Hyppää sisältöön

Golfmatka Turkkiin – esittelyssä Belekin kentät

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 10.05.2014
Turkin Belek tarjoaa golfarille paljon vaihtoehtoja täydelliseen golflomaan aina aloittelijasta ammattilaiseen.

Golfaajan Belek

Välimeren rannalla sijaitsevassa Belekissä on golfareilla varsinaiset kissanpäivät. Alueella sijaitsee kaikkiaan miltei parikymmentä eri golfkenttää, joten valinnanvaraa tiiausajalle ja -paikalle löytyy.

Viikon golflomalla ehtii hyvin pelata useammallakin kuin yhdellä kentällä. Hotellia varatessa kannattaa huomioida, että joillain hotelleilla on sopimuksia tiettyjen kenttien kanssa, ja green fee -maksut voi niiden kautta saada huomattavasti edullisemmin etukäteen varatessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Usein green feet kuuluvat matkatoimiston tai hotellin all inclusive -paketteihin. Muuten sesonkiaikana keväällä ja syksyllä yksittäisestä kierroksesta voi joutua pulittamaan helpostikin yli sata euroa.

Valinnan vapaus ja vaikeus

Belekin kaikki golfkentät ovat tasokkaita ja suuresta kierrosmäärästä huolimatta yleensä loistavassa kunnossa. Tyypillisellä puistokentällä väyliä reunustavat tiheät pinjamännyt ja viheriöitä ympäröivät lukuisat bunkkerit. Kauniisti hoidetut vesiesteet suihkulähteineen tuovat vaihtelua vihreyteen.

Suuri lukumäärä tarkoittaa myös mahdollisuutta valita kentän vaikeusaste omalle pelille sopivaksi – rennon lomagolfin vastapainoksi löytyy championship-tason haasteita.

Tasoitusrajat kannattaa tarkistaa kenttäkohtaisesti, mutta ne ovat yleensä naisille 36 ja miehille 28.

Golf-vinkit Ruotsiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gloria on monipuolinen golfkeskus

Laajan hotellikompleksin vieressä sijaitsevasta Gloria Golf Clubista ei puutu mitään. Yhteensä 45 (18+18+9) reikää käsittävä kokonaisuus, Old, New ja Verde Course, tarjoaa upeat puitteet golfiin. Kolmea kenttää ympäröivät Turkin laajin harjoitusalue sekä kaunis klubitalo suurella terassilla.

Old Course haastaa pelaajat kapeilla mäntyjen varjostamilla väylillä, kun taas New Coursen valttina ovat lukuisat vesiesteet.

Vuonna 2012 Gloria Golf isännöi naisamatöörien MM-kisoja.

Golfia pimeän jälkeenkin Caryassa

Jos iltagolf on sinulle mieluista, on Carya Golf Club ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Nyt ei edes auringonlasku rajoita pelaamista, sillä Carya valaistaan iltaisin lampuilla ensimmäisenä kenttänä Euroopassa.

Carya Golf kuuluu Belekin kauneimpiin kenttiin, ja se on valittu Euroopan parhaiden joukkoon. Ominaista ovat sille kumpuileva maasto sekä bunkkerien paljous.

Yögolfin lisäksi kentän erikoisuuksiin kuuluu 130 metriä pitkä harjoitusviheriö.

Antalya Golf Club antaa vaihtoehtoja

Antalya Golf Club on suomalaisten suosiman Sirene-hotellin omistama kahden kentän kokonaisuus. Kentistä lyhyempi Pasha on omiaan leppoisalle lomagolfille. Anteeksiantaviin leveisiin väyliin vaikeutta tuovat kuitenkin kaltevat viheriöt, jotka on ympäröity bunkkereilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sultan on puolestaan selkeä kilpakenttä, joka vaatii pitkiä ja tarkkoja avauksia. Vinot lyönnit päätyvät helposti vesiesteisiin tai yhteen kentän 122 bunkkerista.

Sultan isännöi vuonna 2012 miesamatöörien MM-kisoja sekä maailmantähtien kutsukilpailua, jossa pelasi muun muassa Tiger Woods.

Golfmailat

Mielenkiintoinen Lykia eroaa tarkoituksella

Lykia Links on Turkin ja koko Välimeren ensimmäinen links-kenttä. Puuttomat, bunkkerein reunustetut kumpuilevat väylät aivan merenrannalla erottavat Lykian täysin Belekin muista kentistä. Maisemat tuovat eittämättä mieleen brittiläiset esikuvansa.

Erityisesti tuulisella säällä haasteet kasvavat ja pelaajilta vaaditaan enemmän pallonkäsittelytaitoa.

Lykian kentältä löytyvät myös kattavat harjoitusalueet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kestosuosikki National

National Golf Club on Belekin ehdoton helmi ja kruunaa varmasti jokaisen golfloman. Se valmistui ensimmäisenä golfkenttänä vuonna 1994, ja on siitä asti pitänyt pintansa alueen parhaana championship-kenttänä. Harjoitusalueiseen kuuluu myös yhdeksänreikäinen harjoituskenttä, jolla voi lämmitellä ennen ykköstiille menoa.

Kenttä ei ole pitkä, mutta sitäkin kapeampi. Viheriöt ovat vaikeasti lähestyttäviä, eivätkä vesiesteetkään ole vain koristeina. National on isännöinyt lukuisia ammattilaiskilpailuja, viimeisimpänä naisten Euroopan kiertueen osakilpailun toukokuussa 2014.

Teksti: Marika Voss
Kuvat: Flickr/hobbs_luton, teamstickergiant

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pamukkale, Turkki

Turkin Pamukkale on kuin sadusta – retkelle pääsee suosituista lomakohteista

Alanya, Turkki

Alanyan parhaat nähtävyydet – kierrä 12 suosituinta paikkaa

Chimeran liekit

Liekehtivä kallio on Turkin hämmästyttävin nähtävyys – helppo päiväretki Antalyasta

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja