Hyppää sisältöön

Istanbulin parhaat ravintolat – kuusi vinkkiä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.11.2014
Istanbul on täynnä mielenkiintoisia ravintoloita, joiden joukosta voi löytää yllätyksiä. Katso Rantapallon ravintolavinkit Istanbuliin.

1. Ruokaa ja maisemia Leb-i-Deryassa

Tyypillinen istanbulilainen ravintola sijaitsee korkealla, sillä kaupunki on täynnä kattobaareja. Niin myös Leb-i-Derya. Istanbulin pääostoskadun Istiklal Caddesin tuntumassa sijaitseva Leb-i-Derya tarjoaa herkullista ruokaa ja uskomattomat maisemat Bosporinsalmelle. Pienellä kujalla hämärän portaikon päässä odottaa moderni ja siisti ravintola, jonka valttikortti on maiseman lisäksi herkullinen ruoka.

Leb-i-Deryan valtavista ikkunoista avautuvat upeat maisemat Istanbulin ylle, ja näkymää voi ihastella sisältä ravintolasta, lasitetulta parvekkeelta tai katolle rakennetulta pieneltä terassilta käsin. Auringonlasku kattobaarissa ja romanttinen illallinen hämärässä ravintolassa kruunaavat illan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Leb-i-Derya, Kumbaraci Yokusu, Istanbul

2. Viihdy yöhön asti kattojen yllä 360-ravintolassa

Trenditietoinen matkailija suuntaa 360-ketjun Istiklal Caddesin baariin, joka toimii samalla myös ravintolana. Tyylikkäässä kattobaarissa voit halutessasi viettää vaikka koko illan. Jos tulet ruokailemaan, kannattaa pöytävaraus tehdä etukäteen. Valtavien ikkunoiden läpi näkyy upea maisema Istanbulin ylle, ja ravintolan nimen mukaisesti näkymä avautuu koko 360 asteen laajuudella.

Herkullisten ruokien jälkeen voit nauttia vaikkapa baarin ohjelmasta, joka voi olla mitä tahansa seinillä kiipeilevästä naisesta aina jättikokoiseen drag queen -artistiin. Tuulettumaan pääset ravintolan terassille, josta voi ihastella vaikkapa Istanbulin lukuisien moskeijojen valoja.

360, Istiklal Caddesi, Istanbul

Istanbulin 5 ravintolaa
Dürümzaden kebab on paitsi herkullista, myös edullista, sillä annos maksaa noin kaksi euroa.

3. Syö kaupungin parasta kebabia

Istanbul on tietysti myös kebab-kaupunki, ja parhaaksi kebab-paikaksi kehuttu Dürümzade on vain lyhyen kävelymatkan päässä Taksimin aukiolta. Dürümzade on kuin mikä tahansa muu turkkilainen kebab-ravintola, mutta erikoisen siitä tekee ruoka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kebabia ei kypsytetä perinteiseen tapaan vartaassa, vaan se paistetaan hiilillä mikä tuo lihaan herkullisen maun. Kebab on myös edullista, sillä annos maksaa noin kaksi euroa.

Dürümzade, Kalyoncu Küllük Caddesi, Istanbul

4. Hard Rock Cafe historiallisissa puitteissa

Hard Rock Cafe -ketjun Istanbulin ravintola sijaitsee merkittävässä Sponeck Birahanesi -rakennuksessa, jossa järjestettiin Turkin ensimmäinen julkinen elokuvaesitys vuonna 1869. Ravintolassa voi nykypäivänä nauttia paitsi herkullisesta ruoasta, myös livemusiikista. Tilat ovat valtavat, sillä 300-paikkaisen ravintolan lisäksi Hard Rock Cafessa on kolme baaria sekä Istanbulin tyyliin myös ulkoterassi.

Hard Rock Cafe, Mesrutiyet Caddesi, Istanbul

5. Siemaile turkkilaista teetä Beyoglussa

Istanbulin Beyoglun kaupunginosan eteläinen kärki on matkailijan näkökulmasta varsin mielenkiintoinen kohde, sillä sympaattisen rähjäisistä taloista ja likaisista kaduista huolimatta kaupunginosa on täynnä hyviä kahviloita ja suloisia pikkuputiikkeja. Galatan tornin lähistöllä jyrkän Hoca Ali Sokak -kadun varrella sijaitseva Sntrl Dükkan yllättää vierailijan, sillä vaatimattoman ulkokuoren alta paljastuu laadukas kahvila-ravintola.

Tunnelmallisessa ravintolassa voi nautiskella erityisesti Välimeren alueen ruokaa ja laadukkaita viinejä, ja järjestetäänpä ravintolassa myös viininmaistajaisia. Ellei illalliselle ole aikaa, tilaa kupillinen turkkilaista teetä, valitse tiskiltä jokin kotitekoisista leivonnaisista ja nauti se joko sisällä tai kapealla terassilla.

Sntrl Dükkan, Serdar-I Ekrem Caddesi, Istanbul

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Barista – italialaista kahvia Istanbulissa

Barista the Coffee -kahvila on pieni ja sympaattinen eurooppalaistyylinen kahvila, jonne on helppo pysähtyä viettämään pidempääkin lepohetkeä kaupunkiin tutustumisen lomassa. Tarjolla on laadukasta kahvia, hyvää pikkupurtavaa sekä ilmainen wifi-yhteys ja englantia puhuva henkilökunta.

Jos tahdot työskennellä tai istahtaa muuten vain kaikessa rauhassa tietokoneen äärelle, kipua kapeita portaita pitkin yläkertaan. Sen iso ikkunapöytä on erinomainen etätoimisto.

Kahvilalla ei toistaiseksi ole toimivia verkkosivuja, mutta aktiivisen Instagram-tilin kautta löytyy tietoa sekä paljon kuvia paikasta.

Barista the Coffee, 1A Cihangir Caddesi, Istanbul

Teksti: Inka Khanji, Riikka Krenn
Kuvat: iStockphoto, Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pamukkale, Turkki

Turkin Pamukkale on kuin sadusta – retkelle pääsee suosituista lomakohteista

Alanya, Turkki

Alanyan parhaat nähtävyydet – kierrä 12 suosituinta paikkaa

Chimeran liekit

Liekehtivä kallio on Turkin hämmästyttävin nähtävyys – helppo päiväretki Antalyasta

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja