Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tämä upein näkemäsi uimapaikka? Sijaitsee lähellä Meksikon tunnetuinta nähtävyyttä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Läheltä temppelikaupunki Chichén Itzaa löytyy yksi Meksikon kauneimmista uimapaikoista. Katso kuvat, mutta varo matkakuumetta!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 14.12.2019
facebook   whatsapp

Jukatanin niemimaan upeat uimapaikat

Meksikosta on tullut myös suomalaismatkailijoille tutumpi kohde, jonne pääsee matkustamaan pakettimatkoilla. Maasta löytyy niin upeita rantakohteita kuin kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä.

Maan kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu temppelikaupunki Chichén Itzá, joka on valittu yhdeksi uusista maailman ihmeistä. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva arkeologinen alue oli aiemmin yksi maya-kulttuurin tärkeimmistä keskuksista.

Vain parin kilometrin päässä Chichén Itzásta löytyy toinen kiinnostava pysähdyspaikka, upea Ik-Kilin cenote. Cenotet ovat vedellä täyttyneitä vajoamia, jotka olivat mayoille pyhiä paikkoja ja niitä käytettiin uhraamaan esineitä ja jopa ihmisiä jumalille. Jukatanin niemimaalla cenoteja on tuhansia ja monista niistä on tullut suosittuja uimapaikkoja.

Ik-Kilin cenote hurmaa vierailijat maisemillaan, sillä kuopan vesi välkehtii ajoittain turkoosina ja kuopan reunoilla rönsyilee vehreää kasvillisuutta. Ik-Kil on noin 40 metriä syvä ja sen halkaisija on suunnilleen 60 metriä.

Ik-Kiliin pääsee uimaan noin viiden euron pääsymaksulla. Mikäli mieli ei tee uimaan, voi upeasta paikasta käydä vain nappaamassa kuvan. Liikkeellä kannattaa yrittää olla mahdollisimman aikaisin, sillä päivän edetessä paikka täyttyy vierailijoista ja uimareista. Cenoten vieressä sijaitsee myös hotelli ja ravintola.

Katso kuvat Ik-Kilin uimapaikalta ja ihastu!

>> Löydä matka Meksikoon Rantapallon äkkilähtöhausta!

Teksti: Krista Ahonen
Lähde: Cenote Ik-Kil
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.