Hyppää sisältöön

Alanyan parhaat rannat – 6 vinkkiä täydelliseen rantapäivään

  • Kirjoittajan oletuskuva
  • Ella Vuolasto
Aleksi Hulkkonen, Ella Vuolasto Päivitetty: 22.11.2023
Monien suomalaisten matkailijoiden suosikkikohde Turkin Alanya houkuttelee nauttimaan lempeästä auringosta ja lämpimistä rantapäivistä. Katso nämä Alanyan kuusi parasta rantaa ja tiedät minne suunnata!

Suosittu Alanya on helppo matkakohde

Turkin etelärannikolla sijaitseva Alanya on suomalaisten matkailijoiden suosiossa muun muassa kauniiden rantojensa ja edullisen hintatasonsa vuoksi. Kesään on helppo ottaa varaslähtö Alanyassa, sillä vuorokauden keskilämpötila on 20 asteen tuntumassa komeasti jo toukokuussa. Lämpöä riittää pitkälle syksyyn, ja mittari painuu 20 asteen alapuolelle vasta joulukuussa.

Alanya on turvallinen ja aurinkovarma lomakohde, jossa viihtyvät sekä lapsiperheet että aikuisten kesken lomailevat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alanyassa on kaksi suurta rantaa, joiden välissä kohoava Kale-kukkula jakaa rannat itäiseen ja läntiseen rantaan. Molemmilla rannoilla on myös pienempiä rantaosuuksia, joiden palvelutarjonta vaihtelee.

Tutustu Alanyan parhaisiin rantoihin!

1. Kleopatra

Alanyan parhaaksi rannaksi kehuttu Kleopatra-ranta on noin kahden kilometrin mittainen hiekkaranta, joka sijaitsee Alanyan linnoituksen länsipuolella. Ranta hemmottelee kävijöitä pehmeällä hiekalla sekä kirkkaalla vedellä.

Inka KhanjiKleopatra-ranta, Alanya
Rannalla luksustunnelmaa tuo oma lounge-tyylinen makuusoppi.

Kleopatra-ranta on hyvin suosittu niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Rannan tuntumassa riittää palveluja, sillä esimerkiksi kahviloita on 50 metrin välein ja aurinkotuoleja sekä -varjoja on vuokrattavana runsaasti.

2. Damlatas

Kleopatra-ranta muuttuu edetessään Damlatas-rannaksi, joka ulottuu pitkälle niemimaalle saakka. Aivan tunnetun Damlatas-tippukiviluolan edustalla sijaitseva ranta on julkinen, joten siitä voi nauttia ilmaiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiDamlatas ranta
Damlatasin rannalla on upean vehreät maisemat ja kirkas merivesi.

Rannalle kannattaa varustautua uimalasien ja snorkkelin kanssa, sillä vesi on hyvin kirkasta ja tarjoaa mainion mahdollisuuden vedenalaisen elämän tarkasteluun.

3. Keykubat

Linnoituksen itäpuolella sijaitseva Keykubat-ranta on suosittu erityisesti vesiurheilijoiden joukossa, sillä kolmen kilometrin mittaisella rannalla voi nauttia vauhdin hurmasta esimerkiksi vesiskoottereiden tai nousuvarjojen kyydissä.

Inka KhanjiKeykubat ranta
Keybkubatin laiturilla on hyvä katsella auringonlaskua.

Keykubat-ranta on pääosin hiekkaranta, mutta siellä on paikoitellen myös kivikkoja. Vesiurheilijoiden suosikkirannalla ei tarvitse maksaa pääsymaksua, mutta esimerkiksi aurinkovarjot ja -tuolit saa käyttöönsä vain maksua vastaan.

4. Portakal

Kilometrin mittainen Portakal-ranta on Keykubat-rannan jatkumo. Alanyan keskustan itäpuolella sijaitseva ranta tarjoaa mahtavat näkymät, sillä rannan takana kohoavat Taurusvuoret.

ShutterstockPortakal-ranta, Alanya
Portakal-rannalta avautuu ainutlaatuinen näkymä Alanyan linnaan.

Hiekkaa ei riitä koko rannan mitalta, sillä joukossa on kivikkoa. Rannan hiekkakaistaleet ovat parhaimmillaan noin sadan metrin pituisia, joten rannalta voi saada vallattua oman hiekka-alueen.

5. Incekum

25 kilometrin päässä Alanyan keskustasta sijaitseva Incekum-ranta on päiväretken arvoinen, sillä sen sanotaan olevan yksi Turkin parhaista hiekkarannoista.

ShutterstockIncekum-ranta, Alanya
Incekum-ranta kutsuu nauttimaan päivästä Alanyan vilinän ulkopuolella.

Matalavetinen ranta ja pehmeä hiekka tekevät Incekum-rannasta perheiden suosikin Alanyan lähellä. Ranta on osaksi hotellien käytössä, mutta osalle rannasta pääsee maksutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Punaisen tornin ranta

Punaisen tornin ranta, joka sijaitsee kuuluisan Punaisen tornin ja Alanyan sataman läheisyydessä, on erinomainen valinta niille, jotka haluavat yhdistää historiallisen tutkimusmatkan rantapäivään.

Nella RahkonenPunaisen tornin ranta
Paikalliset tulevat nauttimaan Punaisen tornin rannalle sunnuntaisin piknik-eväistä ja vapaapäivästä.

Tämä ranta on suosittu erityisesti paikallisten keskuudessa. Vaikka ranta voi olla vilkas, se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia Alanyan historiallisesta kauneudesta samalla, kun rentoutuu Välimeren aalloissa.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Alanyaan

Ella on freelancer-kirjoittaja, jolle matkailu on intohimo ja elämäntapa.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chimeran liekit

Liekehtivä kallio on Turkin hämmästyttävin nähtävyys – helppo päiväretki Antalyasta

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Kleopatran allas Turkissa

Yksi Turkin upeimmista uima-altaista on häkellyttävällä paikalla – kirkasta vettä ja 2000 vuotta vanhat rauniot

Turkkilainen ruoka

Turkkilainen ruoka on muutakin kuin kebabia – maista lomalla ainakin näitä herkkuja

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja