Hyppää sisältöön

Tätä et odottaisi näkeväsi luksushotellin kupeessa – tältä näyttää Bangkokin “penisten metsä”

  • Kirjoittajan oletuskuva
Rantapallo Päivitetty: 20.06.2023
Tätä et odottaisi näkeväsi luksushotellin kupeessa! "Penisten metsä" yllättää Bangkokissa.

Thaimaalaisen luksushotellin kupeesta löytyy yllättävä näky

Bangkokissa sijaitsevan Swissôtel-ketjun hotellin parkkipaikan kupeesta löytyy näky, joka saa luksushotellin asiakkaat hieraisemaan silmiään. Kun parkkipaikalta siirtyy hieman syrjemmälle, tulee puistoalueella vastaan kokonainen joukko penispatsaita ja -veistoksia.

Swissôtel Nai Lert Parkin hienostunut ympäristö ei ole ensimmäinen paikka, josta odottaisi bongaavansa penismetsän. Mistään tuhmasta ei kuitenkaan ole kyse: penikset muodostavat hedelmällisyyttä symboloivan pyhätön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hedelmällisyyden pyhättö nousi paikalle jo 1900-luvun alkupuolella thaimaalaisen rakennuttajan Nai Lertin toimesta. Pyhättö on omistettu Chao Mae Tuptim -nimiselle jumalattarelle.

Suurimmat jopa 180-senttisiä

Chao Mae Tuptimin tarina on arvoitus, mutta nimen uskotaan viittaavan granaattiomenaa tarkoittavan thain kielen sanaan taptim. Monet patsaista muistuttavat hedelmää väritykseltään.

Osa pyhätön peniksistä on tehty kivestä ja osa taas veistetty puusta. Suurimmat hedelmällisyyden symbolit ovat jopa 180-senttisiä.

Pyhätöt ja erilaiset henkien talot ovat yleinen näky Thaimaassa. Monet paikalliset käyvät päivittäin pyhillä paikoilla jättämässä alttareille esimerkiksi kukkia tai kolikoita.

On epätodennäköistä, että luksushotelli itse mainostaisi penispyhättöä – toisaalta sen poistamisen uskotaan voivan tuoda huonoa onnea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Penismetsä sijaitsee lähellä Central Worldin ja Siam Paragonin suosittuja ostoskeskuksia. Paikan päälle pääsee helposti Skytrain-junalla jäämällä pois joko Chidlomin tai Ploenchitin asemilla.

Lähde: Slate.com

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päiväretket Bangkokista

Parhaat päiväretket Bangkokista – 10 nopeaa vinkkiä täysin erilaisiin maisemiin

Wat Phra Kaeo

Bangkokin tärkeimmät nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden avulla suurkaupunki tulee tutuksi

Thaimaan kiistellyimmät kohteet

Näitä Thaimaan kohteita joko rakastetaan tai vihataan – 5 kiistellyintä paikkaa

Bangkokin kaupunginosat

Miltä alueelta Bangkokissa kannattaa varata hotelli? 5 suosittua kaupunginosaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja