Kuva: Flickr / Jonathan Burr
Bangkokin "aavetorni" Sathorn Unique

Bangkokin 49-kerroksinen “aavetorni” on karu näky – hylättynä 90-luvulta asti

Sathorn Unique -tornia ei koskaan rakennettu loppuun saakka Bangkokissa.

Hylätty torni Bangkokissa

Bangkokin kiiltävien pilvenpiirtäjien joukosta löytyy myös surullisempia esimerkkejä rakennuksista, joiden työt jäivät aikoinaan pahasti kesken. Yksi näistä on Sathorn Unique -torni.

Aavetorniksikin kutsuttua 49-kerroksista rakennusta alettiin rakentaa 1990-luvulla Thaimaan nopean talouskasvun aikakaudella. Kun kasvu pysähtyi, eivät varat riittäneetkään enää kaikkien rakennusprojektien viimeistelyyn.

Sathorn Unique on seissyt keskeneräisenä vuodesta 1997 saakka Chao Phraya -joen varressa. Rakennukseen suunnitellut luksusasunnot eivät koskaan tulleet valmiiksi.

Rakennusvaiheessa Sathorn Uniquen asukkaille lupailtiin hulppeita maisemia Bangkokin ylle. Maisemat todellakin ovat kohdallaan – se käy ilmi hylättyyn rakennukseen uskaltautuneiden kävijöiden valokuvista.

Rakennuksessa liikkuminen on tiukasti kielletty. Keskeneräiseen ja huonokuntoiseen tornitaloon liittyy useita turvallisuusriskejä. Autiotaloon on kävijöiden mukaan asettunut myös aggressiivisia kulkukoiria, joita tulee varoa.

Aavemainen rakennus on vuosien varrella vetänyt hurjapäitä puoleensa – erään bloggaajan kokemuksen voi lukea täältä.

Vuonna 2015 vartiointia tiukennettiin tornissa kuitenkin huomattavasti. Team Farang -niminen vapaajuoksukaksikko julkaisi tornissa kuvatun hurjan videon, joka levisi nopeasti verkossa ja sai viranomaiset tiukentamaan turvatoimia. Torniin livahtaneita seikkailijoita alettiin myös sakottaa.

Katso alta vapaajuoksijoiden uskomaton video tornista!

Lähde: Huffington Post, Kuriositas.com, Coconuts Bangkok
Kuva: Flickr / Jonathan Burr
Video: YouTube / teamfarang

Päivitetty: 2.4.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (19 votes, average: 3,89 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Erään tarinaversion mukaan rakennukseen rakennettiin muutama kerros enemmän kuin rakennuslupa antoi myöten. Kun ne vaadittiin purettavan ja sitä myötä olisi pitänyt palauttaa osan myytyjen asuntojen hinta ja korottaa alemmalla olevien myytyjen hintaa takautuvasti, yhtiö huomasi yhtälön mahdottomaksi laman tunkiessa päälle.