Hyppää sisältöön

Maatilamatkailua italialaisittain – kolme vinkkiä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.06.2013
Etelä-Italiassa sijaitsevassa Apulian maakunnassa paras majoitusmuoto on paikallinen masseria, herkullista ruokaa tarjoileva maatilahotelli.

Mikä ihmeen masseria?

Epäilyttääkö ajatus maatilamatkailusta? Älä huoli – Apulian farmeilla eivät kenkäsi likaannu. Maatilamajoitus tarkoittaa ennen kaikkea omaa rauhaa, erinomaista ruokaa ja paikallista vieraanvaraisuutta.

Maatilamajoitus tunnetaan Apuliassa nimellä masseria. Hotelleista masseriat eroavat kodinomaisuudellaan: matkailija voi kokeilla millaista olisi asua oikealla italialaisella tilalla. Myös ateriat nautitaan majapaikassa – masserian koosta riippuen kyseessä voi olla intiimi illallispöytä tai ravintolatyylinen kattaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen italialainen maatilamajoitus oikein on? Rantapallo piipahti kolmessa apulialaisessa masseriassa.

1. Majoitu orgaanisella oliivifarmilla

Ostunin kupeessa sijaitseva Il Frantoio on orgaaninen oliiviöljynpuristamo ja kodikas kartanohotelli. Luonnonkauniissa Il Frantoiossa vieraat voivat lukea kirjoja viihtyisällä sisäpihalla myrskylyhdyn valossa tai nauttia drinkin kirjastossa.

Masserian omistaja vakuuttaa matkustaneensa maailman ympäri vain huomatakseen, että Apulia on paikoista paras. Persoonallisen miehen vetämää esittelykierrosta ei kannata jättää väliin.

Maaseutumatkailua Italiassa

Huoneet ovat Il Frantoiossa sisustettu viehättävään antiikkityyliin. Oma rauha on masseriassa taattu, sillä liikenteen hulinan sijaan ikkunasta kantautuu kaskaiden surina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Il Frantoio on tunnettu herkullisesta lähiruoastaan. Pöytään kannattaa istua nälkäisenä – ruokalajeja ei masseriassa ole vain kahta tai kolmea. Omistajan vaimon valmistama autenttinen italialaisruoka nautitaan tietysti paikallisten viinien ja oman tilan oliiviöljyn kera.

Il Frantoion asukkaat saavat käyttää läheisten hotellien uimarantoja. Tilaa ympäröivät myös lukuisat hyvät kävelyreitit appelsiinipuiden katveessa. Mielenkiintoinen nähtävyys on Ostunin kylä, joka tunnetaan vuosittain puhtaanvalkoisiksi maalattavista taloistaan.

www.masseriailfrantoio.it

2. Tyylikäs Cervarolo hurmaa vieraan

Masseria Cervarolo on mahtava yhdistelmä rustiikkista maatilaa ja tyylikästä boutique-hotellia. Osa upeasti sisustetuista huoneista sijaitsee trullitaloissa, Apulian suippokattoisissa maamerkeissä.

Apulian parhaat masseriat

Cervarolossa herkulliset ateriat nautitaan joko viihtyisässä ruokasalissa tai pihamaalle katetuissa pöydissä. Masseriassa ruokalajit seuraavat toisiaan loputtomana virtana – onneksi pöydän äärestä ei ole pitkä matka tepastella omaan huoneeseen ruokalevolle.

Masseria Cervarolo on rauhaa rakastavan lomailijan unelma. Alueella voi tehdä kävelyretkiä tai vain rentoutua viihtyisässä olohuoneessa hyvää kirjaa lukien. Kauniilla uima-allasalueella puolestaan kelpaa virkistäytyä kuumana kesäpäivänä. Tilan yhteydessä on myös kaunis pieni kappeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.masseriacervarolo.it

3. Aitoa apulialaiselämää etsimässä

Tenuta Tannojan masseriaan saapuessaan matkailija tuntee tupsahtaneensa keskelle apulialaista arkea: vanha koira rientää tervehtimään tulijaa, kissanpentu vilistää pihan poikki ja jostain kantautuu huumaava ruoan tuoksu.

Masserian huoneet henkivät vanhanaikaista tunnelmaa yksinkertaisine antiikkihuonekaluineen. Täältä kelpaa herätä uuteen aamuun Apuliassa.

Italian maatilahotellit

Todellinen valttikortti masseriassa vedetään kuitenkin esiin ruokapöydässä – harvassa paikassa saa yhtä maukasta italialaisruokaa kuin Tenuta Tannojassa. Rehti kotiruoka focaccioineen, pastoineen ja mureine lihoineen saa ruokailijan hurmoksen valtaan. Ei olekaan ihme, että Andriassa sijaitsevaan masseriaan lennetään joskus pienkoneilla vain nauttimaan lounasta.

Tenuta Tannojassa ystävällinen omistajapari liikkuu vieraiden keskuudessa rennosti jutustellen ja omia arkisia askareitaan hoitaen. Luonto on masseriassa lähellä – ja niin on myös upea keskiaikainen linnoitus Castel del Monte.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

www.tenutatannoja.com

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Il Frantoio ja Maria Hietala

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Maailman kuuluisimmat hotellit

Kuinka monta tunnet? 10 legendaarista hotellia, joissa haluat yöpyä salaperäisen menneisyyden takia

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja