hero taustakuva

Thaimaan Phuket mahdollisimman halvalla – matkailijan säästövinkit

Shutterstock artikkelin kuva
Voiko Thaimaan suosituimmassa pakettimatkakohteessa lomailla minibudjetilla? Lue kymmenen vinkkiä kohtuuhintaiseen lomaan Phuketin saarella!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 30.11.2018
facebook   whatsapp

1. Halpalennot tai äkkilähtö

Phuketin asema Thaimaan suosituimpana valmismatkakohteena on jo pitkään pitänyt huolta siitä, että suurimmat reppureissaajavirrat suuntaavat Koh Phanganin, Koh Taon ja Koh Lipen kaltaisille rauhallisemmille saarille.

Phuketin saarella vaatimattomat bungalowit ovat saaneet väistyä tyylikkäiden hotellien ja all inclusive -lomakeskusten tieltä. Verrattain hintavassa klassikkokohteessa pärjää kuitenkin tarvittaessa myös pienemmällä budjetilla: penninvenyttäjäkin voi halutessaan kokea Thaimaan suurimman saaren.

Lentoja Thaimaahan löytyy nykyisin varsin edullisesti. Esimerkiksi halpalentoyhtiö Norwegian liikennöi Bangkokiin Tukholmasta, Kööpenhaminasta ja Oslosta – ja matkaa voi jatkaa edelleen aasialaisilla halpayhtiöillä kuten Air Asialla. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei perushintaan kuulu ruumaan kirjattavaa matkatavaraa eikä lennolla tarjoiltavia ruokia ja juomia.

ShutterstockPenninvenyttäjän Phuket
Phuketin ikonisista rantamaisemista pääsee nauttimaan myös pienellä budjetilla.

Koneenvaihdolliset lennot tulevat muutenkin monesti edullisemmaksi kuin suora lento Helsingistä – etenkin jos olet hankkimassa yhdensuuntaista lentoa.

Toisinaan matkanjärjestäjien tarjoamat lomalennot irtoavat reittilentoja edullisimmin – erityisesti jos reissuun lähdetään lyhyellä varoitusajalla. Äkkilähtöjen joukosta voi tehdä pakettimatkojen lisäksi halpoja lentolöytöjä suoraan Phuketiin.

Löydä halvat lennot Thaimaahan >>

2. Hostelli vai bungalow? Edullinen majapaikka Phuketista

Mikäli reissu Phuketiin on mahdollista ajoittaa vilkkaimman sesongin ulkopuolelle, voit säästää reilusti matkabudjetissa. Joulun ja uuden vuoden kaltaiset juhlapyhät tuplaavat helposti majapaikkojen hinnat, eikä yrittäjillä ole syytä hilata taksoja alaspäin talven suosituimpina matkustuskuukausina marraskuusta maaliskuuhun.

Huoneen jakavat pariskunnat tai kaveriporukat voivat löytää edullisia bungaloweja tai yksinkertaisia huoneita vilkkaimpien turistirantojen ulkopuolelta. Esimerkiksi Phuketin kaupungista löytyy kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Mukavuuksissa joustamalla säästyy myös reissurahaa: kylmävesisuihkulla ja yksinkertaisella tuulettimella varustetut huoneet ovat edullisimpia.

Inka KhanjiPenninvenyttäjän Phuket
Edulliset bungalowit ovat vaatimattomia, mutta tarjoavat matkailijalle kaiken tarpeellisen.

Vaatimattomilla majataloilla ei todennäköisesti ole nettisivuja, vaan halvat huoneet löytyvät kiertämällä ovelta ovelle. Ennen maksua voi pyytää päästä näkemään huoneen. Erityisesti kuumimman sesongin ulkopuolella kannattaa tutustua myös Airbnb-asunnonvuokrauspalveluun.

Yksin matkustaville sopivat myös Phuketin lukuisten hostellien makuusalit, joissa petipaikka irtoaa edullisimmallaan noin viidellä eurolla. Hostelleista on myös helppo löytää samanhenkistä reissuseuraa.

3. Autiorantaa etsimässä

Monelle reppureissaajalle ajatus Phuketin rannoista tuo ensimmäisenä mieleen tiheästi sijoitetut aurinkotuolit, ruuhkat ja kaupustelijoiden loputtoman virran. Onko Thaimaan suosituimmasta lomakohteesta enää mahdollista löytää paratiisirantaa?

Kannattaa muistaa, että Phuket on Thaimaan suurin saari. Pienellä vaivannäöllä saarelta löytyy rauhallisia kolkkia, jonne massaturismi ei ole levinnyt – suurin osa matkailijoista keskittää edelleen lomailunsa Patongin, Katan ja Karonin alueille.

ShutterstockPenninvenyttäjän Phuket
Autioiden rantojen löytäminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, mutta onnistuu myös Phuketissa.

Lähellä Phuketin lentokenttää sijaitseva saaren pisin ranta Nai Yang on erinomainen esimerkki rannasta, jolla ei tarvitse väistellä kaupustelijoita ja muita matkailijoita. Hurauta paikan päälle, etsi hiljainen soppi ja kuvittele olevasi autiosaarella.

Jopa Patongin hulinarannan kupeesta löytyy rauhallisempi naapuriranta Freedom Beach, jonne kuljetaan pitkähäntäveneellä. Hiljaisina matkailukuukausina hieman vaikeammin saavutettava ranta ei pääse ruuhkautumaan. Freedom Beach on kauniin valkohiekkainen.

>> Lue lisää Phuketin rannoista

4. Tee omatoiminen saarikierros

Opastettujen kierrosten sijaan Phuketissa voi vuokrata esimerkiksi mopon ja tehdä saarikierroksen. Samalla voit karistaa turistialueiden vilskeen niin kauas kuin haluat. Tutki länsirannikon komeat hiekkarannat ja muista pysähtyä ympäri saarta löytyvillä näköalapaikoilla. Phuketin itärannikolta ei löydy varsinaisia uimiseen sopivia rantoja, eikä tie kulje rantaa pitkin.

Muistathan, että Phuketissa on vilkas liikenne ja onnettomuudet ovat yleisiä. Matkavakuutuksen on ehdottomasti oltava kunnossa liikenteeseen lähdettäessä.

5. Edullista ruokaa markkinoilta

Phuketin suosituimmilla ranta-alueilla erityisesti länsimaiset ravintolat veloittavat aterioista Thaimaan mittapuulla korkeita hintoja. Thaimaassa katuruoka ei kuitenkaan ole koskaan kaukana: thaicurryt, keitot, tuoreet hedelmät ja täytetyt roti-pannukakut täyttävät vatsan edullisesti. Halvimmat katukojut löytyvät Phuket Townista, josta löytyy eniten paikallisia asukkaita.

6. Phuketissa on vilkas yöelämä

Bileet eivät lopu Phuketista kesken. Vauhtisaarelta löytyy kaikkea Nikki Beachin tyylikkäistä allasbileistä rentoihin pubeihin ja täydellä volyymilla sykkiviin yökerhoihin. Erityisesti railakkaan Patongin Bangla Roadilla juhlitaan joka ilta aamuun saakka.

ShutterstockPenninvenyttäjän Phuket
Phuketista löytyy rantojen lisäksi myös unohtumattomia bileitä.

Thaimaassa lomailleet reppureissaajat tietävät, että alkoholi tekee nopeasti loven reissubudjettiin: useamman cocktailin hinnalla syö jo monta päivää. Pihein matkailija pysyttelee yökerhoissa vesilinjalla ja ostaa oluensa supermarketista.

7. Sukeltamaan vai surffaamaan?

Sukellus ja snorklaus on huippusuosittua Thaimaan reppureissaajapiireissä, eikä Phuket tee asiassa poikkeusta. Phuketissa toimii useampia suomalaisia sukelluskouluja, joissa opetusta saa omalla kielellä.

Himosukeltajat valitsevat useamman päivän mittaisen liveaboard-vaihtoehdon, joka tarjoaa majoitusta veneessä parhaissa sukellusvesistöissä. Monet Phuketissa lomailevat sukeltajat haluavat ehdottomasti kokea esimerkiksi Similan-saarten ja Phi Phi -saarten maailmankuulut korallit.

ShutterstockPenninvenyttäjän Phuket
Snorklaamallakin pääsee tutustumaan vedenalaiseen maailmaan.

Tiesitkö, että Phuketissa voi myös surffata? Maailmanluokan surffispottien joukkoon saaren tarjontaa ei voi laskea, mutta Phuketin länsirannikko edustaa Thaimaan parhaita aaltoapajia. Suosituin surffausranta on monille reissaajille tuttu Kata Beach.

Aloitteleva surffaaja voi ostaa oppitunteja, kun taas kokeneemmat harrastajat voivat vuokrata laudan ja hypätä suoraan aaltoihin. Surffaus on vielä suhteellisen uusi laji Thaimaassa, eikä vedessä yleensä ole ruuhkaa.

8. Hurjapäiden huvitukset Phuketissa

Rämäpäisimmät reppureissaajat eivät voi vastustaa Phuketin vauhtiaktiviteetteja – siitäkin huolimatta, että ne jättävät jälkensä matkakassaan. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi zorbing – alamäkilasku jättikokoisen puhallettavan pallon sisällä – sekä vaijeriliuku viidakossa.

Rollerball Zorbing Phuket toimii Patongin rannan alueella. Puusta puuhun reissaajia kiidättäviä vaijeriliukuja järjestää puolestaan useampi taho Phuketissa.

9. Kierrä Buddha-patsaat ja temppelit

Thaimaassa lomailuun kuuluvat myös temppelikierrokset ja Buddha-patsaat. Perinteisten temppelien tutkiminen sopii penninvenyttäjänkin budjettiin – ja pelkästään Phuketin saarelta löytyy lähes 30 värikästä temppeliä. Muista peittää polvet ja olkapäät uskonnollisilla paikoilla vieraillessa.

ShutterstockPenninvenyttäjän Phuket
Phuketissa sijaitsee rutkasti kiinnostavia ja näyttäviä temppeleitä, joissa vieraileminen on ilmaista.

Phuketin kuuluisin monumentti on eittämättä 45-metrinen Buddha-patsas, joka valvoo lomakeskuksen hulinaa kukkulalla lähellä Katan rantaa. Patsaalle ei ole sisäänpääsymaksua, mutta kävijät voivat jättää vapaaehtoisen lahjoituksen.

Vierailun arvoisia temppeleitä ovat esimerkiksi Phuketin kaupungissa sijaitseva Wat Khao Rang sekä komean värikäs Wat Chalong.

10. Kodittomien kissojen ja koirien suojakoti

Laihojen kulkukoirien ja -kissojen näkeminen tuntuu monesti pahalta thaimaalaisessa lomakohteessa. Phuketin Mai Khaossa toimiva Soi Dog Foundation pitää huolta kodittomista ja haavoittuneista koirista ja kissoista ja etsii niille koteja Phuketista tai ulkomailta. Järjestö myös steriloi eläimiä estääkseen hallitsemattoman lisääntymisen.

Pidempään Phuketissa viipyvät eläinrakkaat matkailijat voivat hakea Soi Dog Foundationiin vapaaehtoistöihin. Kissojen ja koirien suojakoti on auki myös vierailijoille – hyvin hoidetut eläimet rakastavat rapsutuksia ja huomiota. Otuksia voi myös adoptoida.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Löydä halvat lennot Thaimaahan >>

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Finnair alkaa olemaan halvin Bangkokkiin ja siitä on helppo mennä Puukeppiin jollain konstilla.Turha neuvoa että halpalentoyhtiöillä,mitä ne on….viimeisin lento alle 500€ suora bkk


  2. Suosittelet kansaa menemään murhaajasaarille, ei kuitenkaan Lipe joka on nykyään kaatopaikka.

    ”Koh Phanganin, Koh Taon ja Koh Lipen kaltaisille rauhallisemmille saarille.”

    Aivan idiootti suositus!


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.