Hyppää sisältöön

Helppo ja halpa vinkki Bangkokiin: jokiveneistä näet parhaat maisemat, etkä ikinä jumita ruuhkissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.04.2019
Nouse jokilaivan kyytiin ainakin kerran lomaillessasi Bangkokissa.

Bangkokin jokilaivoista näet parhaat maisemat

Jättimäisessä Bangkokissa on helppo ajautua liikkumaan vain kaupungin sisällä siirtyen paikasta toiseen BTS-junalla tai taksilla. Älä kuitenkaan unohda kaupungin halki virtaavaa Chao Phraya -jokea: retki jokilaivan kyydissä on halpa ja hauska elämys.

Jokiveneitä voi käyttää joko kulkuvälineenä paikasta toiseen siirryttäessä tai päivän varsinaisena ohjelmanumerona maisemia ihaillen. Joenvarsilla on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa Bangkokia, modernia luksusta ja paikallisasutusta. Ruuhka-aikaan venekyydit ovat nopein tapa liikkua Bangkokissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Chao Phrayalta voi bongata monia Bangkokin tärkeimpiä nähtävyyksiä tai matkustaa niihin jokireittiä pitkin. Veneet huristavat esimerkiksi kaupungin ykköskohde Grand Palaceen, ja pysähtyvät joen toisella puolella valkoisena kohoavan Wat Arun -temppelin laiturilla.

Veneellä voi niin ikään matkustaa Siam Icon -ostoskeskukseen tai Bangkokin Chinatowniin. Joelta käsin erottuu myös Lebua-hotelli kattobaareineen sekä kaupungin korkein rakennus King Power Mahanakhon, jonka tunnistaa helposti “pikselimäisestä” ulkomuodosta.

Jokiveneillä on pysäkki reppureissaajien suosiman Khao San Roadin välittömässä läheisyydessä. Jos majoitut Khao Sanin alueella, kannattaa huomioida, ettei siellä ole juna-asemaa. Jokilaiva on takseja ja tuk-tukeja edullisempi tapa liikkua muualle Bangkokiin.

Sathornin laiturilta voi jatkaa helposti matkaa BTS-junalla Siam Squarelle ja muualle Bangkokiin. Saphan Taksinin asema on vain pienen kävelymatkan päässä. Samalla bongaat yhden Bangkokin kummallisuuksista: 49-kerroksisen aavetornin, joka ei koskaan valmistunut.

Chao Phrayan varrella toimii myös monia hotelleja. Esimerkiksi luksusketjut Peninsula, Mandarin Oriental, Hilton ja Shangri-La ovat rakennuttaneet hotellit joen varteen. Niin kutsutun Riversiden alueella majoittuville matkailijoille jokilaivat ovat helppo tapa liikkua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin matkustat jokiveneellä Bangkokissa

Chao Phrayalla liikennöi paikallisten käyttämiä pikaveneitä sekä turisteille suunnattuja jokilaivoja, joista käytetäänkin nimeä tourist boat. Turistilaivat ovat hieman isompia ja mukavampia, ja niissä on selkeät englanninkieliset kuulutukset, jotka ilmoittavat hyvissä ajoin seuraavasta asemasta. Joskus laivoissa on kansipaikkoja, joilla voi paistatella päivää ja ottaa valokuvia.

Paikallisten käyttämissä veneissä tempo on nopeampi. Veneet pysähtyvät laitureille vain pieneksi hetkeksi, jonka aikana on oltava valmis hyppäämään pois kyydistä. Veneissä ei ole kuulutuksia, joten matkailijan on oltava tarkkana. Molemmat venetyypit käyttävät samoja laitureita.

Inka KhanjiBangkokin Grand Palaceen pääsee jokiveneellä
Grand Palaceen voi matkustaa helposti jokiveneellä.

Paikallisten käyttämillä jokiveneillä on erilaisia reittejä, jotka erottaa toisistaan värin perusteella. Kaikki jokilinjat pysähtyvät kuitenkin suosituimmilla pysäkeillä. Laitureita on joen molemmin puolin.

Venekyydit ovat edullisia. Paikallisten jokiveneiden liput maksavat vain 15 bahtia eli vaivaiset 40 senttiä. Turistiveneiden lipuista veloitetaan 60 bahtia eli noin 1,70 euroa. Jos aiot tehdä päivän aikana monta matkaa turistiveneellä, voit valita päivälipun 200 bahtin hintaan (noin 5,50 euroa).

Kannattaa huomioida, että laitureilla länsimaisille turisteille myydään usein automaattisesti lippu turistiveneeseen. Jos haluat kokeilla halvempaa kyytiä, hanki lippu River Express -veneeseen, johon suuntaa paikallisia. Turistiveneissä ei paikallisia näy.

Veneliput ostetaan etukäteen ennen kyytiin nousemista, ja ne tulee säilyttää koko matkan ajan tarkistusta varten. Turistiveneiden työntekijät puhuvat englantia, ja myös paikallisten veneissä saat varmasti määränpääsi selville.

Lue myös: Ensikertalaisen Bangkok – 10 vinkkiä Thaimaan pääkaupunkiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kumpi sopii sinulle: Phuket vai Krabi?

Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan suosikkikohteista sopii sinulle?

Thaimaan yleisimmät riskit

Mitkä ovat Thaimaan yleisimmät vaarat? 6 asiaa, jotka jokaisen kannattaa huomioida

Päiväretket Phuketista

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Maeklongin rautatiemarkkinat Thaimaassa

Huh! Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja