Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tätä erikoista uintikokemusta ei kannata jättää väliin Madeiralla – tältä näyttävät luonnon muovaamat uima-altaat

Inka Khanji artikkelin kuva
Aktiivilomat
Oletko jo kokenut, millaista on uida tulivuorenpurkauksen myötä syntyneessä uima-altaassa?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 15.10.2019
facebook   whatsapp

Koe luonnon uima-allas Madeiralla

Madeiran lomasaari on tunnettu näyttävistä muodoista ja vaikuttavista maisemista. Useimmat matkailijat nauttivat luonnon monimuotoisuudesta päiväretkillä patikoiden esimerkiksi levadoissa tai vuoristossa, mutta palaavat päivän päätteeksi uimaan hotellin uima-altaalle tai lähirannalle. Myös uintiretki Madeiralla voi kuitenkin olla pysäyttävä kokemus, kunhan tietää minne mennä.

Tuliperäisen saaren vuosituhansien taakse ulottuva historia näkyy selvästi Madeiran luonnossa, ja siitä voivat nauttia kaikenlaiset matkailijat – myös ne, joita patikointi tai muu ulkoilu eivät varsinaisesti kiinnosta. Madeiralla sijaitsee nimittäin useita luonnon omia uima-altaita, jotka tarjoavat unohtumattoman ulkoiluelämyksen matkailijalle.

Pohjois-Madeiran parhaat uintikohteet

Uima-altaat ovat syntyneet tulivuorenpurkausten yhteydessä, kun kuuma laava jähmettyi niille sijoilleen viileän meriveden vaikutuksesta. Altaissa oleva merivesi on kristallinkirkasta, sillä se vaihtuu jatkuvasti joten uiminen on viileästä vedestä huolimatta hyvin miellyttävä kokemus.

Luonnon uima-altaat sijaitsevat Madeiran saaren pohjoisrannikolla, ja suosituin uimapaikka on Porto Monizissa. Uimiselle on erinomaiset puitteet, sillä altaisiin pääsee turvallisesti portaita tai tikkaita pitkin ja eri allasosien välissä luikertelevat tasaiset polut, joilla voi kävellä myös paljain jaloin.

Luonnon muovaamat uima-altaat Madeiralla
Seixalin rantakaupungissa sijaitsevat uima-altaat ovat pääasiassa paikallisten suosiossa.

Porto Monizin ollessa Madeiran suosituin luonnon uima-altaiden kohde, on se erityisesti suosituimpien matkailukuukausien aikaan täynnä lomailijoita, eikä rauhallisesti uintihetkestä auta haaveilla.

Paikalliset välttävätkin Porto Monizin uima-altaita erityisesti kesä–elokuussa, ja suuntaavat lyhyen matkan päässä sijaitsevaan Seixaliin, jossa sijaitsee vastaavia mutta huomattavasti Porto Monizia rauhallisempia luonnon uima-altaita.

>> Lue lisää vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.