Hyppää sisältöön

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.11.2019
Haluatko syödä jotakin muuta kuin perinteisiä aasialaisia ruokalajeja? Tutustu mantereen viiteen oudoimpaan ravintolaan ja palaa Suomi-tunnelmaan kuudennessa!

1. Modern Toilet Restaurant, Taipei

Taiwanin pääkaupungin Taipein vessateemainen ravintola lyö laudalta kaikki Aasian kummalliset ravintolat.

Ravintola on sisustuksineen ja ruokalistoineen on toteutettu niin perusteellisesti teeman mukaan, että vessateema on lähes tyylikäs: ruoat tarjoillaan pienistä värikkäistä wc-pytyistä, jälkiruoat pursotetaan ruskeiksi kasoiksi ja parhaassa tapauksessa koko ruokailun ajan voi istua wc-pytyn kannen päällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Modern Toilet Restaurant
2F, No 7, Ln 50, Xining S. Road, Taipei

2. Cabbages & Condoms, Bangkok

Yksi oudoimmista lupauksista, jonka ravintola voi antaa, on lupaus siitä, ettei ruoasta tule raskaaksi. Thaimaan Bangkokissa sijaitseva kondomiteemainen Cabbages & Condoms on kenties maan oudoin ravintolaketju.

Asiakkaiden huvittamisen lisäksi kondomiteeman taustalla on toinen, vakavampi syy: ravintola lahjoittaa osan tuotoistaan paikalliseen hyväntekeväisyyteen perhesuunnittelun, ehkäisyn ja seksuaaliterveyden edistämiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintolalla on Bangkokin lisäksi myös muita toimipisteitä Thaimaassa ja Isossa-Britanniassa.

Cabbages & Condoms Bangkok
10 Sukhumvit Soi 12, Sukhumvit, Klongtoey, Bangkok

3. Vampire Cafe, Tokio

Jos loman tarkoitus on löytää outoja teemaravintoloita, matkailijan ei tarvitse poistua Japanin pääkaupungista Tokiosta, joka on teemaravintoloiden runsaudensarvi.

Tokio oli aiemmin karmivan suosittu vankilasairaalateemaisesta Alcatraz ER -ravintolasta, joka lopetettiin vuonna 2018. Kauhuelementtejä kaipaavalle löytyy kaupungista yhä useita muita hyytäviä kokemuksia, joista yksi on vampyyriteemainen Vampire Cafe.

Hämärästi valaistussa kahvilassa viihtyvät niin modernien Twilightien kuin Bram Stockerin Draculankin fanit – tässä ravintolassa illallinen kynttilänvalossa saa aivan uuden merkityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vampire Cafe
La Paix Building 7F 6-7-6 Ginza, Chuo-ku, Tokio

5. Andsoforth, Singapore

Ruokaelämys kuin sadusta? Tarinallisia ruokaelämyksiä tarjoava Andsoforth-ravintola toimii Singaporessa, ja sen matkassa voi hypätä muun muassa norjalaismyytteihin. Vaikka ravintolassa ovat teemana tarinat, se on suunnattu puhtaasti aikuisille: etukäteen varattavaan lippuun sisältyy viiden ruokalajin illallinen ja tervetuliaisjuoma. Esitys on kielletty alle 18-vuotiailta.

Ravintolan ja ruoan tyyli vaihtuu esitysten mukaan, joten vaikka tässä ravintolassa olisi käynyt jo kerran, se on uuden esityksen myötä aina uusi kokemus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Andsoforth
Pop-up show & dinner, jonka kulloinenkin sijainti selviää verkkosivuilta.

6. The Moomin Cafe, Tokio

Haluatko sittenkin ravintolan, joka ei ole kammottava, yököttävä tai liian outo? Vieraile Tokion Muumikahvilassa, joka ammentaa tapansa ja herkkunsa suomalaisuuden ytimestä.

Erityisesti ravintola sopii yksin matkustaville, sillä pöytään voi saada täysikokoisen muumipehmolelun pitämään seuraa. Ja mikäli koti-ikävä ehtii yllättää matkalla, kahvila tarjoaa muun muassa ruisleipää ja korvapuusteja – varaudu kuitenkin maksamaan niistä paljon enemmän kuin Suomessa.

Muumikahviloita on Tokiossa kolme.

Moomin Cafe
Tokyo Dome City, 1-1-1 Kasuga, Bunkyo-ku, Tokyo 03-5842-6300

Puuttuuko listalta jokin Aasian oudoista teemakahviloista? Jaa kokemuksesi kommenteissa!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja