Hyppää sisältöön

Nyt voidaan puhua salaisesta helmestä! Jos käyt Bangkokin vaaleanpunaisessa elefanttitornissa, et varmasti joudu katumaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.05.2019
Kolmipäinen elefantti ja vaaleanpunainen unelma - oletko ikinä kuullut Bangkokin Erawan-museosta?

Erawan Museum on Bangkokin yllättävin paikka

Näitkö jo Bangkokin suosituimmat nähtävyydet kuten Grand Palacen, Wat Arunin ja Wat Phon? Nousitko jo kaupungin korkeimmalle näköalapaikalle?

Jos haluat kokea jotain vähemmän tunnettua, tee retki häkellyttävään Erawan Museumiin. Upeaa taideteosta muistuttavaa rakennusta ei pidä sekoittaa Erawanin pyhättöön (Erawan Shrine), joka sijaitsee Bangkokissa lähellä Siam Squarea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erawan Museumin nimi viittaa museoon, mitä ei kannata säikähtää, jos lomaohjelmaan eivät yleensä kuulu museovierailut. Paikka on kaikkea muuta kuin tylsä. Sen voi lähes luvata ällistyttävän kokenuttakin Thaimaan-reissaajaa.

Kyseessä on fantasiatyylinen rakennus, joka on sekoitus mahtipontisia patsaita, vaaleanpunaista kermakakkua ja kimaltelevia aarteita. Paikan on rakennuttanut Lek Viriyahbhun – sama henkilö, joka oli myös Pattayan upean Sanctuary of Truthin takana.

Vaaleanpunaisen rakennuksen huipulla seisoo massiivinen kolmipäinen elefantti, jonka voi nähdä kauas kaupungin siluetissa. Jykevä patsas on 29 metriä korkea ja painaa huimat 250 tonnia. Rakennuksen juurella seistessä jättimäistä elefanttia on vaikea saada mahtumaan yhteen kuvaan.

Sisätiloissa huomion varastavat molemmin puolin huonetta kiemurtelevat koristeelliset portaat, taidokkaat kattomaalaukset ja kimaltelevat patsaat. Huonetta kierrellessä voi löytää aina uusia yksityiskohtia ja kuvakulmia.

Seuraamalla portaita aina huipulle saakka pääset sinisenä hohtavaan pyhättöön, josta löytyy lukuisia Buddha-patsaita. Ullakon on tarkoitus symboloida taivasta, kun taas keskikerroksessa ollaan maan päällä ja pohjakerroksessa tuonelassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erawan-museota ympäröivät viihtyisät puutarhat pienine kujineen ja siltoineen. Puutarhoissa on pienempiä elefanttipatsaita ja pyhättöjä.

Erawan jaksaa todennäköisesti kiinnostaa jonkin aikaa myös lapsia, sillä tämän lähemmäksi tosielämän satulinnaa on vaikea kuvitella pääsevänsä.

Erawan Museum – näin pääset perille

Miten sitten on mahdollista, ettei paikkaa tunneta paremmin? Erawan Museum sijaitsee Bangkokin keskeisimpien alueiden ulkopuolella. Itse asiassa se on osa Samut Prakania, mikä taas kuuluu Bangkokin metropolialueeseen. Lyhyillä lomilla matkailijat pysyttelevät suosituimmissa kaupunginosissa.

Museoon matkustaminen on nykyään helppoa BTS-junalla, joskin siihen tulee varata hieman aikaa. Siam Squaren asemalta matka Erawaniin kestää noin 45 minuuttia. Lähimpiä asemia ovat Pu Chao sekä Chang Erawan, joilta matkaa voi jatkaa kävellen, taksilla tai tuktukilla.

Museoon kuuluu myös pyhättöjä, joissa paikallisten voi nähdä rukoilevan. Muista pukeutua asiallisesti: valitse vaatteet, jotka peittävät ainakin polvet ja olkapäät. Alueella ei näy paljon länsimaalaisia turisteja.

Erawan-museon sisäänpääsymaksu on 400 bahtia eli noin 11 euroa. Illalla kello 17–19 välisenä aikana lippuja myydään puoleen hintaan. Aikaa nähtävyyden tutkimiseen kannattaa varata noin pari tuntia.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Erawan Museumista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kukaan ei tunnu tietävän tästä uskomattomasta paikasta lähellä Bangkokia – pinkki lohikäärmetorni on kuin sadusta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viisumivapaa loma Thaimaassa

Thaimaa teki muutoksia viisumivapauteen – suomalaiset voivat nyt oleskella maassa pidempään

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja