Ihastuitko sinäkin tähän herkkuun Thaimaassa? Voit tehdä helposti myös omassa keittiössä

Makumuistoja Thaimaasta
Thaimaassa lomailleet eivät ole voineet välttyä törmäämästä usein jälkiruokana tarjoiltavaan mangon ja riisin yhdistelmään. Tätä helppoa herkkua myydään myös katukojuissa kaikissa suosituissa lomakohteissa.
Lomamuistoihin palaaminen on helppoa myös omassa kotikeittiössä. Kokeile Tasty Travelissimo -blogin kätevää reseptiä ja yllätä matkakumppanisi kotimaassa.
Herkullinen mango-kookosriisi
4 annosta
125 g jasmiiniriisiä
2 dl kookosmaitoa
40 g sokeria
0,5 tl vaniljauutetta
1-2 rkl kookoshiutaleita
1 dl kuohukermaa
mango
1. Laita kattilaan riisi, kookosmaito, sokeri ja vaniljauute. Kuumenna ensin kiehuvaksi, pienennä sitten lämpöä ja anna pulputtaa hiljalleen välillä sekoittaen niin kauan että riisi on kypsää. Tähän menee noin 20 minuuttia.
2. Paahda kookoshiutaleet kuivalla pannulla, mutta varo polttamasta niitä. Pilko odotellessasi myös mango.
3. Kun riisi on kypsää, nosta kattila liedeltä ja lisää kookoshiutaleet ja kuohukerma. Sekoita ja anna maustua hetki kannen alla.
4. Tarjoile kookosriisi mangon kera joko kylmänä tai lämpimänä.
>> Katso lisää Thaimaa-reseptejä Tasty Travelissimo -blogista!
Resepti: Tasty Travelissimo
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja







