielä tänäkin päivänä: ristin muotoisen tornin näköalatasanne on noin 60 metrin korkeudessa, ja se on avoinna kävijöille kesäisin pientä pääsymaksua vastaan.

Lisää Alvar Aallon suunnittelutyön tuloksia voi etsiä Aallon töitä kokoavalta Visit Alvar Aalto -sivulta.

Lakeuden risti

27. Hirsipuumäki, Turku

Kun kyseessä on Suomen vanhin kaupunki, ei ole ihme, että sillä on verinen historia. Turun keskustasta löytyy useampia mielenkiintoisia historiallisia kohteita, joihin pääsee tutustumaan esimerkiksi opastetuilla kävelykierroksilla.

Harva matkailija tietää, että Kerttulinmäen kukkula tunnetaan myös nimellä Hirsipuumäki. Huipulle pystytetty muistomerkki sijaitsee Turun vanhalla teloituspaikalla.

Suomessa kuolemantuomiot olivat käytössä 1800-luvulle saakka. Rikollisia hirtettiin Kerttulinmäellä ja heidän ruumiinsa jätettiin hyväksi aikaa näytille varoituksena muille. Tuohon aikaan teloituksia jopa kokoonnuttiin seuraamaan.

28. Närpiön kirkkotallit

Närpiön keskustaan saapuessaan ensikertalainen ei voi olla ihmettelemättä, mistä oikein on kyse. Miksi kirkon kupeessa on satapäin punaisia tallirakennuksia?

Vieri viereen rakennetut majat ovat kirkkotalleja, joihin jätettiin aikoinaan hevoset kirkonmenojen ajaksi. Kun kirkkoon saavuttiin hevoskärryillä, oli niille oltava jonkinlainen parkkipaikka.

Närpiön matkailun mukaan talleja on ollut parhaimmillaan jopa 400. Talleista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta.

29. Kummituskämppä, Saariselkä

Saariselän hiihtokeskuksessa vastaan saattaa tulla harmittoman näköinen autiotupa, jolla on pahaenteinen nimi. Kummituskämpäksi kutsuttu maja sijaitsee kävelymatkan päässä Saariselän kylän keskustasta.

Lapin legendat kertovat kämpässä tapahtuneista kuolemantapauksista ja sieltä löydetystä luurangosta. Lue täältä, mitä selvisi, kun kysyimme Metsähallituksen asiantuntijalta kämpän tarinoiden todenperäisyydestä.

Päiväkäytössä olevassa autiotuvassa ei saa yöpyä tai tehdä takkaan tulta.

Lue lisää: Mystinen Kummituskämppä on monen lomailijan reitin varrella Saariselällä

30. Pohjanmaan Amerikka, Ilmajoki

Jenkkikulttuuriin hurahtanut yrittäjä Jari Mäki tunnetaan Ilmajoella “Koskenkorvan sheriffinä”. Mäen ranchilla toimii amerikkalaisten tuotteiden myymälä sekä jenkkiautojen huoltamo.

Liikkeessä myydään kaikkea Yhdysvaltoihin viittaavaa stetsoneista cowboy-buutseihin ja koriste-esineistä ruokatuotteisiin. Amerikkalaiset juhlapäivät huomioidaan myös tuotevalikoimassa.

Ostosten lisäksi myymälässä voi tutustua jenkkiautoihin sekä ranch-aarteiksi kutsuttuihin keräilytavaroihin kuten Las Vegas -kylttiin, paikalliseen vapaudenpatsaaseen sekä kolmen suomalaisen presidentin aiemmin omistamaan Cadillaciin.

Myymälä sijaitsee valtatie 3:n varrella noin kymmenen kilometrin päässä Ilmajoen keskustasta.

Jari Mäki Oy

>> Lue lisää vinkkejä Suomen kesäkohteisiin!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Kotimaan tapahtumakesä on vauhdikas – katso parhaat tärpit kesäkuulle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja