Hyppää sisältöön

Onko tämä upein näkemäsi uimapaikka? Sijaitsee lähellä Meksikon tunnetuinta nähtävyyttä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.12.2019
Läheltä temppelikaupunki Chichén Itzaa löytyy yksi Meksikon kauneimmista uimapaikoista. Katso kuvat, mutta varo matkakuumetta!

Jukatanin niemimaan upeat uimapaikat

Meksikosta on tullut myös suomalaismatkailijoille tutumpi kohde, jonne pääsee matkustamaan pakettimatkoilla. Maasta löytyy niin upeita rantakohteita kuin kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä.

Maan kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu temppelikaupunki Chichén Itzá, joka on valittu yhdeksi uusista maailman ihmeistä. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva arkeologinen alue oli aiemmin yksi maya-kulttuurin tärkeimmistä keskuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vain parin kilometrin päässä Chichén Itzásta löytyy toinen kiinnostava pysähdyspaikka, upea Ik-Kilin cenote. Cenotet ovat vedellä täyttyneitä vajoamia, jotka olivat mayoille pyhiä paikkoja ja niitä käytettiin uhraamaan esineitä ja jopa ihmisiä jumalille. Jukatanin niemimaalla cenoteja on tuhansia ja monista niistä on tullut suosittuja uimapaikkoja.

Ik-Kilin cenote hurmaa vierailijat maisemillaan, sillä kuopan vesi välkehtii ajoittain turkoosina ja kuopan reunoilla rönsyilee vehreää kasvillisuutta. Ik-Kil on noin 40 metriä syvä ja sen halkaisija on suunnilleen 60 metriä.

Ik-Kiliin pääsee uimaan noin viiden euron pääsymaksulla. Mikäli mieli ei tee uimaan, voi upeasta paikasta käydä vain nappaamassa kuvan. Liikkeellä kannattaa yrittää olla mahdollisimman aikaisin, sillä päivän edetessä paikka täyttyy vierailijoista ja uimareista. Cenoten vieressä sijaitsee myös hotelli ja ravintola.

Katso kuvat Ik-Kilin uimapaikalta ja ihastu!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Löydä matka Meksikoon Rantapallon äkkilähtöhausta!

Teksti: Krista Ahonen
Lähde: Cenote Ik-Kil
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Progreso, Meksiko

Vau, mikä näky rannalla! Maailman pisin laituri vie 6,5 kilometriä merelle

Yleiset mokat Meksikossa

Varo näitä helppoja virheitä Meksikossa – turistien 10 yleistä mokaa

Acapulco Meksikossa

Muistatko Acapulcon legendaarisen lomakohteen? Muuttui murhapääkaupungiksi – glamour hävisi ja turistit kaikkosivat

Ensikertalaisen vinkit Meksikoon

Suunnitteletko ensimmäistä matkaa Meksikoon? 10 käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja