Nämä Thaimaan herkut voit valmistaa helposti myös kotona – kolme reseptivinkkiä

1. Pad thai -nuudelit
Pad thai eli paistetut nuudelit on klassikkoannos, jota moni on varmasti testannut Thaimaassa lomaillessa. Yksinkertainen mutta herkullinen ateria valmistuu hetkessä kuumalla pannulla omassa kotikeittiössäkin. Pad thai -nuudeleissa on yleensä tofua ja katkarapuja, mutta annokseen voi hyvin käyttää myös esimerkiksi kanaa.
Katso Pad thai -nuudelien resepti!
2. Som tam -papaijasalaatti
Som tam on raikas thaimaalainen salaatti, johon käytetään raakaa papaijaa. Papaijan lisäksi salaattiin lisätään usein esimerkiksi tomaattia ja papuja. Salaatti on mausteinen ja jopa tulinen, sillä makunsa se saa muun muassa valkosipulista, chilistä ja kalakastikkeesta. Salaatista saa ruokaisamman lisäämällä siihen katkarapuja.
Katso papaijasalaatin resepti!

3. Mango-kookosriisi
Mitäpä olisi onnistunut makumatka Thaimaahan ilman jälkiruokaa! Mango-kookosriisi on suosittu thaimaalainen jälkiruoka, ja yksinkertainen herkku on helppo valmistaa myös kotona.
Annos koostuu nimensä mukaan tuoreesta mangosta ja tahmeasta riisistä, jotka tarjoillaan kookoskerman kanssa. Mango-kookosriisi toimii mainiosti myös makeana välipalana.
Katso mango-kookosriisin resepti!
>> Lue myös: Mitä Thaimaassa syödään aamiaiseksi? 5 yleistä ruokaa
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja







