hero taustakuva

Kymmenen yleistä harhaluuloa Thaimaasta – ajattelitko itsekin näin?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Seksituristien kansoittama turistirysä ja muut yleiset harhaluulot - lue tämä ja päivitä käsityksesi Thaimaasta!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 13.11.2018
facebook   whatsapp

1. Koko Thaimaa on muuttunut turistirysäksi

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana matkailu Thaimaahan on kasvanut vauhdilla, ja siitä on tullut myös suomalaisten suosituin kaukokohde talvikaudella. Suomesta matkustetaan eniten esimerkiksi Phuketin, Krabin ja Khao Lakin rantakohteisiin sekä Bangkokiin.

Thaimaan yleistynyt maine kaukokohteiden turistirysänä on osittain oikeutettu, mutta suurelta osin täysin turha. Maasta löytyy loputtomasti kohteita, joita massaturismi ei ole koskettanut millään tavalla. Omatoimimatkalle lähtemällä voi välttää kohteita, joihin järjestetään pakettimatkoja.

2. Thaimaahan voi matkustaa vain talvella

Thaimaan suosituin matkustusaika on marraskuun lopusta huhtikuuhun, jolloin maassa katsotaan olevan kuiva kausi. Tämä on myös aika, jolloin Suomesta tehdään Thaimaahan eniten matkoja.

Thaimaan kuumaa ja kosteaa sadekautta ei kuitenkaan kannata teilata suoralta kädeltä, sillä sateet eivät välttämättä ole päivittäisiä. Sateet ovat yleensä nopeita ja rajuja kuuroja, jotka kastelevat hetkessä, mutta loppuvat yhtä vauhdikkaasti kuin alkoivatkin. Sadekaudella saattaa myös esiintyä ukkosta ja salamointia.

ShutterstockYleiset harhaluulot Thaimaasta
Myös sadekaudella pääsee nauttimaan poutaisista päivistä.

Sadekauden plussapuolia ovat edullisemmat hinnat sekä pienemmät väkijoukot. Sekä lennot että majoitus irtoavat todennäköisesti huomattavasti halvemmalla, eikä suosituille nähtävyyksille kerry samanlaisia ruuhkia kuin vilkkaimman matkustuskauden aikaan.

Lue myös: Mikä on paras aika matkustaa Thaimaahan?

3. Thaimaassa sairastumista on syytä pelätä

Epäilyttääkö ajatus Thaimaahan matkustamisesta sairastumispelon takia? Älä huoli – Thaimaassa on erinomainen terveydenhuolto, tasokkaat sairaalat ja rautainen ammattitaito. Kaikissa suurimmissa lomakohteissa on tarjolla ensiluokkaista terveydenhuoltoa. Monet tietävätkin tämän jo hyvin, sillä Thaimaasta on tullut suosittu terveysturismikohde esimerkiksi erilaisia leikkauksia ja hammaslääkärikäyntejä varten.

4. Thairuoka on aina tulista

Thaimaan suurimmista turistikohteista löytyy kaikkea, mitä länsimaalainen matkailija saattaa kaivata – mukaan lukien tuttuja ketjuravintoloita. Turisteille on tarjolla pihvejä ja pizzaa siinä missä muissakin lomakohteissa, mutta parhaat makuelämykset löytyvät tietysti paikallisten patojen ääreltä. Thairuokaa ei turhaan kannata aristella, sillä yleisistä ennakkoluuloista huolimatta se ei suinkaan aina ole tulista. Aloita tilaamalla mietoja ruokia, jotka paikalliset valmistavat mielellään länsimaiset makunystyrät huomioiden.

ShutterstockYleiset harhaluulot Thaimaasta
Thaimaassa kannattaa kokeilla edullisia ja herkullisia katukeittiöitä.

5. Katukeittiöissä ei uskalla syödä

Katuruoka on olennainen osa Thaimaan lomakohteita – halusit sitten pad thain, täytetyn pannukakun tai tuoreen hedelmäsmoothien. Monia matkailijoita kuitenkin epäilyttää ravintoloiden ulkopuolella syöminen, sillä mielessä kangastelevat pelot huonosta hygieniasta ja ruokamyrkytyksistä.

Pelko on turha. Tietysti huono onni voi osua kohdalle missä vaan, mutta erityisesti suosituissa katukojuissa ruoan nopea liikkuvuus takaa tuoreet annokset. Myös kukkarosi kiittää katukeittiöissä ruokailun jälkeen!

6. Seksiturismi on kaikkialla

Seksiturismi on Thaimaan ikävä kääntöpuoli, joka on harmillisen tuttua monille matkailijoille sivustaseuraajan näkökulmasta. Ajatus seksiturismista saattaa olla jopa syy olla matkustamatta Thaimaahan: loman ei haluta menevän pilalle näkyvän prostituution tai alaikäisten seksityöläisten näkemisen takia.

Kontaktia seksiturismin kanssa voi kuitenkin välttää valitsemalla matkakohteensa huolella, sillä se ei suinkaan rehota kaikkialla maassa. Pahamaineisimpia seksiturismikohteita ovat esimerkiksi Pattaya, Phuketin Patong Beach sekä Bangkokin Patpongin alue.

7. Thaimaahan ei uskalla matkustaa lasten kanssa

Ensimmäistä matkaa Thaimaahan ei kannata hermoilla, vaikka mukana olisikin lapsia. Paikalliset rakastavat lapsia, ja perheen pienimmät otetaan aina huomioon niin ravintoloissa kuin hotelleissakin. Thaimaan suosion myötä maahan on syntynyt useita nimenomaan perhekohteiksi profiloituneita lomakohteita ja hotelleja.

Isoista supermarketeista löytyy vaippoja ja lastenruokaa, ja mikäli lapsi sairastuu, eivät sairaalat ole suosituimmissa lomakohteissa koskaan kaukana. Matkailumaana Thaimaa on turvallinen.

Lue myös: Thaimaa vauvan kanssa – 10 vinkkiä

Yleiset harhaluulot Thaimaasta
Thaimaasta löytyy kaikenlaisille matkailijoille sopivia kohteita.

8. Thaimaassa voi shoppailla vain piraattituotteita

Onko käsityksesi Thaimaan tuliaisista erilaiset piraattituotteet käsilaukuista hajuvesiin ja lompakoihin? Väärin. Pienemmissä lomakohteissa merkkituotteita on luonnollisesti saatavilla vähemmän, mutta Bangkok on shoppailijalle pohjaton aarreaitta. Kaupungista löytyvät kaikkien suurten muotitalojen liikkeet, eivätkä hinnat juuri ole sen edullisempia kuin Euroopassakaan.

9. Thaimaa on pelkkiä rantoja

Thaimaata ei kannata karsastaa matkakohteena, vaikka käsityksesi onnistuneesta lomasta ei olisikaan rannalla loikoilu. Maalla on monet eri kasvot: vietä kaupunkilomaa Bangkokissa, tutustu paikalliseen kulttuurin Ayutthayassa tai suuntaa pohjoisen Chiang Maihin vaeltamaan ja opiskelemaan.

10. Matkailijan ei tarvitse miettiä paikallisia kulttuurisääntöjä

Vaikka Thaimaa näyttäytyykin matkailijalle varsin modernina maana, on siellä edelleen tiettyjä kulttuurisidonnaisia sääntöjä, joista pidetään tiukasti kiinni. Tärkein näistä on kuninkaan kunnioitus kaikissa tilanteissa – minkäänlaista halventamista ei hyväksytä kenenkään osalta. Juuri nyt Thaimaassa näkyy vielä kuninkaan lokakuisen kuoleman jälkeinen suruaika.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (15) Jätä kommentti

 1. Lasten kanssa matkustettu myös Pattayalla pari kertaa, eikä se seksiturismi siellä tule esille, jos sitä ei lähde hakemalla hakemaan, ei vaikka iltaisinkin ollaan liikuttu/käyty syömässä. Toki kierretty iltaisin Walking Street yms kaukaa. Ainut huono puoli Pattayalla on se, että sieltä ei kyllä löydä puhtaita ja houkuttelevia rantoja, joita muualla Thaimaassa on pilvinpimein.


 2. Ei saa parjata pattajaa sillä se on paratiisi maan päälä keski iän ylittäneen miehen joka suomessa joutuis elään yksin. Thaimaassa myös hyvät ja erulliset vanhusten hoitolaitokset joissa vuorokausi maksu noin 25€.


 3. ”5. Katukeittiöissä ei uskalla syödä”

  Kato AINA se rätti millä ne siivoo.

  Eivät pese IKINÄ ja on kaikkien bakteerien tautinen pesä!

  Pyyhitään nokka, kädet, leikkuulauta, veitset jne.

  Seurannut näitä katuköökejä jo yli 10 vuotta, en osta enään ikinä mitään.


 4. ole ollut thaimaassa jo yli 25 v en ole koskaan kokenut seksi turistia hairioksi sita tullaan hakemaan mista on puute suurempi haitta on varsinki pattajalla kasvanut rikollisuus lisaantynyt turiti on tuonut seka pattajale etta bankokkiin paljon rikollisuutta sen takia ostin maaseutu kaupugista asunnon jossa saa olla suht rauhassa rosvoilta


 5. “Seksiturismi on Thaimaan ikävä kääntöpuoli”
  Mitäs ikävää siinä on? Täällä jos seksiä ei ole tarjolla, mutta siellä on, niin mikäs siinä on ongelma?
  Täällä seksiturismia tarjoillaan Afrikan mantereen tulokkaille varsin estoitta, eikä siinäkään nähdä mitään pahaa. Ei ainakaan niiden toimesta, jotka Thaimaan ”seksitouhua” halveksivat.


  • Saahan sitä rahalla tietysti mitä vain, varsinkin länsimaalainen Thaimaan kaltaisessa maassa. Välillä Thaimaassa näkee jotenkin surullisen oloisia ”pariskuntia”, näyttää että siinä kaksi omalla tavallaan huono-osaista käyttää toisiaan hyväkseen…


 6. Korjataan nyt tämäkin harhaluulo: Pattaya on suurkaupunki siinä missä mikä tahansa muukin. Mikä pakko on kello 1800 jälkeen mennä juuri sinne Walking streetille? Onko Hampurikin yhtä kuin Reperbahn? Tai Amsterdam yhtä kuin Red Light District? Mielestäni ei ole. Eli ihanpa on oma valintanne, jos ko. ilmiö osuu näkökenttään…


 7. Olin vuonna 2014 koko tammikuun Pattayalla ja minusta se oli kiva paikka. Astuin kerran kuoppaan kadulla ja venäytin selkäni mutta Pattaya International sairaalassa sain kipupiikin ja lääkkeet jatkoon. Kaikki toimi hyvin. Aamupalani nautin aina jossain katukuppilassa ja välipalan ostin polkupyöräkeittiöstä. Ei tullut mitää mahaongelmia.Hotellipalvelut loistavat. Mm hotellin sähkötaksi vei ja nouti minut aina pääkadun varrelta. Ilmaiseksi. Toki kuski sai aina hyvän tipin. Lavatakseilla pääsi 100 bahtilla lähes minne halusi. Jos saan jostain vielä irtorahaa niin menen toistekin. Kävin toki hotellin hierojallakin joka toinen päivä eikä ollut happy end paikka. Mutta jalat ja selkä olivat kuin uudet aina hieronnan jälkeen. Suosittelen henkilöille jotka arvostavat paikallisia muutenkin kuin palvelijoina.


 8. Thaimaan hinnat ovat nousseet paljon ja valuuttakurssi mennyt huonompaan suuntaan.Ei enää niin halpa matkailumaa.Monessa paikassa ryöstöt ja varkaudet lisääntyneet.Naapurimaat Vietnam,Indonesia ja Kamputsea ovat jo houkuttelevampia.


 9. ”Seksiturismi on Thaimaan ikävä kääntöpuoli”

  Mikä tämä feministi kommentti nyt tämä taas on? Sehän on mahtavaa että thaimaassa seksi ei ole taboo asia. #Freemarket


 10. Sairaanhoidon taso vaihtelee huomattavasti eri Thaimaan osissa.
  Katuruokailu tarjoillaan melamiinilautasilta jotka ovat kuluneita ja naarmuisia ja persty kadunvarressa samassa ympäristössä , missä rotat ja torakat viihtyy. Bakteerien saanti on hyvin todennäköistä.
  Kyllä malariaa ja dengue kuumetta esiintyy. Turha vähätellä.


 11. 11.Seksiturismi on Thaimaan iloisin hyötypuoli, joka on ilahduttavan tuttua monille matkailijoille osallistujan näkökulmasta. Peräkammaripoikakaan ei jää Thaimaassa ilman.


 12. Mielenkiintoinen artikkeli. Toivottavasti tänä talvena pääsee reissuun. Haaveena ollut jo pitkään lähteä lomalle thaimaaseen.


 13. 11. Thaimaan ihmisoikeustilanteen vuoksi ei kannata välttää matkustamista.
  Voi myös jäädä kotiin ja ostaa Omasta S/K mafiasta thai lasten kuningasta surren purkittamaa mehua.


 14. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.