Kuva: Shutterstock
Italia

Tätä arjen klassikkoruokaa sinäkin teet kotona – me luulemme sen olevan italialaista, mutta Italiassa sitä ei ole olemassakaan

Valmistatko sinäkin omassa keittiössäsi ”italialaista” perinneruokaa, jota ei ole olemassakaan?

Bolognese kuumentaa tunteet Italiassa

Spaghetti Bolognese on yksi pastaruoka, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Olit sitten Australiassa, Euroopassa tai Aasiassa, löydät todennäköisesti annoksen italialaisen ravintolan ruokalistalta.

Bolognesesta puhutaan myös Suomessa, kun valmistetaan tomaattista jauhelihakastiketta spagetin kera. Helppo arkiruoka maistuu yleensä koko perheelle. Kovin italialaisena omaa keittiötä ei kuitenkaan kannata tämän ruoan perusteella pitää.

Klassikkoruoan nimessä on viittaus Bolognaan, joka nimetään usein jopa koko Italian ruokapääkaupungiksi. Jos bolognalaisilta kysytään annoksesta, he todennäköisesti pyörittelevät silmiään. Bolognesea ei heille ole olemassakaan.

Jopa Bolognan pormestari Virginio Merola on avautunut turhautuneena aiheesta.

– Bolognese tunnetaan ympäri maailmaa, vaikka sitä ei edes ole olemassa. Mieluummin haluaisimme ihmisten tietävän, että Bolognassa on keksitty tagliatelle, tortellini ja lasagne, sanoo Merola.

Paikallisessa keittiössä lähimpänä vastaavanlaista annosta on Ragù, joka valmistetaan muun muassa jauhelihasta, tomaatista, porkkanasta ja punaviinistä. Pitkään haudutettu kastike tarjoillaan litteän ja leveän tagliatelle-pastan kanssa.

Italiassa ruokaan suhtaudutaan intohimoisesti, ja siihen liittyy monia perinteitä ja sääntöjä. Yksi niistä on se, ettei Ragùa koskaan yhdistettäisi spagettiin.

Pormestari Merola on aloittanut leikkimielisen kampanjan, jonka tarkoituksena on tuoda julki Bologneseen liittyvät ”valeuutiset”. Sosiaalisen median käyttäjät ovat jo jakaneet kuvia annoksen vähemmän houkuttelevista versioista kuten eineksistä ja annospusseista, joita myydään ympäri maailmaa.

Bolognese-kuvista aiotaan Merolan mukaan kerätä näyttely Bolognassa toimivaan FICO Eataly Worldiin, jota kutsutaan maailman suurimmaksi ruoan teemapuistoksi.

Lue myös: Sinäkin syöt pizzaa – mutta tiesitkö, mikä on kaikkien rakastaman klassikon todellinen tarina?

Lähde: News.com.au
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 15.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia