Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mikä ihana uimapaikka Thaimaassa – Krabin smaragdinvihreä kristallilaguuni on helppo päiväretki

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Vaihda hotellin uima-allas kristallilaguuniin ja kuumiin lähteisiin Krabilla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.03.2020
facebook   whatsapp

Smaragdinvihreä lampi Krabilla

Jos kaipaat Krabilla lomaillessasi vaihtoehtoja rannoille ja hotellin uima-altaalle, kokeile kirkasvetistä kristallilaguunia Thung Teaon luonnonpuistossa. Tässä on todellinen luonnon oma uima-allas keskellä thaimaalaista sademetsää.

Paikan thainkielinen nimi on Sra Morakot, mutta siitä käytetään lomakohteissa yleisesti nimeä Emerald Pool tai Crystal Pond. Nimet viittaavat veden smaragdinvihreään väriin sekä poikkeukselliseen kirkkauteen.

Kyseessä on yksi suosituimmista päiväretkistä, joita matkailijat tekevät Ao Nangista tai Krabin kaupungista. Luonnonpuistossa kulkee vajaan kolmen kilometrin mittainen kävelyreitti, jonka varrella myös lampi sijaitsee. Kirkkaaseen veteen on mukava pulahtaa retken päätteeksi.

Lampi on pieni, joten kannattaa varautua ruuhkiin erityisesti päivän kiireisimpinä tunteina: et tule olemaan ainoa uimari paikalla. Mahdollisuuksien mukaan alueelle on parasta suunnata heti aamulla. Kävijöiltä peritään noin kuuden euron veroinen pääsymaksu.

Kristallilampeen ei laskeudu portaita, ja sitä reunustava maa on erittäin liukas. Luonnonaltaasta pois luikerteleminen voi joskus olla haastavaa.

Poikkea myös kuumilla lähteillä

Läheltä lampea löytyy myös kuumien lähteiden ympäröimä vesiputous, jonka kolot täyttyvät kylpevistä kävijöistä. Paikan nimi on Klong Thom, mutta englanninkielinen viittaus hot springs on yleisesti käytössä. Lähteille voi maksaa erillisen sisäänpääsyn tai hankkia yhteislipun, joka kattaa myös Emerald Poolin.

Kuumien lähteiden mineraalipitoisella vedellä uskotaan olevan myönteisiä terveysvaikutuksia. Sademetsän siimeksessä sijaitseva kylpypaikka on parhaimmillaan rauhallinen pakopaikka lomakeskuksen hulinasta, mutta se täyttyy nopeasti.

Kristallilaguunille ja kuumille lähteille on helpointa matkustaa taksilla. Jos palkkaat oman kuljettajan, voit käydä saman päivän aikana myös esimerkiksi kiipeämässä Tiikeriluolatemppelin 1237 porrasta. Kuljettaja odottaa paikan päällä ja maksat tälle päivän päätteeksi.

Emerald Pool kuuluu myös moniin Krabin kohteista lähteviin turistikierroksiin. Lampi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Ao Nangista.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia lammelta!

Lue myös: Löydä postikorttimaisemien Thaimaa – Krabin parhaat rannat

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.