Hyppää sisältöön

Kymmenen yleistä harhaluuloa Thaimaasta – ajattelitko itsekin näin?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.11.2018
Seksituristien kansoittama turistirysä ja muut yleiset harhaluulot - lue tämä ja päivitä käsityksesi Thaimaasta!

1. Koko Thaimaa on muuttunut turistirysäksi

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana matkailu Thaimaahan on kasvanut vauhdilla, ja siitä on tullut myös suomalaisten suosituin kaukokohde talvikaudella. Suomesta matkustetaan eniten esimerkiksi Phuketin, Krabin ja Khao Lakin rantakohteisiin sekä Bangkokiin.

Thaimaan yleistynyt maine kaukokohteiden turistirysänä on osittain oikeutettu, mutta suurelta osin täysin turha. Maasta löytyy loputtomasti kohteita, joita massaturismi ei ole koskettanut millään tavalla. Omatoimimatkalle lähtemällä voi välttää kohteita, joihin järjestetään pakettimatkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Thaimaahan voi matkustaa vain talvella

Thaimaan suosituin matkustusaika on marraskuun lopusta huhtikuuhun, jolloin maassa katsotaan olevan kuiva kausi. Tämä on myös aika, jolloin Suomesta tehdään Thaimaahan eniten matkoja.

Thaimaan kuumaa ja kosteaa sadekautta ei kuitenkaan kannata teilata suoralta kädeltä, sillä sateet eivät välttämättä ole päivittäisiä. Sateet ovat yleensä nopeita ja rajuja kuuroja, jotka kastelevat hetkessä, mutta loppuvat yhtä vauhdikkaasti kuin alkoivatkin. Sadekaudella saattaa myös esiintyä ukkosta ja salamointia.

ShutterstockYleiset harhaluulot Thaimaasta
Myös sadekaudella pääsee nauttimaan poutaisista päivistä.

Sadekauden plussapuolia ovat edullisemmat hinnat sekä pienemmät väkijoukot. Sekä lennot että majoitus irtoavat todennäköisesti huomattavasti halvemmalla, eikä suosituille nähtävyyksille kerry samanlaisia ruuhkia kuin vilkkaimman matkustuskauden aikaan.

Lue myös: Mikä on paras aika matkustaa Thaimaahan?

3. Thaimaassa sairastumista on syytä pelätä

Epäilyttääkö ajatus Thaimaahan matkustamisesta sairastumispelon takia? Älä huoli – Thaimaassa on erinomainen terveydenhuolto, tasokkaat sairaalat ja rautainen ammattitaito. Kaikissa suurimmissa lomakohteissa on tarjolla ensiluokkaista terveydenhuoltoa. Monet tietävätkin tämän jo hyvin, sillä Thaimaasta on tullut suosittu terveysturismikohde esimerkiksi erilaisia leikkauksia ja hammaslääkärikäyntejä varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Thairuoka on aina tulista

Thaimaan suurimmista turistikohteista löytyy kaikkea, mitä länsimaalainen matkailija saattaa kaivata – mukaan lukien tuttuja ketjuravintoloita. Turisteille on tarjolla pihvejä ja pizzaa siinä missä muissakin lomakohteissa, mutta parhaat makuelämykset löytyvät tietysti paikallisten patojen ääreltä. Thairuokaa ei turhaan kannata aristella, sillä yleisistä ennakkoluuloista huolimatta se ei suinkaan aina ole tulista. Aloita tilaamalla mietoja ruokia, jotka paikalliset valmistavat mielellään länsimaiset makunystyrät huomioiden.

ShutterstockYleiset harhaluulot Thaimaasta
Thaimaassa kannattaa kokeilla edullisia ja herkullisia katukeittiöitä.

5. Katukeittiöissä ei uskalla syödä

Katuruoka on olennainen osa Thaimaan lomakohteita – halusit sitten pad thain, täytetyn pannukakun tai tuoreen hedelmäsmoothien. Monia matkailijoita kuitenkin epäilyttää ravintoloiden ulkopuolella syöminen, sillä mielessä kangastelevat pelot huonosta hygieniasta ja ruokamyrkytyksistä.

Pelko on turha. Tietysti huono onni voi osua kohdalle missä vaan, mutta erityisesti suosituissa katukojuissa ruoan nopea liikkuvuus takaa tuoreet annokset. Myös kukkarosi kiittää katukeittiöissä ruokailun jälkeen!

6. Seksiturismi on kaikkialla

Seksiturismi on Thaimaan ikävä kääntöpuoli, joka on harmillisen tuttua monille matkailijoille sivustaseuraajan näkökulmasta. Ajatus seksiturismista saattaa olla jopa syy olla matkustamatta Thaimaahan: loman ei haluta menevän pilalle näkyvän prostituution tai alaikäisten seksityöläisten näkemisen takia.

Kontaktia seksiturismin kanssa voi kuitenkin välttää valitsemalla matkakohteensa huolella, sillä se ei suinkaan rehota kaikkialla maassa. Pahamaineisimpia seksiturismikohteita ovat esimerkiksi Pattaya, Phuketin Patong Beach sekä Bangkokin Patpongin alue.

7. Thaimaahan ei uskalla matkustaa lasten kanssa

Ensimmäistä matkaa Thaimaahan ei kannata hermoilla, vaikka mukana olisikin lapsia. Paikalliset rakastavat lapsia, ja perheen pienimmät otetaan aina huomioon niin ravintoloissa kuin hotelleissakin. Thaimaan suosion myötä maahan on syntynyt useita nimenomaan perhekohteiksi profiloituneita lomakohteita ja hotelleja.

Isoista supermarketeista löytyy vaippoja ja lastenruokaa, ja mikäli lapsi sairastuu, eivät sairaalat ole suosituimmissa lomakohteissa koskaan kaukana. Matkailumaana Thaimaa on turvallinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Thaimaa vauvan kanssa – 10 vinkkiä

Yleiset harhaluulot Thaimaasta
Thaimaasta löytyy kaikenlaisille matkailijoille sopivia kohteita.

8. Thaimaassa voi shoppailla vain piraattituotteita

Onko käsityksesi Thaimaan tuliaisista erilaiset piraattituotteet käsilaukuista hajuvesiin ja lompakoihin? Väärin. Pienemmissä lomakohteissa merkkituotteita on luonnollisesti saatavilla vähemmän, mutta Bangkok on shoppailijalle pohjaton aarreaitta. Kaupungista löytyvät kaikkien suurten muotitalojen liikkeet, eivätkä hinnat juuri ole sen edullisempia kuin Euroopassakaan.

9. Thaimaa on pelkkiä rantoja

Thaimaata ei kannata karsastaa matkakohteena, vaikka käsityksesi onnistuneesta lomasta ei olisikaan rannalla loikoilu. Maalla on monet eri kasvot: vietä kaupunkilomaa Bangkokissa, tutustu paikalliseen kulttuurin Ayutthayassa tai suuntaa pohjoisen Chiang Maihin vaeltamaan ja opiskelemaan.

10. Matkailijan ei tarvitse miettiä paikallisia kulttuurisääntöjä

Vaikka Thaimaa näyttäytyykin matkailijalle varsin modernina maana, on siellä edelleen tiettyjä kulttuurisidonnaisia sääntöjä, joista pidetään tiukasti kiinni. Tärkein näistä on kuninkaan kunnioitus kaikissa tilanteissa – minkäänlaista halventamista ei hyväksytä kenenkään osalta. Juuri nyt Thaimaassa näkyy vielä kuninkaan lokakuisen kuoleman jälkeinen suruaika.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja