Hyppää sisältöön

Koe Italian unohtumattomat hotellit – viisi vinkkiä erilaisille matkailijoille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.07.2019
Italian tarjonta on monipuolista aina saapasvaltion varresta kengänkärkeen saakka. Löydä näiden viiden vinkin avulla suosikkihotellisi Italiasta!

Järville, kaupunkiin vai rannikolle?

Matkailijan yllättää Italiassa runsaudenpula, sillä maassa on paljon tarjontaa erilaisista hotelleista. Pitkä maa on lisäksi täynnä erilaisia maisemia, joissa voi nauttia erilaisesta majoittumisesta. Nautitko mieluummin matkasta Pohjois-Italian järville, maaseutulomasta, rantalomasta vai kaupunkilomasta?

Erityisen runsasta Italian tarjonta on niille, joilla matkabudjettia on kertynyt runsaasti. Maa on täynnä ylellisiä luksushotelleja, mutta toisaalta myöskään halpoja budjettihostelleja ei ole vaikeaa löytää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso viisi vinkkiä Italiaan!

Hyvä perushotelli: CdR Guest House

Roomassa, kävelymatkan päässä Vatikaanin nähtävyyksistä sijaitsee CdR Guest House, joka on yksi hintatietoisten matkailijoiden suosikkihotelleja. Erityisesti hotelli sopii matkailijoille, jotka aikovat käydä tutustumassa museo-, taidenäyttely- ja kulttuuritarjontaan, mutta sen sijainti sopii hyvin myös muunlaiseen lomaan.

Tyylikäs perushotelli hotelli on kävelymatkan päässä monista suosituista nähtävyyksistä, ja erityisesti Vatikaaniin sieltä on lyhyt matka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CdR Guest House
Rooma, Italia

Nuorille reppureissaajille: Ostello Bello

Vuoden 2019 parhaaksi italialaiseksi hostelliksi äänestetty Ostello Bello on italialainen ketjuhostelli, jolla on kaksi hostellia Milanossa: Ostello Bello Milan ja Ostello Bello Grande Milan. Molemmat hostellit sijaitsevat lähellä kaupungin nähtävyyksiä, ostospaikkoja ja yöelämää, joten ne sopivat erityisesti nuorille matkailijoille, jotka arvostavat tapahtumarikasta majapaikkaa.

Majoitusvaihtoehtoina molemmissa hostelleissa ovat sekä makuusalit että yksityiset huoneet, joissa on kaikissa oma huonekohtainen kylpyhuone. Riippumattoineen, kirkkaine väreineen ja hauskoine yksityiskohtineen hostelli on piristävä majapaikka, jossa tekeminen ei lopu kesken. Jos sää on kurja, hostellilta löytyvät pelikonsolit, lautapelit, piano ja pöytätennis pitävät väsyneen matkailijan tyytyväisenä.

Säästöbudjetin matkalle Ostello Bello on hyvä valinta siksi, että hostelli tarjoaa keskivertohostellia enemmän ilmaisia palveluita vierailleen. Hostellivieras toivotetaan tervetulleeksi ilmaisella juomalla, ja aamiaista voi ottaa vapaasti vieraille varatuista kaapeista. Kaappien tarjonta vaihtelee, mutta ilmaiset murot ja jogurtit ovat tiukalla budjetilla matkustavalle iloinen yllätys.

Ostello Bello
Milano, Italia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perhe- tai maaseutulomaan: Agriturismo Ferdy

Onko perheesi täynnä hevoshulluja tai kaipaatko lomaa maaseudun rauhassa? Pohjois-Italian Lennassa, Brembanan laaksossa sijaitseva Ferdy on lasten ja lapsenmielisten unelmakohde. Hotellissa on tarjolla perhehuoneita puoli- tai täysihoidolla, ja lomakeskuksella riittää tekemistä aamusta iltaan.

Loman aikana voi muun muassa käydä ratsastamassa, lypsää vuohia, tutustua maatilan eläimiin, meloa ja osallistua juuston valmistukseen vuoristossa. Vuoristoinen ympäristö tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet vaellukseen ja pyöräilyyn.

Hotellin filisofiana on elää luonnon rytmissä ja hyödyntää ympärillä olevia raaka-aineita. Se sopii erityisesti kiireetöntä rentoutumista kaipaaville matkailijoille, sillä maaseudun rauhan lisäksi hotellin yhteydessä toimii terveyskylpylä.

Agriturismo Ferdy
Lenna, Italia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luksuslomailijalle: The Gritti Palace

Jopa tiukoista hotelliarvosteluistaan tunnettu brittiläinen The Telegraph on antanut kymmenen pisteen hotelliarvioita kahdelle hotellille Italiassa. Molemmat täysien pisteiden hotellit sijaitsevat Venetsiassa, eikä yöpyminen niissä sovi pieneen matkabudjettiin.

Jos taas kaipaa luksuselämystä palatsissa, kannattaa matkasuunnitelmaan sisällyttää Marriott-ketjun The Gritti Palace. Hotelli sijaitsee keskeisemmällä paikalla Venetsiassa, ja se on taidokkaasti entisöity 1400-luvun venetsialaiseen palatsiin.

Halvimmillaankin viiden tähden loistohotelli maksaa lomakauden ulkopuolella noin 700 euroa yöltä, mutta jos matkabudjetti antaa periksi yölle tai parille loistohotellissa, on kokemus sen arvoinen. Vanhan hotellin 82 huoneesta kuusi on tehty esteettömiksi huoneiksi.

Palatsi on uudistettu täysin vuonna 2013, ja se sijaitsee aitiopaikalla Grand Canal -pääkanaalin varressa. Kanaalin toisella puolella sijaitsee Peggy Guggenheimin museota ja Santa Maria della Saluten kirkkoa vastapäätä. Hotellissa sijaitsee myös ravintola The Club de Doge, jonka ruokasali on yksi kaupungin kauneimpia.

The Gritti Palace
Venetsia, Italia

Esteettömään matkailuun: I Girasoli

Kauniissa Toscanassa sijaitseva I Girasoli -hotelli sijaitsee Arezzon ja Sienan provinssien välillä. Hotellin 48 huonetta ja yhdeksän bungalowia ovat täysin esteettömiä, ja myös hotellin altaisiin pääsee pyörätuolinostimella.

Hotellin huoneet ovat käytännöllisiä 2-4 hengen huoneita ja kaikki yleiset ovat tilat esteettömiä. Huhtikuusta lokakuuhun avoinna oleva hotelli tarjoaa rentouttavan loman keskellä neljän hehtaarin puutarhamaista rauhaa. Niille, jotka kaipaavat rentoutumisen lisäksi aktiviteetteja, hotellilta järjestetään retkiä ympäröivään Toscanaan.

I Girasoli
Lucignano, Italia

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja