Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

“Paholaisen uima-allas” on pysäyttävä näky – onko tässä maailman pelottavin allas?

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Afrikkalainen Devil's Pool kuuluu maailman pelottavimpien uima-altaiden joukkoon.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.03.2020
facebook   whatsapp

Paholaisen uima-allas – vain hurjapäille

Etkö säikähdä pienistä? Adrenaliinivyöryä etsivät matkailijat saattavat löytää hakemansa Zimbabwen ja Sambian rajalla sijaitsevilta Victorian putouksilta.

Unescon maailmanperintökohteeksi nimetyiltä putouksilta löytyy nimittäin luonnon muovaama uima-allas, jota eivät kaikki uskalla kokeilla. Jo nimi Devil’s Pool eli paholaisen uima-allas kertoo siitä, ettei kyseessä ole ihan tavallinen pulikointipaikka.

Devil’s Pool on Victorian putouksille Sambian puolelle muodostunut luonnonallas, josta on huima 100 metrin pudotus alas. Kivien suojaamassa altaassa voi käydä uimassa opastetuilla retkillä.

Luonnonaltaasen päästäkseen kävijöiden on tasapainoteltava kivikoilla ja uitava paikalle Sambesi-jokea pitkin. Uhkarohkeimmat istuvat aivan altaan reunalla, jota kutsutaan paholaisen nojatuoliksi.

Sambian virallisen matkailutoimiston mukaan altaassa on turvallista uida vain elokuun puolivälistä tammikuun puoliväliin, jolloin vesi on matalalla. Muuhun aikaan vuodesta altaaseen hakeutuminen olisi hengenvaarallista.

Victorian putouksissa on valtava voima: lähes kaksi kilometriä leveitä putouksia pitkin virtaa yli 500 miljoonaa litraa vettä minuutissa.

Lähtisitkö sinä uimaan tähän altaaseen? Katso kuvat alta!

Lähde: Zambia Tourism, Travel + Leisure
Kuva: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.