Hyppää sisältöön

Parhaat päiväretket Bangkokista – 10 nopeaa vinkkiä täysin erilaisiin maisemiin

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 27.06.2023
Jos vietät pidemmän loman Bangkokissa, tee ainakin yksi päiväretki lähiseudun kiinnostaville nähtävyyksille.

1. Temppelien ja raunioiden Ayutthaya

Yksi Bangkokin helpoimmista ja suosituimmista päiväretkistä vie Ayutthayaan, Thaimaan entiseen pääkaupunkiin. Temppeleistään ja raunioistaan tunnettu kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja eräänlainen Thaimaan vastine Kambodzan kuuluisalle Angkor Watille. Muista peittää polvet ja olkapäät tutustuessasi temppelialueisiin.

Juna Bangkokista Ayutthayaan kestää noin kaksi tuntia, joten vierailu onnistuu ilman yöpymistä paikan päällä. Ayutthayaan pääsee myös bussilla, minibussilla tai taksilla. Temppelikaupunkiin järjestetään paljon opastettuja retkiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockAyutthaya, Thaimaa
Ayutthaya on ehdoton kohde historian, kulttuurin ja arkkitehtuurin ystäville.

2. Kelluvat markkinat

Kelluvilla markkinoilla veneistä käsin myydyt tuotteet kuuluvat niihin näkyihin, jotka moni matkailija haluaa nähdä omin silmin Thaimaassa. Bangkokista on helppo tehdä päiväretkiä monille eri markkinoille.

Thaimaan kuuluisimmat kelluvat markkinat tunnetaan nimellä Damnoen Saduak, ja ne sijaitsevat noin sadan kilometrin päässä Bangkokista. Tarjonta on laaja ja paikan päälle pääsee helposti bussilla, mutta markkinoiden kritisoidaan muuttuneen pelkäksi turistinähtävyydeksi.

Jos haluat vierailla paikallisten suosimilla markkinoilla, kokeile Amphawan kelluvia markkinoita. Matkaa paikan päälle on Bangkokista noin 90 kilometriä. Markkinoille kannattaa suunnata heti aamulla, sillä keskipäivän jälkeen siellä on erittäin ruuhkaista.

ShutterstockKelluvat markkinat Thaimaassa
Kelluvilla markkinoilla on kiva maistella erilaisia ruokia: annokset ovat pieniä ja edullisia.

3. Lohikäärmetorni Wat Samphran

Haluatko nähdä Thaimaassa jotain, mitä kaikki eivät vielä ole nähneet? Unohda Bangkokin suosituimmat päiväretkikohteet ja suuntaa sen sijaan Khlong Maissa sijaitsevaan Wat Samphraniin. Näyttävä 17-kerroksinen temppeli on vaaleanpunainen torni, jota kiertää massiivinen lohikäärmehahmo.

Wat Samphran on helpointa kokea matkustamalla paikan päälle taksilla, sillä kohde on vielä vähemmän tunnettu. Matka Bangkokista kestää vajaan tunnin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockWat Samphran -temppeli Thaimaassa
Suuret turistimassat eivät ole vielä löytäneet 80 metriin kohoavaa Wat Samphrania.

4. Kwai-joen silta

Bangkokin päiväretkien klassikko on retki Kanchanaburissa sijaitsevalle Kwai-joen sillalle, jonka monet yhdistävät samannimiseen elokuvaan vuodelta 1957. Alueelle tehdään Bangkokista paljon opastettuja retkiä, joihin kuuluu yleensä myös ajelu Kuoleman rautatieksi kutsutulla junarataosuudella.

Alueen synkkä historia liittyy Thaimaan ja Myanmarin välille toisen maailmansodan aikana rakennettuun rautatiehen. Hanke vaati yli 100 000 kuolonuhria, joita muistellaan sotamuseossa. Paikka on koskettava, mutta kannattaa varautua runsaaseen turistimäärään.

ShutterstockKwai-joen silta Thaimaassa
Jos tuntuu, ettei päiväretki Kwai-joelle riitä, löytyy joen varrelta paljon eri hintaisia ja tasoisia yöpymispaikkoja.

5. Bangkokin saaret

Thaimaan parhaille saarille on helppo päästä Bangkokista, mutta aikaa kannattaa varata päiväretkeä enemmän. Metropolia voi paeta kuitenkin myös Bangkokin omille saarille: sinun ei edes tarvitse poistua kaupungista tunteaksesi olevasi jossain todella kaukana.

Chao Phraya -jokeen rakennetut keinotekoiset saaret Ko Kret ja Bang Krachao eivät tarjoa trooppisia palmurantoja, mutta niillä pääsee nauttimaan luonnon rauhasta. Saarilla voi tehdä ostoksia markkinoilla, pyöräillä ja vierailla temppeleissä.

ShutterstockBang Krachao, Bangkok, Thaimaa
Bang Krachao on keidas keskellä miljoonakaupunkia.

6. Ancient City – Thaimaa taskukoossa

Ehditkö lomailla vain Bangkokissa, mutta haluaisit tutustua myös muuhun Thaimaahan? Poikkea Samut Prakanissa sijaitsevassa Ancient City -ulkoilmamuseossa alle tunnin matkan päässä Bangkokista. Thaimaan muotoon rakennettu vaikuttava kohde sisältää kopioita monista maan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Yhteensä monumentteja on yli sata.

Ancient City tunnetaan myös nimillä Muang Boran ja Ancient Siam. Kohteen takana on edesmennyt liikemies Lek Viriyaphant – sama henkilö, joka on rakennuttanut Pattayalla sijaitsevan Sanctuary of Truth -temppelin sekä taianomaisen Erawan Museumin.

Ancient Cityyn pääsee helpoiten taksilla tai BTS-junan ja taksin yhdistelmällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockAncient City Thaimaassa
Valaistuneiden paviljonki on yksi Muang Boranin kuvatuimmista nähtävyyksistä.

7. Khao Yain kansallispuisto

Kaupungin pölyt voi käydä karistamassa Khao Yain kansallispuistossa, jonne pääsee Bangkokista nopeimmillaan noin 2,5 tunnissa. Kansallispuiston vesiputoukset, luolat ja lähteet eivät ainakaan vielä ole massaturismikohteita. Jos olet onnekas, voit nähdä Khao Yaissa eläimiä luontaisessa ympäristössään. Puistossa elää muun muassa elefantteja, apinoita, lepakoita ja eksoottisia lintuja.

Useamman henkilön seurueen kannattaa palkata kuljettaja päivän ajaksi ja jakaa kustannukset. Julkinen liikenne kulkee kansallispuistoa lähimpään kaupunkiin Pak Chongiin, ja matkantekoon tulee varata enemmän aikaa.

ShutterstockKhao Yai -kansallispuisto Thaimaassa
Khao Yain vesiputoukset ovat upeimmillaan lokakuussa heti sadekauden päätyttyä.

8. Maeklong Market – tori junaraiteilla

Maeklongin torialue on hauska vaihtoehto kelluville markkinoille. Vihanneksia, kalaa, vaatteita ja käsitöitä myyvän torin todellinen nähtävyys löytyy sen keskeltä. Markkinoiden halki kulkee rautatie niin kapeaa väylää pitkin, että kaupustelijat joutuvat siirtämään tuotteensa syrjään junan saapuessa. Henkeään pidättelevät turistit kuvaavat eriskummallista näkyä.

Torille pääsee Bangkokista junalla, bussilla ja minibussilla. Samaan retkeen on helppo yhdistää Amphawan kelluvat markkinat, jotka sijaitsevat vain noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Maeklongista.

ShutterstockMaeklong Market Thaimaassa
Vaikka Maeklongin torin tärkein nähtävyys lieneekin sen läpi kulkeva juna, on monipuolinen tori myös itsessään vierailun arvoinen.

9. Unohtumaton Erawan Museum

Yksi Bangkokin häkellyttävimmistä lähikohteista on Samut Prakanissa sijaitseva Erawan Museum. Upean, vaaleanpunaisen rakennuksen huipulla on kolmipäinen elefanttipatsas, jonka korkeus on lähes 30 metriä. Sisätiloihinkaan ei tarvitse pettyä: kaarevat portaat, kimallusta ja koristeita. Rakennuksessa on kolme kerrosta, jotka symboloivat maanpäällistä elämää, taivasta ja tuonelaa.

Samut Prakan on osa Bangkokin metropolialuetta, ja sinne pääsee helposti joko taksilla tai BTS-junalla. Julkista liikennettä käyttämällä matka museoon kestää Siam Squaren asemalta noin 45 minuuttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockErawan-museo Thaimaassa
Erawan Museum on upea niin sisältä kuin ulkoa.

10. PB Valleyn viinitila

Thaimaa ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen viinintuottajamaana. Bangkokista käsin on kuitenkin helppo vierailla PB Valleyn palkitulla viinitilalla, joka perustettiin jo vuonna 1989. Koko maan ensimmäinen viinitila sijaitsee Khao Yaissa vajaan kolmen tunnin ajomatkan päässä Bangkokista.

Tilalla järjestetään viinimaisteluita ja opastettuja kierroksia. Vierailusta kannattaa sopia etukäteen. Tilalla on myös ravintola.

ShutterstockViiniköynnös
Viininystävän kannattaa suunnata palkitulle PB Valleyn viinitilalle.

Lue myös: Ensikertalaisen Bangkok – 10 vinkkiä Thaimaan pääkaupunkiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Thaimaan rantojen vaarat

Mitä Thaimaan rannoilla kannattaa varoa? 6 faktaa, jotka on hyvä tietää

Näe Thaimaan parhaat saaret – seitsemän paratiisisaarta, jotka tulee kokea

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja