Hyppää sisältöön

Nämä ovat Istanbulin parhaat ostospaikat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 16.10.2014
Istanbul on täydellinen kohde shoppailijalle, sillä 14 miljoonan asukkaan metropolista löytyy ostettavaa jokaiseen makuun.

Istiklal Caddesi on tärkein ostoskatu

Etsit sitten aitoja käsinsolmittuja mattoja, herkullisissa väreissä kimaltavia lamppuja tai viimeisimpiä muotiluomuksia, on Turkin Istanbul oikea paikka.

Istanbulin pääostoskatu Istiklal Caddesi sijaitsee Galatan sillan pohjoispuolella Beyoglun kaupunginosassa. Noin kolmen kilometrin mittainen ostoskatu on täynnä niin kansainvälisiä kuin turkkilaisiakin vaateliikkeitä, joista löytyy pukineita moneen makuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Istiklal Caddesin varrelta löytyvät muun muassa espanjalaiset vaateliikkeet Zara, Mango ja Bershka, mutta myös turkkilaisten vaateketjujen putiikkeja, kuten esimerkiksi Koton-ketjun liike.

Jos shoppailet mieluummin ostoskeskuksessa, tajoaa Istanbul useita vaihtoehtoja. Kaupungissa on monia ostoskeskuksia, ja parhaimmat löytyvät keskustan ulkopuolelta. Hyvä ostospaikka on esimerkiksi Akmerkezin ostoskeskus Etilerissä Istanbulin eurooppalaisella puolella. Nelikerroksisessa kauppakompleksissa on 250 liikettä, joista löytyy varmasti ostettavaa nirsollekin shoppailijalle.

Ellet halua lähteä keskustan ulkopuolelle ostoskeskukseen, tunnetun Taksimin aukion lähellä sijaitseva City’s-ostoskeskus tarjoaa loistavat muotipukineiden ostosmahdollisuudet. Kauppakeskuksessa sijaitsevat esimerkiksi Louis Vuittonin ja Dolce & Gabbanan myymälät.

Istanbul
Ole tarkkana ostaessasi turkkilaista mattoa, jotta saat varmasti maksamasi hinnan mukaista laatua.

Osta tuliaiset basaarista

Istanbulin basaarit ovat usean ostosmatkailijan unelmakohde eikä ihme, sillä basaarien valikoima on erittäin monipuolinen. Etsit sitten tuliaisiksi nahkatakkia, upeaa turkkilaista mattoa tai vaikkapa silkkihuivia, on kaupungin tunnettu Grand Bazaar oikea paikka ostoksille.

Varaudu basaareissa vieraillessasi tinkimään hinnasta, sillä turkkilaiseen kaupankäyntikulttuuriin kuuluu hinnasta pallottelu asiakkaan ja myyjän välillä. Tavallisesti ostoksesta tinkiminen kannattaa aloittaa tarjoamalla noin puolet myyjän pyytämästä hinnasta, ellet ole etukäteen selvittänyt paljonko kyseinen tuote suunnilleen maksaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Istanbul
Noin euron hintaiset värikkäät korvakorut ovat mainio tuliainen.

Jos myyjä ei ole halukas laskemaan hintaa toivomallesi tasolle, kannattaa muistaa, että basaarissa on myös muita myyjiä ja jatkaa matkaa toisia kojuja kohti. Tavallisesti myyjä juoksee hetken päästä perään ja on valmis myymään tuotteen pyytämälläsi hinnalla. Vaikka jatkuva tinkiminen ja ylihintojen pyytäminen saattaa turhauttaa, kyse ei ole turistihuijauksesta. Tämä yksinkertaisesti on maan tapa hieroa kauppaa.

Suuren Basaarin lisäksi toinen mainio kauppapaikka on kaupungin maustebasaari, joka on oikea herkkukeidas. Maustebasaarista kannattaa ostaa mausteiden lisäksi turkkilaisia herkkuja eli marmeladimaisia lokumeja sekä baklava-filotaikinaleivonnaisia.

Istanbul
Turkkilaiset balkava-leivokset vievät kielen mennessään.

Tee löytöjä matkamuistomyymälöissä

Istanbulin matkamuistomyymälät houkuttavat matkailijoita upeilla ja värikkäillä lampuilla. Ellei matkalaukussa ole tilaa tai lasisen lampun kuljettaminen kotiin saakka epäilyttää, voi matkamuistomyymälöistä ostaa myös kauniita ja värikkäitä posliinilautasia tai turkkilaisia tekstiilejä.

Myös taidokkaasti kirjaillut turkkilaiset kangaspussukat ovat mainio tuliainen, sillä ne eivät vie paljoa tilaa ja ovat edullisia.

Turkissa on käytössä Turkin liira, jonka kurssi kannattaa selvittää jo ennen matkaa. Syksyllä 2014 yhdellä eurolla sai noin kolme liiraa, joten kurssi on euromaiden asukkaille varsin edullinen.

>> Haluatko lähteä ostosmatkalle Istanbuliin? Etsi lentoja Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turkkilainen aamiainen

Aloita aamu herkutellen – tällainen on aito turkkilainen aamiainen

Alanya, Turkki

Kumpi valita, Alanya vai Antalya? Näin valitset oikean kohteen ensimmäiselle rantalomalle Turkissa

Fethiye, Turkki Mainos

Koe uusi upea kohde Egeanmerellä ennen muita – 5 syytä matkustaa Turkin Fethiyeen

Asiat, jotka yllättävät ensikertalaisen Turkissa

Kymmenen asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Turkissa – huomasitko sinäkin nämä?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja