Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä Thaimaan herkut voit valmistaa helposti myös kotona – kolme reseptivinkkiä

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Tällä hetkellä lomasta Thaimaassa voi vain haaveilla, mutta onneksi lomatunnelmaa voi luoda omaan kotiin thaimaalaisilla ruoilla. Tästä löydät kolme herkullista reseptiä!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 02.04.2020
facebook   whatsapp

1. Pad thai -nuudelit

Pad thai eli paistetut nuudelit on klassikkoannos, jota moni on varmasti testannut Thaimaassa lomaillessa. Yksinkertainen mutta herkullinen ateria valmistuu hetkessä kuumalla pannulla omassa kotikeittiössäkin. Pad thai -nuudeleissa on yleensä tofua ja katkarapuja, mutta annokseen voi hyvin käyttää myös esimerkiksi kanaa.

Katso Pad thai -nuudelien resepti!

2. Som tam -papaijasalaatti

Som tam on raikas thaimaalainen salaatti, johon käytetään raakaa papaijaa. Papaijan lisäksi salaattiin lisätään usein esimerkiksi tomaattia ja papuja. Salaatti on mausteinen ja jopa tulinen, sillä makunsa se saa muun muassa valkosipulista, chilistä ja kalakastikkeesta. Salaatista saa ruokaisamman lisäämällä siihen katkarapuja.

Katso papaijasalaatin resepti!

ShutterstockMango-kookosriisi
Herkullinen mango-kookosriisi on helppo jäkiruoka.

3. Mango-kookosriisi

Mitäpä olisi onnistunut makumatka Thaimaahan ilman jälkiruokaa! Mango-kookosriisi on suosittu thaimaalainen jälkiruoka ja yksinkertainen herkku on helppo valmistaa myös kotona. Annos koostuu nimensä mukaan tuoreesta mangosta ja tahmeasta riisistä, jotka tarjoillaan kookoskerman kanssa. Mango-kookosriisi toimii mainiosti myös makeana välipalana.

Katso mango-kookosriisin resepti!

>> Lue myös: Mitä Thaimaassa syödään aamiaiseksi? 5 yleistä ruokaa

Koonnut: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.