Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tätä voi jo kutsua salaiseksi helmeksi – Italian ihaninta uimapaikkaa et löydä ellet tiedä siitä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Grotta della Poesia on kuvauksellinen uimapaikka Italiassa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.03.2020
facebook   whatsapp

Apulian Grotta della Poesia houkuttelee uimareita

Jos olet lähdössä viettämään kesälomaa Italiaan, ovat mielessäsi ehkä jo liikkuneet maan kauneimmat rannat. Entä jos pulahtaisit tällä kertaa uimaan aivan erilaisessa paikassa?

Italian Apuliasta löytyy houkutteleva uimapaikka, joka on kuin vedellä täytetty avoin luola. Grotta della Poesia on kivikkoisen rannikon vesirajaan muodostunut vajoama, josta on tullut suosittu uimapaikka.

Saman tyylinen luonnon oma uima-allas löytyy esimerkiksi Kreikan Thassokselta, jossa Giolan laguuni yllättää matkailijat lomakeskusten ulkopuolella. Rantahiekalla ei näissä kohteissa pääse loikoilemaan, mutta dramaattiset maisemat korvaavat puutteen.

Jos haluat nähdä Grotta della Poesian, suuntaa Roca Vecchiaan. Uimapaikka löytyy läheltä arkeologista aluetta.

Kesäkuukausina uimapaikka täyttyy nopeasti kävijöistä, joten sinne on parasta suunnata heti aamulla tai myöhemmin iltapäivällä. Kohde sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Leccen kaupungista ja noin 70 kilometrin päässä Brindisistä.

Nimi Grotta della Poesia tarkoittaa kirjaimellisesti “runouden luolaa”. Vanhan legendan mukaan paikka on saanut nimensä kauniin naisen mukaan, jolla oli tapana uida luolassa. Näky oli niin upea, että se inspiroi jopa runoja.

Italian kengänkärjessä sijaitseva Apulia ei ole suomalaisten yleisin matkakohde, mutta hurmaavaa aluetta kannattaa harkita seuraavaa reissua suunniteltaessa. Apuliassa ei voi matkustaa näkemättä Alberobellon trulleja eli kartiokattoisia valkoisia taloja, jotka ovat kuin suoraan satukirjan sivuilta.

Jos haluat kokea lomallasi muitakin maita, sopii Apulia erinomaisesti yhdistettäväksi Albanian Sarandëen sekä Kreikan Korfuun. Kaikki kolme kohdetta sijaitsevat lähellä toisiaan, ja Brindisistä on tarjolla helppoja lauttayhteyksiä.

Katso alta kuvia Grotta della Poesian uimakuopasta!

A post shared by ?? Italia ?? (@italian_places) on

A post shared by Salento (@salento.italy) on

A post shared by Giammarco Vegezzi (@gimmi.v) on

A post shared by Maria HG (@meri_hg) on

Lue myös: Jos luulit rantalomia tylsiksi, olet ehkä käynyt väärillä rannoilla – katso miten maaginen paikka Italiaan on piilotettu

Lähde: Condé Nast Traveler
Kuvat: Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.