Hyppää sisältöön

Löydä postikorttimaisemien Thaimaa – nämä ovat Krabin parhaat rannat

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.03.2018
Ao Nangin lomakeskuksesta pääsee Krabin alueen parhaille rannoille pitkähäntäveneellä.

Krabin postikorttimaisemia etsimässä

Krabin alue on dramaattisten maisemiensa ansiosta yksi Thaimaan suosituimmista lomakohteista. Postikorteista tutut Andamaninmerestä nousevat karstikivikalliot ja valkoiset hiekkarannat houkuttelevat alueelle runsaasti lomailijoita.

Nimellä Krabi voidaan viitata sekä Krabin provinssiin että samannimiseen kaupunkiin. Pakettimatkailijoille Krabi tarkoittaa kuitenkin yleensä rannikolla sijaitsevaa Ao Nangin lomakeskusta, jossa on runsaasti hotelleja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ao Nang on myös veneliikenteen keskus: täältä pitkähäntäveneet ja lautat kuljettavat lomailijoita läheisille saarille. Krabin parhaat rannat lymyävätkin yleensä venematkan päässä. Pieni vaivannäkö kannattaa, sillä upeimmat lomakokemukset löytyvät usein kaukaa turistikohteiden vilinästä.

Pitkähäntäveneitä liikennöivillä kuljettajilla on kiinteät hinnat, joita ei helposti hilata alaspäin. Vene lähtee matkaan silloin, kun kyydissä on kuudesta kahdeksaan matkustajaa.

Katso esittelyt kymmenestä paikallisesta rannasta – tutustu listaan ja valitse oma lomaparatiisisi!

1. Ao Nangin ranta

Ao Nangin lomakohteen oma ranta jää kiistämättä ympäröivien saarten valkohiekkaisten rantojen varjoon. Ranta on kapeahko hiekkakaistale, joka ruuhkautuu pienen kokonsa vuoksi helposti. Vilkkaan pitkähäntäveneliikenteen sekä auringonpalvojien lomassa puikkelehtivien kaupustelijoiden takia ranta ei ole rauhallisimmista päästä.

Ao Nangin ranta sopii matkailijoille, jotka haluavat loikoilla auringossa lähellä hotelleja ja kaikkia palveluja. Rannalta on helppo poiketa lounaalle tai vaikka hierontaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ao Nangin rannan Railayn puoleisessa päädyssä elää lauma apinoita, joita on helppo bongata. Matkailijoilta saatujen herkkupalojen myötä apinat eivät arastele ihmisiä, vaan saattavat vaatia hyvinkin aggressiivisesti omaa osuuttaan eväistä – kannattaa siis pitää tavaroista kiinni.

2. Noppharat Thara on Ao Nangin rauhallisempi naapuri

Noppharat Tharan ranta sijaitsee Ao Nangin rannan vieressä. Noppharat Tharan kupeeseen on syntynyt uusien hotellien ja ravintoloiden myötä oma liikekeskittymä, mutta monet alueella majoittuvat lomailijat suuntaavat silti Ao Nangiin – Noppharat Tharan ranta onkin naapuriaan rauhallisempi vaihtoehto.

Laskuveden aikaan meri saattaa vetäytyä Noppharat Tharalla kauas rannasta saaden matkailijat etsimään kuvauksellisempia maisemia. Matala ranta sopii hyvin lapsiperheille, minkä lisäksi Noppharat Thara on myös paikallisten suosiossa.

3. Klong Muang on uusi lomakohde

Ao Nangin pohjoispuolella sijaitseva kalastajakylä Klong Muang on muuttunut hiljalleen alueen uusimmaksi lomakeskukseksi. Pitkä vaalea hiekkaranta sijaitsee alueella, jonne on rakennettu useampia tasokkaita hotelleja esimerkiksi Sheraton- ja Sofitel-ketjujen toimesta. Ajomatka Ao Nangista Klong Muangiin kestää parikymmentä minuuttia.

4. Helppo veneretki Koh Podalle

Todellisia paratiisirantoja etsivä matkailija suuntaa katseensa mantereelta saaristoon. Yksi helpoimmin Ao Nangista saavutettavista saarista on Koh Poda, jonka etäisyys mantereesta on alle kymmenen kilometriä. Poda tarjoaakin lomailijoille komeita valkoisia hiekkarantoja helpon venematkan päässä.

Halkaisijaltaan vain kilometrin mittainen saari on rauhallinen, mutta ruuhkahuippuja syntyy toisinaan veneretkien tuodessa kävijöitä paikan päälle nauttimaan lounasta. Saarelle on nimellinen pääsymaksu, jonka tarkoituksena on pitää kohde puhtaana.

Railay Beach, Krabi, Thaimaa
Veneet toimivat kätevästi myös kioskeina Thaimaan rannoilla.

5. Railay West on kalliokiipeilijöiden suosiossa

Useimmat Krabin-lomailijat tekevät Ao Nangista retken Railaylle (usein myös muodossa Raylay), jonne pääsee veneellä alle varttitunnissa. Omalla niemenkaistaleellaan sijaitsevaa Railayta voisi helposti erehtyä luulemaan saareksi, mutta venekyyti tarvitaan vain hankalan maaston takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Railayn läntinen ranta on mukava paikka viettää päivää. Pitkähäntäveneiden pysäkkinä toimivalla rannalla on myös useampia ravintoloita. Railayn itäinen ranta on puolestaan mangrove-pensaikon peitossa, eikä sovellu uimiseen.

Railay on etenkin kalliokiipeilijöiden suosiossa – harrastajat ympäri maailmaa saapuvat kokeilemaan taitojaan alueen komeissa maisemissa. Myös aloittelijat voivat suorittaa Railaylla kalliokiipeilykurssin. Tonsai on reppureissaajien ja kalliokiipeilijöiden suosima alue, josta löytyy edullisempia majoitusvaihtoehtoja kuin Ao Nangista.

6. Koh Kai – eli Chicken Island

Koh Kai, Koh Gai tai Hua Khwan – tällä saarella on monta nimeä. Pitkähäntäveneiden kuljettajat käyttävät saaresta yleensä englanninkielistä nimeä Chicken Island, sillä saaresta nouseva kalliomuodostelma on kanan pään muotoinen.

Toiselta puolelta katsottuna saari näyttää kivikkoiselta ja karulta, mutta toinen puoli paljastaa kauniit vaaleat hiekkarannat ja oivalliset snorklauspuitteet. Koh Podan ja Koh Kain väliin jää kaksi pienempää saarta, Koh Tap ja Koh Mor, joiden välin voi taittaa laskuveden aikaan jalkaisin.

Krabi, Thaimaa
Phra Nangin ranta on yksi Krabin tunnetuimmista.

7. Phra Nang, yksi Krabin kuuluisimmista rannoista

Usein koko Thaimaan kauneimpien rantojen joukossa komeileva Phra Nang on yksi Krabin suosituimmista vierailukohteista. Ranta sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Railayn rannalta, jonne pitkähäntäveneet saapuvat. Vilkkaimman turistisesongin aikaan kuuluisa ranta saattaa ruuhkautua.

Phra Nang sijaitsee komealla paikalla: aivan rannan edessä kohoaa karstikivikallio. Rannan hauskin erikoisuus on läheltä vesirajaa löytyvä prinsessaluola, joka on täynnä peniksenmuotoisia puuesineitä hedelmällisyyden symboleina. Rannalle nimensä antaneen hukkuneen Phra Nang -prinsessan henki elää legendan mukaan edelleen luolassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Koh Hong: kirkasta vettä ja piilotettuja laguuneja

Hongin saariryhmä sijaitsee vajaan tunnin venematkan päässä Ao Nangista – pikaveneellä matka toki taittuu nopeammin. Pääsaari Koh Hong on rantalomailijan unelma pehmeine hiekkarantoineen ja piilotettuine laguuneineen. Koh Hongille kannattaa pakata mukaan snorklausvarusteet tai tutkia saaren luolia kajakin kyydistä käsin.

Phi Phi, Thaimaa
Phi Phi -saarille on helppo tehdä päiväretki Krabilta.

9. Päiväretki Phi Phi -saarille

Krabin provinssiin kuuluvat myös Koh Lantan ja Koh Phi Phin saariryhmät, jotka sijaitsevat hieman kauempana reilun parin tunnin venematkan päässä.

Phi Phin tunnetuin ranta on vuoden 2000 elokuvan The Beach kuvauspaikkana toiminut Maya Bay. Koskematonta autiorantaa paikan päältä ei kuitenkaan kannata enää lähteä etsimään – reppureissaajien salaisuudesta on kasvanut massaturismikohde, joka on suosittu bilettäjien keskuudessa. Myös hintataso on korkeampi.

Mainio vaihtoehto Maya Baylle on esimerkiksi Phi Phi -saarten kupeessa sijaitseva Koh Phai, joka tunnetaan myös nimellä Bamboo Island. Rauhallisen ja luonnonkauniin saaren rannat ovat alueen parhaimmistoa.

10. James Bondin saari

Phang Ngan lahdella sijaitsevalla saarella on erikoinen lempinimi: James Bond Island. Nimi juontaa juurensa vuonna 1974 ilmestyneeseen Bond-elokuvaan 007 ja kultainen ase, jota varten kuvattiin kohtauksia Thaimaassa.

007-fanit voivat osallistua Ao Nangista lähteville opastetuille retkille tai vuokrata venekuljetuksen omatoimisesti. Päiväretkiin sisältyy yleensä myös esimerkiksi kanoottiretki sekä temppelivierailu.

Saari on suosittu päiväretkikohde matkailijoiden keskuudessa, ja vesistö saattaakin ruuhkautua alueella liikkuvista veneistä. Varsinaista rantapäivää ei alueella kannata suunnitella viettävänsä, sillä veneitä kuhiseva kuuluisa ranta sopii parhaiten valokuvien nappaamiseen – useimmat kävijät haluavat ikuistaa elokuvasta tutun komean kalliomuodostelman.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja