Hyppää sisältöön

Thaimaa oikoo harhaluuloja – tätä suruaika tarkoittaa matkailijoille

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 17.10.2016
Thaimaassa toivotaan turistien saapuvan lomailemaan suruajasta huolimatta.

Thaimaa oikoo mahdollisia harhaluuloja

Thaimaan kuninkaan menehtyminen on aloittanut maassa suruajan, jonka vaikutukset ulottuvat jossain määrin myös maassa lomaileviin matkailijoihin. Thaimaassa vietetään kaksi erillistä suruaikaa, joista ensimmäinen kestää kuukauden ja toinen kokonaisen vuoden.

Thaimaan virallinen matkailutoimisto on julkaissut verkkosivuillaan listan kaikista suruajan vuoksi peruutetuista tapahtumista ja suljetuista nähtävyyksistä. Bangkokin kuninkaallinen palatsi ja Wat Phra Kaeo -temppeli ovat kokonaan suljettuina 20. lokakuuta saakka hautajaismenoja varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monia tapahtumia ja Bangkokin konsertteja on siirretty suru-uutisen takia tai peruttu kokonaan. Esimerkiksi monien matkailijoiden suosima täydenkuunjuhla Koh Phanganin saarella on peruutettu. Pattayalla ei järjestetä upeista lyhdyistään tunnettua Loy Krathong -festivaalia tai marraskuista ilotulitusfestivaalia.

Osa tapahtumista järjestetään suunniteltuna ajankohtana, mutta juhlallisuuksia kevennetään. Listan perutuista tai siirretyistä tapahtumista ja festivaaleista voi katsoa täältä.

Kaikki pankit, sairaalat ja muut julkiset palvelut ovat avoinna normaalisti. Suruaika ei vaikuta myöskään julkiseen liikenteeseen.

Monia matkailijoita on askarruttanut baarien aukiolo ja mahdollinen alkoholin myyntikielto. Thaimaan matkailutoimiston mukaan kaikki baarit ja yökerhot saavat päättää itse pysyvätkö ne avoinna suruajan aikana. Alkoholitarjoilua ei ole kielletty, mutta baarit saattavat sulkeutua normaalia aikaisemmin.

Matkailuviranomaiset myös oikovat mahdollisia turistien keskuudessa syntyneitä harhaluuloja. Matkailijoiden ei odoteta pukeutuvan mustiin, mutta heidän toivotaan välttävän liian rohkeaa vaatetusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turistien toivotaan edelleen saapuvan Thaimaahan alkuperäisten matkasuunnitelmiensa mukaan.

Lähde: Tourism Authority of Thailand
Kuva: iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja