Milanon muotikadut kutsuvat

Puolentoista miljoonan asukkaan Milano on Italian talouselämän keskus, teollisuuden veturi, tärkeä messukaupunki sekä hengeltään joskus jopa harmaaksi ja kolkoksi mielletty suurkaupunki. Toisaalta Milano on kuitenkin myös viehkeä muodin ja tyylin keskus, jossa kesäilta sujuu leppeästi Naviglin idyllisten kanaalien varrella viiniä maistellen.

Duomo ja La Scala

Duomo lienee koko Milanon tunnetuin nähtävyys. Kyseessä on koko maailman suurin goottilainen katedraali ja Euroopan kolmanneksi suurin kirkko. Sen massiiviset mittasuhteet aukeavat vasta sisältä katsottuna – ja sieltäkin vain, jos satut paikalle ruuhkattomaan aikaan.

Duomo on tyypillinen maineensa uhriksi joutunut nähtävyys, joka nykyisin jo kärsii liiallisista turistimassoista. Silti sitä ei kannata jättää Milanon matkalla väliin, vaan ilman muuta kiivetä katolle saakka kaupunkimaisemia ja katon kaunista veistoskoristelua ihailemaan. Duomoa rakennettiin kaikkiaan lähes 500 vuotta ja se näkyy yksityiskohtien kiehtovassa tarkkuudessa. Koristeellinen goottilaistyyli pääsee täällä todella edukseen.

Duomon edustalla Piazza del Duomolla käy koko ajan melkoinen vilinä. Aukiolla järjestetään usein tapahtumia ja konsertteja. Turistin näköisenä paikalla liikkuva saa nopeasti juttuseuraa, halusi tai ei. Varsinkin vaalea suominainen vetää varmasti huomion puoleensa. Milano on taskuvarkaiden valtakuntaa, pidä siis lompakostasi hyvää huolta.

Klassinen La Scala -teatteri on musiikki-ihmisille Milanon must-kohde. Oopperaillan liput on syytä varata hyvissä ajoin ennen matkaa.

Maailmankuulut muotikadut

Via Montenapoleone, Via Della Spiga, Via Sant´ Andrea ja Via Manzoni kuuluvat Milanon tunnetuimpiin muotikatuihin, joita reunustavat huippumerkkien prestige-liikkeet Versacesta ja Gucciin ja Pradaan. Kengät 2000 euroa, käsilaukku 7000 – perusmatkailija etsii ehkä tuliaisensa toisaalta, mutta katsomassa näitä katuja kannattaa ehdottomasti käydä. Raikkaampaa, nuorekkaampaa muotia tarjoavat Tortonan alueen liikkeet ja tavallisempia vaatekauppoja löytyy Duomon ympäristöstä.

Mikäli etsit edullisia merkkivaatteita, suuntaa Milanon eteläpuolelle Serravalle Scriviaan, jonka outlet-kylän 180 liikettä pitävät shoppailijan kiireisenä vaikka koko päivän. Euroopan suurimman tehtaanmyymäläkeskittymän hinnat ovat selvästi tavallisia liikkeitä edullisempia ja valikoimissa vaatteiden lisäksi myös paljon kenkiä, laukkuja ja sisustustavaraa.

Illaksi Naviglin alueelle

Shoppailu- tai kulttuuripäivän jälkeen Milanon paras osoite illan rentoutumis- ja herkutteluhetkille on kanavistaan tunnettu Naviglin alue. Kanavien varsia reunustavat värikkäät ravintolat ja baarit. Italialaisittain niihin istahdetaan ystävien kanssa alkuillan aperolle juomaan lasillinen viiniä ja napostelemaan buffet-pöydästä pikkupurtavaa.

Ryanair vie Bergamoon

Helsingistä Milanoon lentävät suoraan sekä Blue1 että Finnair. Ryanairin yhteys Tampereelta Bergamoon voi olla edullisin vaihtoehto, mutta matka Bergamon lentokentältä Milanoon bussilla tai junalla kestää noin tunnin.

Milanosta käsin on helppo tutustua myös muuhun Italiaan joko autoillen tai junalla liikkuen. Alpeille on alle tunnin ajomatka, Välimerelle vajaa kaksi tuntia ja Roomaankin vain muutama tunti.

Teksti: Riikka Krenn

Päivitetty: 28.12.2009

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 3,89 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia