Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä kohteet peittoavat perinteiset uima-altaat – 5 +1 upeaa luonnon muovaamaa uimapaikkaa

artikkelin kuva
Rantalomat
Hotellit kilpailevat usein toinen toistaan upeammilla uima-altaillaan, mutta huikeita uimapaikkoja löytyy myös luonnosta. Katso kuusi luonnon muovaamaa uimapaikkaa, jotka päihittävät hotellien altaat!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 13.05.2022
facebook   whatsapp

1. Giolan laguuni, Kreikka

Kauniista luonnosta ja upeista rannoista tunnetulta Thassoksen saarelta löytyy upea luonnon aikaansaama uimapaikka Giolan laguuni, jota voi sanoa Kreikan kauneimmaksi. Vaaleaan kallioon on syntynyt vesiallas, jonka vesi on houkuttelevan turkoosia ja merivettä lämpimämpää.

Giolan laguuni sijaitsee kaukana tunnetuista matkakohteista, joten helpoiten uimapaikalle pääsee vuokra-autolla ja jatkamalla loppumatkan kävellen. Vilkkaimmalla lomasesongilla laguunilla riittää innokkaita uimareita, mutta hyvällä tuurilla rauhallisempina kausina saattaa koko altaan saada itselleen.

Lue lisää Giolan laguunista!

2. Grotta della Poesia, Italia

Italian saappaankorossa sijaitseva Apulia on matkailualueena vähemmän tunnettu, mutta sieltä löytyy yksi maan upeimmista luonnon muovaamista uimapaikoista. Grotta della Poesia, joka tarkoittaa italiaksi runouden luolaa, on rantakallioon muodostunut ja vedellä täyttynyt vajoama.

Grotta della Poesia sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Leccen kaupungista, joka on yksi Apulian merkittävistä kaupungeista. Lecce tunnetaan myös näyttävästä arkkitehtuurista ja hyvin säilyneistä historiallisista monumenteista.

Lue lisää Grotta della Poesiasta!

3. Sra Morakot, Thaimaa

Thaimaassa Thung Teaon luonnonpuistossa sijaitsee upea kirkasvetinen laguuni keskellä sademetsää. Laguunin vesi on kauniin smaragdinvihreää. Upean paikan nimi on Sra Morakot thain kielellä, mutta siitä käytetään usein myös englanninkielisiä nimiä, kuten Emerald Pool.

Luonnonpuisto ja siellä sijaitseva laguuni ovat helppoja päiväretkikohteita suositusta Krabin lomakohteesta. Luonnonallas sijaitsee noin kolmen kilometrin kävelyreitin varrella. Moni haluaa nähdä upean uimapaikan, joten paikan päällä voi olla paljon muita uimareita.

Lue lisää Sra Morakotin smaragdinvihreästä laguunista!

4. Porto Monizin ja Seixalin luonnonaltaat, Portugali

Myös tutulla Madeiran lomasaarella pääsee pulikoimaan ja vilvoittelemaan luonnon omissa uima-altaissa. Altaat ovat syntyneet tulivuortenpurkausten seurauksena, kun kuuma laava ja viileä merivesi kohtasivat.

Luonnonaltaita löytyy Madeiran saaren pohjoisrannikolta esimerkiksi Porto Monizista ja Seixalista. Seixalia suosivat erityisesti paikalliset, sillä suosionsa vuoksi Porto Monizin altaat voivat olla kesäkuukausina ruuhkaisia.

Lue lisää Madeiran luonnonaltaista!

5. Ik-Kilin cenote, Meksiko

Cenotet ovat vedellä täyttyneitä vajoamia, jotka olivat mayoille pyhiä paikkoja. Meksikossa Jukatanin niemimaalla on tuhansia cenoteja, joista yksi kauneimmista on Ik-Kilin cenote. Ik-Kilin vajoama on noin 40 metriä syvä ja sen reunoilla rönsyilee vehreää kasvillisuutta.

Ik-Kilin cenote sijaitsee vain parin kilometrin päässä historiallisesta Chichén Itzán temppelikaupungista, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nähtävyyskierrokseen Chichén Itzálla voikin yhdistää uimaretken Ik-Kilin cenotella.

Lue lisää Ik-Kilin cenotesta!

+ 1 vinkki hurjapäille: Devil’s Pool, Sambia

Kuten nimestä voi jo päätellä Devil’s Pool eli paholaisen allas ei sovi uimapaikaksi kaikkein herkimmille. Luonnon muovaama uima-allas sijaitsee nimittäin Victorian putouksilla ja alas on noin 100 metrin pudotus.

Victorian putoukset ovat Zimbabwen ja Sambian rajalla, ja luonnonallas löytyy Sambian puolelta. Reitti altaalle ei myöskään ole helpoimmasta päästä, sillä sinne päästäkseen on uitava Sambesi-jokea pitkin ja tasapainoteltava kivikoilla.

Lue lisää Devil’s Pool -altaasta!

>> Lue myös: Maailman upeimmat uima-altaat – katso 10 allasta, jotka saavat haaveilemaan

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.