Hyppää sisältöön

Alanyan parhaat rannat – Top 5

Kirjoittajan oletuskuva
aleksihulkkonen Päivitetty: 23.09.2019
Monien suomalaisten matkailijoiden suosikkikohde Turkin Alanya houkuttelee nauttimaan lempeästä auringosta ja lämpimistä rantapäivistä. Katso nämä Alanyan viisi parasta rantaa ja tiedät minne suunnata!

Suosittu Alanya on helppo matkakohde

Turkin etelärannikolla sijaitseva Alanya on suomalaisten matkailijoiden suosiossa muun muassa kauniiden rantojensa ja edullisen hintatasonsa vuoksi. Kesään on helppo ottaa varaslähtö Alanyassa, sillä vuorokauden keskilämpötila on 20 asteen tuntumassa komeasti jo toukokuussa. Lämpöä riittää pitkälle syksyyn, ja mittari painuu 20 asteen alapuolelle vasta joulukuussa.

Alanya on turvallinen ja aurinkovarma lomakohde, jossa viihtyvät sekä lapsiperheet että aikuisten kesken lomailevat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alanyassa on kaksi suurta rantaa, joiden välissä kohoava Kale-kukkula jakaa rannat itäiseen ja läntiseen rantaan. Molemmilla rannoilla on myös pienempiä rantaosuuksia, joiden palvelutarjonta vaihtelee.

Tutustu Alanyan parhaisiin rantoihin!

1. Kleopatra

Alanyan parhaaksi rannaksi kehuttu Kleopatra-ranta on noin kahden kilometrin mittainen hiekkaranta, joka sijaitsee Alanyan linnoituksen länsipuolella. Ranta hemmottelee kävijöitä pehmeällä hiekalla sekä kirkkaalla vedellä, ja se onkin hyvin suosittu myös matkailijoiden keskuudessa. Rannan tuntumassa riittää palveluja, sillä esimerkiksi kahviloita on 50 metrin välein ja aurinkotuoleja sekä -varjoja on vuokrattavana runsaasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Damlatas

Kleopatra-ranta muuttuu edetessään Damlatas-rannaksi, joka ulottuu pitkälle niemimaalle saakka. Aivan tunnetun Damlatas-tippukiviluolan edustalla sijaitseva ranta on julkinen, joten siitä voi nauttia ilmaiseksi. Rannalle kannattaa varustautua uimalasien ja snorkkelin kanssa, sillä vesi on hyvin kirkasta ja tarjoaa mainion mahdollisuuden vedenalaisen elämän tarkasteluun.

3. Keykubat

Linnoituksen itäpuolella sijaitseva Keykubat-ranta on suosittu erityisesti vesiurheilijoiden joukossa, sillä kolmen kilometrin mittaisella rannalla voi nauttia vauhdin hurmasta esimerkiksi vesiskoottereiden tai nousuvarjojen kyydissä. Keykubat-ranta on pääosin hiekkaranta, mutta siellä on paikoitellen myös kivikkoja. Vesiurheilijoiden suosikkirannalla ei tarvitse maksaa pääsymaksua, mutta esimerkiksi aurinkovarjot- ja tuolit saa käyttöönsä vain maksua vastaan.

4. Portakal

Kilometrin mittainen Portakal-ranta on Keykubat-rannan jatkumo. Alanyan keskustan itäpuolella sijaitseva ranta tarjoaa mahtavat näkymät, sillä rannan takana kohoavat Taurusvuoret. Hiekkaa ei riitä koko rannan mitalta, sillä joukossa on kivikkoa. Rannan hiekkakaistaleet ovat parhaimmillaan noin sadan metrin pituisia, joten rannalta voi saada vallattua oman hiekka-alueen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Incekum

25 kilometrin päässä Alanyan keskustasta sijaitseva Incekum-ranta on päiväretken arvoinen, sillä sen sanotaan olevan yksi Turkin parhaista hiekkarannoista. Matalavetinen ranta ja pehmeä hiekka ovat osaksi hotellien käytössä, mutta osalle rannasta pääsee maksutta.

>> Lue Alanyasta lisää Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Antalya, Turkki

Missä lomailla halvalla? Turkki tarjoaa nyt eniten vastinetta rahoille, ja siihen on hyvä syy

Alanya, Turkki

Varo huijareita! Älä haksahda näihin Alanyan yleisimpiin turistivedätyksiin

Asiat, jotka yllättävät ensikertalaisen Turkissa

Kymmenen asiaa, jotka yllättävät jokaisen ensikertalaisen Turkissa – voitko samaistua näihin huomioihin?

Ostoskatu Alanyassa

Shoppailijan opas Alanyaan – näin hankit parhaat tuliaiset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja