Kaupunkiloma Turkin pääkaupungissa

Istanbulin Top 3 nähtävyydet

Istanbulin taivaanranta auringonlaskun aikaan on mieleenpainuva näkymä. Aurinko värittää moskeijoiden kupolit ja vanhat tornit.

Istanbul on kiinnostava kaupunkikohde

Taivaanrannan ihailun lisäksi Istanbulissa riittää muutakin nähtävää. Istanbul on kaupunki, josta jokainen löytää jotakin. Voit vaeltaa pienia katuja ja vierailla basaareissa vanhan kaupungin puolella tai syödä tyylillä ja juhlia klubeilla Istabulin modernissa osassa.

Rantapallon esittelyssä kaupungin kolme must see -nähtävyyttä!

1. Näe upea Hagia Sofia

Hagia Sofia on Istanbulin tärkein bysanttilainen monumentti ja maailmankuulu nähtävyys. Rakentamisensa jälkeen Hagia Sofia on toiminut kirkkona, moskeijana ja museona. Upeasta kupolistaan tunnettu Hagia Sofia on ehdoton käyntikohde kaikille Istanbuliin matkustaville. Paikan päälle kannattaa tulla ajoissa aamulla, jos et halua taistella tilasta turistiryhmien kanssa.

2. Vaikuttava Topkapi-palatsi

Yli 400 vuoden ajan ottomaanien imperiumin keskuksena toiminut Topkapin palatsi on mielenkiintoinen vierailun kohde. Vaeltele läpi keittiöiden, pihojen ja seremoniahuoneiden, ihastele upeita ornamentteja – voit sukeltaa historiaan ja kuvitella, millaista elämä haaremissa on aikoinaan ollut.

Mukavaan terassikahvilaan kannattaa poiketa vilvoittavalle juomatauolle ja nauttia paikan ilmapiiristä. Aikaa kannattaa varata ainakin puoli päivää ja paikalle kannattaa saapua ajoissa.

3. Tunnelmallinen Bosporinsalmi

Jos kerran on päässyt Istanbuliin, ei missään nimessä kannata jättää väliin risteilyä auringonlaskun valaisemaa Bosporinsalmea pitkin. Salmi jakaa kaupungin kahteen osaan samalla erottaen Euroopan ja Aasian toisistaan. Näet kaupungin upean siluetin ja voit ihastella rantojen elegantteja huviloita. Istanbul on loistava paikka tutustua muuhunkin Turkkiin kuin pelkkiin rantalomakohteisiin!

Päivitetty: 20.6.2012

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia