Kuva: Inka Khanji
Luonnon muovaamat uima-altaat Madeiralla

Tätä erikoista uintikokemusta ei kannata jättää väliin Madeiralla – tältä näyttävät luonnon muovaamat uima-altaat

Oletko jo kokenut, millaista on uida tulivuorenpurkauksen myötä syntyneessä uima-altaassa?

Koe luonnon uima-allas Madeiralla

Madeiran lomasaari on tunnettu näyttävistä muodoista ja vaikuttavista maisemista. Useimmat matkailijat nauttivat luonnon monimuotoisuudesta päiväretkillä patikoiden esimerkiksi levadoissa tai vuoristossa, mutta palaavat päivän päätteeksi uimaan hotellin uima-altaalle tai lähirannalle. Myös uintiretki Madeiralla voi kuitenkin olla pysäyttävä kokemus, kunhan tietää minne mennä.

Tuliperäisen saaren vuosituhansien taakse ulottuva historia näkyy selvästi Madeiran luonnossa, ja siitä voivat nauttia kaikenlaiset matkailijat – myös ne, joita patikointi tai muu ulkoilu eivät varsinaisesti kiinnosta. Madeiralla sijaitsee nimittäin useita luonnon omia uima-altaita, jotka tarjoavat unohtumattoman ulkoiluelämyksen matkailijalle.

Pohjois-Madeiran parhaat uintikohteet

Uima-altaat ovat syntyneet tulivuorenpurkausten yhteydessä, kun kuuma laava jähmettyi niille sijoilleen viileän meriveden vaikutuksesta. Altaissa oleva merivesi on kristallinkirkasta, sillä se vaihtuu jatkuvasti joten uiminen on viileästä vedestä huolimatta hyvin miellyttävä kokemus.

Luonnon uima-altaat sijaitsevat Madeiran saaren pohjoisrannikolla, ja suosituin uimapaikka on Porto Monizissa. Uimiselle on erinomaiset puitteet, sillä altaisiin pääsee turvallisesti portaita tai tikkaita pitkin ja eri allasosien välissä luikertelevat tasaiset polut, joilla voi kävellä myös paljain jaloin.

Luonnon muovaamat uima-altaat Madeiralla
Seixalin rantakaupungissa sijaitsevat uima-altaat ovat pääasiassa paikallisten suosiossa.

Porto Monizin ollessa Madeiran suosituin luonnon uima-altaiden kohde, on se erityisesti suosituimpien matkailukuukausien aikaan täynnä lomailijoita, eikä rauhallisesti uintihetkestä auta haaveilla.

Paikalliset välttävätkin Porto Monizin uima-altaita erityisesti kesä–elokuussa, ja suuntaavat lyhyen matkan päässä sijaitsevaan Seixaliin, jossa sijaitsee vastaavia mutta huomattavasti Porto Monizia rauhallisempia luonnon uima-altaita.

>> Lue lisää vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 15.10.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia