Hyppää sisältöön

Bangkokin tärkeimmät nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden avulla suurkaupunki tulee tutuksi

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.01.2024
Bangkok on monelle matkailijalle ensimmäinen kosketus Aasiaan. Ympäri vuorokauden sykkivä kaupunki on metropoli parhaimmillaan – koe ainakin nämä elämykset.

1. Grand Palace

Bangkok on täynnä kiistattoman komeita temppeleitä, joiden kiinnostavuus riippuu paljolti siitä, miten monia temppeleitä olet jo reissullasi ehtinyt kiertää.

Kaupungin ehdoton ykkösnähtävyys on Grand Palace eli kuninkaallinen palatsi, joka ei tosin enää ole kuninkaan käytössä. Temppelialueella on useita hulppeita rakennuksia, joiden kiertämiseen kannattaa varata reilusti aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBangkokin nähtävyydet
Grand Palacen alue koostuu useammista näyttävistä rakennuksista.

Grand Palacen alueen suosituin vierailukohde on Wat Phra Kaew, josta löytyy vihreä Emerald Buddha.

Muista pukeutua asianmukaisesti temppelivierailujen aikana. Tarvittaessa voit vuokrata huiveja olkapäille tai saronkeja peittämään alavartalon.

Thaimaassa on tapana periä nähtävyyksillä eri suuruiset lippujen hinnat paikallisilta ja ulkomaalaisilta turisteilta. Liput Grand Palaceen maksavat matkailijoilta 500 bahtia eli noin 13 euroa. Hintaan kuuluu sisäänpääsy kaikkiin pihapiirin kohteisiin.

Lue lisää: Kultaa ja kimallusta Bangkokin kuuluisimmalla nähtävyydellä – katso kuvat

2. Wat Pho ja makaava Buddha

Wat Pho on toinen kuuluisa temppelialue, josta löytyvä yli 40 metriä pitkä makaava Buddha on yksi Bangkokin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Massiivinen kullattu patsas täyttää kokonaisen huoneen ja on alueen valokuvatuin kohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Temppelialueella on parikymmentä eri rakennusta, joten siellä voi halutessaan viettää vaikka useamman tunnin.

ShutterstockMakaava Buddha
Makaava Buddha täyttää kokonaisen huoneen Wat Pho -temppelialueella.

Wat Pho sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Grand Palacen alueelta. Sisäänpääsyliput maksavat 200 bahtia eli noin viisi euroa.

3. Veneajelu Chao Phraya -joella

Älä jätä väliin veneajelua Bangkokin Chao Phraya -joella, joka tarjoaa suurkaupunkiin erilaisen perspektiivin. Erityisesti kuumimpien helteiden aikaan jokiajelu on mukavan viilentävä kokemus ja hauska tapa nähdä Bangkokia.

Bangkokin Riversiden varrelta löytyy useita tasokkaita hotelleja, ostoskeskuksia ja temppeleitä, joiden ohi vesibussit lipuvat.

Shutterstokck / AEY2611Jokiveneet Bangkokissa
Jokiveneellä liikkuminen on parhaan hinta-laatusuhteen elämys Bangkokissa.

Jokiveneet ovat erinomainen tapa yhdistää julkinen liikenne ja kaupunkiin tutustuminen. Esimerkiksi Grand Palacea, Khao San Roadia, Wat Arunia ja Icon Siam -ostoskeskusta on helppo lähteä tutkimaan vesibussilla.

Veneet liikennöivät joella paikallisbussien tapaan ja liput ovat erittäin edullisia. Vaihtoehtoisesti Chao Phrayalla voi osallistua esimerkiksi illallisristeilylle isommalla aluksella.

4. Kansallismuseo (Phranakorn)

National Museum eli Thaimaan kansallismuseo sijaitsee Grand Palacen kupeessa. Siellä onkin mahdollista vierailla helposti samana päivänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bangkokin tärkeimmän museon näyttelyt on jaettu 12 eri huoneeseen. Esillä on Thaimaan laajin kokoelma paikallista taidetta, arkeologisia löytöjä ja historiallisesti merkittäviä esineitä.

Shutterstock / ben bryantThaimaan kansallismuseo
Kansallismuseota pidetään Bangkokin ykkösmuseona. Monet vierailevat siellä samalla kertaa kuin Grand Palacessa.

Thaimaalaisesta kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa varata kiertelyyn reilusti aikaa. Liput museoon maksavat 200 bahtia eli noin viisi euroa. Museo on suljettu maanantaisin ja tiistaisin.

5. Wat Arun

Chao Phraya -joen varrella seisova Wat Arun kuuluu Bangkokin kauneimpiin temppeleihin. Aamunkoiton temppeliksikin kutsuttu Wat Arun on saanut nimensä hindujumala Arunilta.

Temppelin rakenteet ovat olleet olemassa jo 1600-luvulta saakka. Tyyliltään ja ulkonäöltään se eroaa monista muista Bangkokin temppeleistä. Aikaa temppelialueen kiertämiseen kannattaa varata ainakin tunnin verran.

ShutterstockBangkokin temppelit
Jokiveneet liikennöivät temppelin ohi.

Temppelillä on helppo vierailla jokiveneellä, joka pysähtyy suoraan Wat Arunin edessä. Sisäänpääsy alueella maksaa 100 bahtia eli noin 2,50 euroa.

6. Lumpini Park

Bangkokin oma keskuspuisto Lumpini Park on paikallisten suosima kuntoilupaikka ja sopiva paikka levähtää nähtävyyskierroksen välissä. Pilvenpiirtäjien ympäröivä vihreä puisto on hieno näky myös läheisistä hotelleista käsin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puistossa lenkkeillään, joogataan, pyöräillään ja osallistutaan jumppa- ja tai chi -tunneille. Puiston keskellä sijaitsevalla lammella voi vuokrata veneitä.

ShutterstockBangkokin puistot
Lumpinin puistoa pidetään Bangkokin keuhkoina.

Ennen puistoon menoa on hyvä tietää, että vesirajassa liikkuu varaaneja. Suomalaisen silmään otukset näyttävät melko hurjilta, ikään kuin pieniltä krokotiileilta. Matelijoita ei tarvitse pelätä: ne eivät hyökkää ihmisten kimppuun jos niitä ei häiritä.

Puiston nimi saatetaan kirjoittaa myös muodossa Lumphini Park. Sisään pääsee kuudesta portista, jotka sijaitsevat eri puolilla puistoa.

7. King Power Mahanakhon

Bangkokin toiseksi korkein rakennus ja kaupungin korkein yleisölle avoin näköalapaikka King Power Mahanakhon kohoaa 314 metrin korkeuteen. 78-kerroksinen pilvenpiirtäjä valmistui vuonna 2018.

Lempinimi pikselitorni kuvastaa hyvin rakennuksen ulkonäköä: se toden totta näyttää pikselöityneeltä kuvalta.

Rakennuksessa toimii muun muassa hotelleja sekä näköalatasanne Mahanakhon Skywalk. Siellä kävijät pääsevät ihailemaan 360 asteen maisemia perinteiseen tapaan tai lasipohjaisen lattian kautta.

Shutterstock / David BokuchavaBangkokin parhaat näköalapaikat
Lempinimi pikselitorni viittaa rakennuksen erikoiseen ulkonäköön.

Pilvenpiirtäjään myydään useita erilaisia lippupaketteja. Lippujen hinnat alkavat noin 880 bahtista eli noin 23 eurosta aikuisilta ja 250 bahtista eli noin 6,50 eurosta lapsilta ja senioreilta.

Mahanakhonia korkeampi on ainoastaan Chao Phraya -joen varteen rakennettu kerrostalo Magnolia Waterfront Residences, jossa on luksusluokan asuntoja.

8. Khao San Road

Khao San Road on reppureissaajien kohtauspaikka, joka alkoi kehittyä kohti nykyistä muotoaan 80- ja 90-luvulla.

Khao San Road tarjoaa budjettimatkailijan kaipaamia palveluja helpossa ja kompaktissa paketissa. Pääkadulta ja sitä ympäröivistä kortteleistä löytyy edullisia majapaikkoja, herkullista katuruokaa, matkalippuja ja yöelämää.

Khao San Road on lähes ympärivuorokautinen markkinapaikka, jossa kaupataan halpoja matkamuistoja, vaatteita ja mobiilitarvikkeita. Rauhallista lomaa kaipaavien ei kannata majoittua täällä, sillä musiikki pauhaa pitkälle aamuyöhön.

Inka KhanjiReppureissaajien Khao San Road
Khao San Roadilla voi majoittua ja juhlia pienellä budjetilla.

Itse hektistä Khao San Roadia viihtyisämpiä ovat sitä ympäröivät kadut, joista hyvä esimerkki on Soi Rambuttri. Täältä löytyy erinomaista katuruokaa sekä edullisia hotelleja. Alle viiden minuutin kävelymatkan päässä Khao Sanilta on jo paljon rauhallisempaa.

Lue lisää: Älä jätä tätä Bangkokin-klassikkoa väliin – päivisin suosittu ostospaikka, iltaisin syntinen bilekatu

9. Giant Swing

Giant Swing eli suuri keinu on muisto ajalta, jolloin Bangkokissa järjestettiin erikoisia – ja vaarallisia – seremonioita. Nuoret miehet roikkuivat 21 metriä korkeasta jättikeinusta ja yrittivät lennättää itsensä mahdollisimman korkealle. Samalla tarkoituksena oli yrittää napata suulla kolikkopusseja.

Nykyisin keinu on jäljellä enää vain maamerkkinä, jonka edessä matkailijat käyvät ottamassa valokuvia.

ShutterstockGiant Swing on Bangkokin suuri keinu
Suuri keinu on nopeasti nähty. Matkailijat nappaavat siitä kuvan ohikulkumatkalla.

Keinun vieressä seisoo Wat Suthapin temppeli. Keinu sijaitsee noin varttitunnin kävelymatkan päässä Khao San Roadilta. Saman verran matkaa on myös Grand Palacelta.

10. Jim Thompsonin talo

Silkkiyrittäjä Jim Thompsonin talo on suosittu turistikohde Bangkokissa. Thaimaassa asuneen amerikkalaisen Thompsonin ura katkesi 1960-luvulla miehen kadottua mystisesti Malesiassa. Vielä tänäkään päivänä ei tiedetä, mitä tälle todella tapahtui.

Shutterstock / Sun_ShineJim Thompsonin talo Bangkokissa
Jim Thompsonin talo on viehättävä esimerkki thaimaalaisesta arkkitehtuurista.

Vaikka Thompson tai silkkituotteet eivät kiinnostaisikaan, on talo erinomainen esimerkki thaimaalaisesta arkkitehtuurista komealla paikalla rauhallisten puutarhojen ympäröimänä. Talossa voi toki tehdä myös silkkiostoksia, mutta varaudu maksamaan enemmän kuin markkinoilla.

Liput Jim Thompsonin taloon maksavat 200 bahtia eli noin viisi euroa. Alle 10-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi ja alle 22-vuotiaat puoleen hintaan.

11. Marmoritemppeli

Yhtenä Bangkokin kauneimmista temppeleistä pidetään Wat Benchamabophitia eli marmoritemppeliä. Italiasta tuodusta vaaleasta marmorista rakennettu temppeli on myös valokuvaajien suosiossa.

Upeasta arkkitehtuuristaan kehuttu temppeli ei ole yhtä ruuhkainen kuin monet Bangkokin suosituimmat temppelit. Voi siis hyvinkin olla, että saat tutustua kohteeseen kaikessa rauhassa. Seesteistä tunnelmaa täydentävät temppeliä ympäröivät hyvin hoidetut puutarhat.

ShutterstockBangkokin marmoritemppeli
Marmoritemppeli on vaikuttava senkin jälkeen, kun olet jo vieraillut useammilla temppeleillä.

Temppeliin on nimellinen 50 bahtin eli reilun euron suuruinen pääsymaksu ulkomaalaisilta matkailijoilta.

12. Bangkokin kattobaarit

Suurkaupungit ovat yövalaistuksessaan häkellyttävä näky. Bangkokin parhaat maisemat aukeavat tietenkin pilvenpiirtäjähotellien baareista, joita ei ole rajattu vain hotellivieraiden käyttöön.

Banyan Tree Hotels & ResortsNäköalaravintola Vertigo Bangkokissa
Banyan Tree -hotellin Vertigo-ravintola on yksi Bangkokin parhaista näköalapaikoista.

Kokeile esimerkiksi Lebuan-hotellin Sky Baria 63. kerroksessa tai Banyan Tree -hotellin Moon Baria 61. kerroksessa. Mikäli haluat illastaa taivasalla korkeuksissa, varaa pöytä Banyan Treen Vertigo-ravintolasta.

Näköalabaarit ja -ravintolat eivät yleensä vaadi fiiniä pukeutumista, mutta sandaalit ja shortsit on parasta vaihtaa siistimpään vaatekertaan.

13. Chatuchakin markkinat

Lauantaisin ja sunnuntaisin sekä paikalliset että turistit suuntaavat Chatuchakin markkinoille, joiden sanotaan olevan maailman suurimmat viikonloppumarkkinat. Noin 14 hehtaarin kokoisella alueella on yli 15 000 kojua, jotka on jaettu osioihin tuotteiden mukaan. Paikalle saapuu viikonloppuisin jopa 200 000 kävijää.

Jättimäiseltä torilta löytyy kaikkea matkamuistoista taiteeseen, vaatteisiin, kenkiin, huonekaluihin, kasveihin ja keramiikkaan. Thaimaalaiseen tapaan tarjolla on runsas valikoima ruokaa ja juomaa.

Shutterstock Chatuchakin markkinat
Koko markkina-aluetta on mahdotonta kiertää yhden vierailun aikana, joten kannattaa keskittyä osioihin, joissa myydään itseä kiinnostavia tuotteita.

Hinnat eivät markkinoilla ole kiveen kirjoitetut, joten täällä on lupa tinkiä. Muista kuitenkin tehdä se kunnioittavasti – supersuosituilla markkinoilla tavaraa ei myydä pilkkahintaan. Varaa mukaan riittävästi käteistä.

Chatuchakin markkinat sijaitsevat Bangkokin metropolialueen ulkopuolella. Paikan päälle pääsee helpoiten BTS-junalla, metrolla tai taksilla. Kojut ovat avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 9–18.

14. Golden Mount – kultainen vuori

Bangkokin ainoan kukkulan Golden Mountin laelta löytyy Wat Saket -niminen temppeli. Huipulle päästäkseen on noustava 320 porrasta.

Täällä kannattaa käydä, vaikka olisikin jo kiertänyt useampia temppeleitä. Kultainen vuori luotiin keinotekoisesti aikana, jolloin Bangkokiin ei vielä ollut kohonnut pilvenpiirtäjiä ja kaupungin siluetti näytti hyvin erilaiselta.

ShutterstockBangkokin kultainen vuori
Kukkulat ovat Bangkokissa harvinainen näky.

Kukkulalle nouseminen ja liput temppeliin maksavat aikuiselta noin 50 bahtia eli reilun euron.

15. Bangkok Art & Culture Centre (BACC)

Vuonna 2008 avattu Bangkok Art & Culture Centre (BACC) on kaupungin johtavia kulttuurikeskittymiä. Rakennukseen kannattaa tutustua sekä sisältä että ulkoa, sillä myös sen edustalla on usein kiinnostavia installaatioita.

Taiteesta ja designista kiinnostuneet matkailijat saavat kulttuurikeskuksen tiloissa kosketuksen myös paikalliseen musiikkiin, elokuvaan ja teatteriin. Se sopii hyvin myös valokuvaajille.

ShutterstockBACC Bangkokissa
Näyttävä aula on suosittu kuvauskohde.

Kulttuurikeskuksessa voi vierailla matalalla kynnyksellä, sillä pääsymaksu on ilmainen mahdollisia erillisiä tapahtumia lukuun ottamatta. Paikka on suljettu maanantaisin.

BACC sijaitsee Siam Squarella vastapäätä MBK-ostoskeskusta. Paikan päälle on helppo saapua BTS-junalla, lähin asema on National Stadium.

16. Chinatown

Kuhiseva Chinatown on yksi Bangkokin värikkäimpiä ja vierailluimpia kaupunginosia. Tänne suunnataan katuruoan, markkinoiden ja temppelien perässä. Chinatownissa juhlitaan näyttävästi kiinalaista uutta vuotta ja järjestetään syksyisin iso kasvisruokafestivaali Vegetarian Festival.

Chinatownia halkova Yaowarat Road on kaupunginosan pääkatu, joka on iltaisin täynnä ruokakojuja. Chinatownissa vatsan saakin täyteen pikkurahalla.

ShutterstockBangkokin Chinatown
Bangkokin Chinatown on yksi maailman suurimpia.

Chinatownin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa alueen maamerkkinä tunnettu portti China Gate. Wat Traimit -temppelistä löytyy puolestaan maailman suurin täyskultainen Buddha-patsas, joka painaa yli viisi tonnia.

17. Wat Paknam ja Big Buddha

Bangkokin uudempiin nähtävyyksiin kuuluu vuonna 2021 valmistunut jättikokoinen Buddha-patsas, joka löytyy Wat Paknam Phasi Charoen -temppelin vierestä. Korkeutta patsaalla on 69 metriä, ja se vastaa noin 20-kerroksista rakennusta.

Temppeli sijaitsee Thonburin viehättävällä vanhalla alueella, jossa liikutaan pitkähäntäveneillä kanaaleja pitkin. Vierailu temppelillä ja patsaalla kannattaa jo miljöön vuoksi.

ShutterstockBangkokin Big Buddha
Massiivinen Buddha-patsas istua nököttää aivan kanaalin varressa.

Wat Paknam ja Buddha-patsas sijaitsevat toisella puolella Chao Phraya -jokea kuin suurin osa muista Bangkokin nähtävyyksistä. Paikan päälle pääsee sekä BTS-junalla että metrolla lähtöpisteestä riippuen.

Temppeliin ei ole pääsymaksua, ja myös massiivista patsasta pääsee ihailemaan ilmaiseksi. Paina tämä kohde mieleesi, jos kaipaat jotain uutta Bangkokissa.

18. Erawan Museum

Kun Bangkokin tunnetuimmat nähtävyydet on kierretty, käännä katse keskeisimpien alueiden ulkopuolelle. Jos haluat vierailla todella häkellyttävässä paikassa, Erawan-museo ei takuulla aiheuta pettymystä!

Kyseessä ei ole mikään perinteinen museo: kokonaisuuteen kuuluu muun muassa jättimäinen kolmipäinen elefanttipatsas sekä upea vaaleanpunainen rakennus, joka on kattoa myöten koristeltu. Valokuvaajat, arkkitehtuurista kiinnostuneet sekä kaikesta kiiltävästä ja kimaltavasta pitävät ihastuvat paikkaan.

Shutterstock / MichaelneroPäiväretket Bangkokista
Tiedät saapuneesi perille, kun näet jättimäisen elefanttipatsaan.

Koska museo sijaitsee Bangkokin keskeisten alueiden ulkopuolella, siellä ei ole niin ruuhkaista kuin upeilta puitteilta voisi odottaa.

Liput museoon maksavat 400 bahtia eli reilut kymmenen euroa. Perille pääsee BTS-junalla: lähimmät asemat ovat Pu Chao ja Chang Erawan. Loppumatkan voi taittaa jalkaisin, tuktukilla tai taksilla.

19. Nykytaiteen museo MOCA

Thaimaan-matkailijalla ei ehkä ole ensimmäisenä mielessä nykytaide, mutta jos olet nähnyt jo riittävästi temppeleitä ja pilvenpiirtäjiä, voi olla sopiva hetki vierailla taidemuseossa.

Bangkokin kehuttu Museum of Contemporary Art (MOCA) tarjoaa nykytaidetta viidessä kerroksessa. Esillä on muun muassa maalauksia ja veistoksia. Aikaa kiertelyyn kannattaa varata noin pari tuntia.

Shutterstock / Sun_ShineBangkokin nykytaiteen museo
Taiteesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua myös nykyaikaiseen thaimaalaiseen tuotantoon.

MOCA sijaitsee Bangkokin keskeisimpien alueiden ulkopuolella, joten sinne päästäkseen on nähtävä hieman vaivaa. Helpointa on matkustaa BTS-junalla Mo Chitin asemalle tai metrolla Chatuchak Parkin asemalle ja jatkaa perille taksilla.

Liput museoon maksavat 280 bahtia eli noin seitsemän euroa. Museo on suljettu maanantaisin.

20. Hulppeat ostoskeskukset

Jos ostoskeskukset voidaan lukea nähtävyyksiksi, Bangkokissa ne todella ovat sitä. Vaihtoehtoja löytyy kaikille budjeteille.

Bangkok on sekoitus halpaa turistirihkamaa, piraattituotteita, vaatturiperinnettä ja parasta luksusta. Komeista ostoskeskuksista löytyvät kaikki merkkiliikkeet Pradasta Louis Vuittoniin. Ostoskeskuksiin kannattaa varata mukaan pitkähihainen paita, sillä Aasiassa rakastetaan hyytävän kylmää ilmastointia.

Shutterstock / Panya7Bangkokin ostoskeskukset
Siam Paragon on yksi Bangkokin suosituimpia ostoskeskuksia.

Kaupungin parhaita ostoskeskuksia ovat esimerkiksi Siam Paragon, Central World ja Terminal 21. Edullista tavaraa myyvä MBK Center on erityisesti nuorten suosiossa. Chao Phrayan varrella sijaitsevat Asiatique The Riverfront ja Icon Siam ovat niin ikään näyttäviä kokonaisuuksia. Jälkimmäisen sisällä on esimerkiksi kelluvat markkinat.

Bangkokin ostoskeskuksissa voi tehdä muutakin kuin shoppailla. Täyden palvelun viihdekeskuksista löytyy valtava ravintolatarjonta, spa-hoitoja, peliluolia ja erilaisia aktiviteetteja. Tavallisiin elokuvateattereihin tottuneelle suomalaiselle leffaelämys bangkokilaiseen tapaan on varsinainen luksuskokemus.

21. Baiyoke Sky Hotelin näköalatasanne

Edullisempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto King Power Mahanakhon -tornille on Baiyoke Sky Hotelin näköalatasanne. 309-metrinen hotelli oli ennen Bangkokin korkein rakennus.

Liput näköalatasanteelle maksavat 400 bahtia eli noin kymmenen euroa. Maisemia pääsee tähyilemään 77. ja 84. kerroksista. Lipun hinta sisältää juoman 83. kerroksen baarissa.

Shutterstock / saiko3pBangkokin näköalapaikat
Näköalatasanteelta aukea maisema koko Bangkokin yli.

90-luvulla valmistunut hotelli ei pärjää kimalluksessa ja glamourissa Bangkokin uudemmille pilvenpiirtäjille, mutta se on helppo ja edullinen tapa päästä yläilmoihin.

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Pratunamin alueella lähellä Siam Squaren ostoskeskuksia. Sinne on kätevä saapua julkisen liikenteen avulla.

22. Erawan-pyhäkkö

Erawanin pyhäkkö ei ehkä ole Bangkokin upeimpia nähtävyyksiä, mutta sillä on paikallisille iso merkitys. Keskellä liikennettä sijaitseva Brahma-jumalalle omistettu pyhäkkö on paikka, jonka ääreen thaimaalaiset saapuvat rukoilemaan ja esittämään toiveitaan.

Tapana on, että jos toiveesta tulee totta, pyhäkköön palataan tuomaan lahjoja kiitokseksi. Alttarille tuodaan muun muassa kukkia, suitsukkeita ja hedelmiä.

Shutterstock Bangkokin nähtävyydet
Toiveista uskotaan tulevan totta, kun niiden puolesta on rukoillut Erawan-pyhäkön äärellä.

Pyhäkkö sijaitsee vilkkaassa liikenteen risteyskohdassa lähellä Siam Squarea. Paikkaan pääsee tutustumaan maksutta, mutta halutessaan kävijä voi tehdä pienen rahalahjoituksen. Pyhäkön ympärillä järjestetään myös perinteisiä tanssiesityksiä.

23. Aktiviteetteja ja teemapuistoja lapsiperheille

Bangkokiin voi matkustaa myös lasten kanssa. Perheen pienimmille sykkivä suurkaupunki tuktuk-ajeluineen on elämys itsessään, mutta hauskoja aktiviteetteja löytyy esimerkiksi ostoskeskuksista. Kidzania-minikaupunki ja Flow House -surffausrata pitävät lapset ja teinit tyytyväisinä.

Polkuveneen vuokraaminen Lumpinin puistossa on koko perheelle sopiva ohjelmanumero. Myös varaanien näkeminen luontaisessa ympäristössään on jännittävää kaiken ikäisille.

ShutterstockVaraanit Thaimaassa
Varaanit pääsevät takuulla yllättämään Lumpinin puistossa.

Läheltä Chatuchakin markkinoita löytyy Children’s Discovery Museum, jossa on samaan aikaan hauskoja ja opettavaisia aktiviteetteja. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Pidempiä päiväretkiä voi tehdä esimerkiksi Bangkokin ulkopuolella sijaitsevaan Dream World -huvipuistoon tai Siam Amazing Park -vesipuistoon.

24. Bangkokin omituiset erikoisuudet

Tuttujen nähtävyyksien lisäksi Bangkokista löytyy myös muutamia erikoisuuksia, jotka eivät kuulu ykköskohteiden joukkoon. Perinteisiä turistikohteita kaihtavat matkailijatkaan eivät joudu pettymään Bangkokissa.

Shutterstock / slyellowBangkokin oudot nähtävyydet
Sathorn Unique -torni on esimerkki pieleen menneestä rakennushankkeesta keskellä Bangkokia.

Bangkokista löytyy muun muassa hylätty 49-kerroksinen aavetorni ja perhesuunnitteluun erikoistunut kondomiravintola. Löytyypä paikallisen luksushotellin kupeesta myös “penisten metsäksi” kutsuttu hedelmällisyyden pyhättö.

25. Tee päiväretki kaupungin ulkopuolelle

Jos lomailet pelkästään Bangkokissa, kannattaa sieltä myös poistua. Retkiä voi tehdä joko omatoimisesti tai ohjatusti: paketit ovat edullisia ja niitä myyviä matkatoimistoja löytyy ympäri kaupunkia.

Suosittu päiväretki Bangkokista on Damnoen Saduakin kelluvat markkinat, joissa tuotteita myydään pitkähäntäveneistä käsin. Varaudu kuitenkin ruuhkiin, innokkaaseen kaupusteluun ja turistihintoihin.

ShutterstockKelluvat markkinat Thaimaassa
Kelluvat markkinat ovat klassinen päiväretki Bangkokista.

Bangkokista voi helposti tehdä hetken myös esimerkiksi Kwai-joen sillalle tai Ayutthayan historialliseen kaupunkiin. Jos matkan pituus suinkin sallii, älä jätä väliin Thaimaan rantoja.

Lue lisää: Parhaat päiväretket Bangkokista – 10 vinkkiä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päiväretket Phuketista

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Maeklongin rautatiemarkkinat Thaimaassa

Huh! Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Kiittäminen Thaimaassa

Varo helppoa mokaa Thaimaassa – näin kiität oikein lomallasi

Phuketissa liikkuminen - bussit, taksit ja tuktukit

Varaudu taksimafiaan Phuketissa – näin liikut lomasaarella helpoiten ja halvimmin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja