Potkua pakkaspäiviin! Thaimaalainen klassikkosalaatti on helppo tehdä kotona

Tuo Thaimaa kotikeittiöön
Thaimaan herkullinen keittiö tarjoaa lukuisia eksoottisia makuja matkailijoiden kokeiltavaksi, ja useimmat rakastuvatkin paikalliseen ruokaan. Loman aikana kannattaa kokeilla mahdollisimman monia paikallisia erikoisuuksia, sillä valikoimaa on rutkasti ja oma suosikkiruoka on helppo löytää maistamalla.
Mausteinen som tam -papaijasalaatti on perinteinen thaimaalainen ruoka, jota tarjoillaan niin ravintoloissa kuin katuruokakojuissakin. Raikas salaatti yllättää tulisuudellaan, sillä tuoreiden raaka-aineiden joukkoon lisätty chili tuo annokseen runsaasti potkua. Salaattiin lisättävät kasvikset kuten vihreät pavut ja papaija pehmentävät tulisuutta.
Helppo resepti valmistuu vaivattomasti kotikeittiössä, joten thaimaalaiseen tunnelmaan pääsee nopeasti vaikkapa keskellä talvea.
Perinteinen thaimaalainen papaijasalaatti
kahdelle
500 g vihreää papaijaa
2 porkkanaa
100 g vihreitä papuja
1–2 valkosipulin kynttä
1 vahva chili
1 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
thaibasilikaa oman maun mukaan
1 dl paahdettuja maa- tai cashewpähkinöitä
Tee näin
1. Halkaise chili ja poista siemenet. Murskaa valkosipuli ja chili tasaiseksi massaksi ja sekoita esimerkiksi morttelissa, kunnes maut irtoavat raaka-aineista.
2. Pilko papaija ja porkkanat pieniksi ja ohuiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja lisää ne sekä vihreät pavut mortteliin. Survo raaka-aineita kevyesti, kunnes valkosipuli ja chili ovat imeytyneet suikaleisiin.
3. Sulata sokeri pannulla ja lisää joukkoon limen mehu sekä kalakastike. Sekoita seos salaattiin.
4. Lisää thaibasilika sekä paahdetut pähkinät salaattiin ja nauti.
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja







