Hyppää sisältöön

Istanbulin Top 3 nähtävyydet

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 20.06.2012
Istanbulin taivaanranta auringonlaskun aikaan on mieleenpainuva näkymä.

Istanbul on kiinnostava kaupunkikohde

Taivaanrannan ihailun lisäksi Istanbulissa riittää muutakin nähtävää. Istanbul on kaupunki, josta jokainen löytää jotakin. Voit vaeltaa pienia katuja ja vierailla basaareissa vanhan kaupungin puolella tai syödä tyylillä ja juhlia klubeilla Istabulin modernissa osassa.

Rantapallon esittelyssä kaupungin kolme must see -nähtävyyttä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Näe upea Hagia Sofia

Hagia Sofia on Istanbulin tärkein bysanttilainen monumentti ja maailmankuulu nähtävyys. Rakentamisensa jälkeen Hagia Sofia on toiminut kirkkona, moskeijana ja museona. Upeasta kupolistaan tunnettu Hagia Sofia on ehdoton käyntikohde kaikille Istanbuliin matkustaville. Paikan päälle kannattaa tulla ajoissa aamulla, jos et halua taistella tilasta turistiryhmien kanssa.

2. Vaikuttava Topkapi-palatsi

Yli 400 vuoden ajan ottomaanien imperiumin keskuksena toiminut Topkapin palatsi on mielenkiintoinen vierailun kohde. Vaeltele läpi keittiöiden, pihojen ja seremoniahuoneiden, ihastele upeita ornamentteja – voit sukeltaa historiaan ja kuvitella, millaista elämä haaremissa on aikoinaan ollut.

Mukavaan terassikahvilaan kannattaa poiketa vilvoittavalle juomatauolle ja nauttia paikan ilmapiiristä. Aikaa kannattaa varata ainakin puoli päivää ja paikalle kannattaa saapua ajoissa.

3. Tunnelmallinen Bosporinsalmi

Jos kerran on päässyt Istanbuliin, ei missään nimessä kannata jättää väliin risteilyä auringonlaskun valaisemaa Bosporinsalmea pitkin. Salmi jakaa kaupungin kahteen osaan samalla erottaen Euroopan ja Aasian toisistaan. Näet kaupungin upean siluetin ja voit ihastella rantojen elegantteja huviloita. Istanbul on loistava paikka tutustua muuhunkin Turkkiin kuin pelkkiin rantalomakohteisiin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turkkilainen ruoka

Turkkilainen ruoka on muutakin kuin kebabia – maista lomalla ainakin näitä herkkuja

Raki

Tähän juomaan sinäkin törmäät Turkissa – muista nämä säännöt, jos haluat kokeilla sitä

Turkin ilmasto

Turkin sää – milloin on paras aika matkustaa? Huomioi nämä asiat

Antalyan parhaat nähtävyydet

Antalyan parhaat nähtävyydet – 12 vinkkiä seuraavalle lomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja