Kuva: Inka Khanji
Thaimaa

Joko maistoit näitä Thaimaassa? 5 suosittua juomaa, jotka tulevat vastaan lomalla

Mitä Thaimaassa juodaan? Tutustu yleisimpiin juomiin, joita sinullekin todennäköisesti tarjotaan lomalla.

1. Jäätee eli Cha Yen

Jos olet teen ystävä, et voi lähteä Thaimaasta maistamatta paikallista teetä. Kuuman ilmaston takia suosituin tapa nauttia teetä on jäiden kanssa: Thai Iced Tea on maidon tai maitotiivisteen, sokerin ja jäiden kanssa tarjoiltava kylmä juoma, jonka pohjana on vahva musta tee. Joskus joukkoon voidaan lisätä taiwanilaiseen tapaan boba-palleroita.

Jääteetä kutsutaan nimellä Cha Yen, ja siinä on erikoinen oranssiin taittava väri. Mikäli juot mieluummin kahvia, löytyy Thaimaasta paljon vaihtoehtoja sekä kuumina että kylminä versioina. Thaimaalaisen jääkahvin saat puolestaan tilaamalla Oliangin.

2. Paikalliset oluet

Helteisessä Thaimaassa olut on suosittu juoma sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Suomalaisen yllättää se, että Thaimaassa olut tarjoillaan usein jäiden kanssa. Thaimaan suosituimpia olutmerkkejä ovat Singha, Chang sekä Leo, jotka ovat tuttuja myös matkailijoille. Näistä kaikki ovat vaaleita, noin viisiprosenttisia lageroluita.

Olutta voi ostaa supermarketeista ja kioskeista edulliseen hintaan. Thaimaassa alkoholijuomien virallinen myyntiaika on kaupoissa kello 11–14 sekä 17–00.

3. Tuoreet hedelmämehut

Tuoreiden hedelmien ystäville Thaimaa on varsinainen paratiisi. Ravintoloiden ja mehubaarien lisäksi hedelmämehuja ja smoothieita puristetaan pienissä katukojuissa suoraan asiakkaan silmien edessä. Mangoja, vesimelonia, ananasta, pitaijoja – voit itse valita mieleisesi yhdistelmän lukuisten vaihtoehtojen joukosta.

Monet terveellistä ruokavaliota noudattavat matkailijat ilahtuvat myös Thaimaassa myytävästä kookosvedestä.

4. Väkevät alkoholijuomat: Mekhong ja SangSom

Thaimaan tyypillisimmät väkevät alkoholijuomat on helppo nimetä. Mekhongia ja SangSomia kutsutaan usein virheellisesti viskeiksi, mutta tosi asiassa juomat lasketaan rommeiksi. Viinat valmistetaan sokeriruo’osta ja riisistä.

Edullisen hintansa ansiosta sekä Mekhong että SangSom ovat erityisesti nuorten reppureissaajien suosiossa. Molempia juomia käytetään drinkkien pohjana paikallisissa baareissa, ja rantabileissä niitä myydään pienissä ämpäreissä virvoitusjuomien kanssa. Bucket on tuttu konsepti monelle Thaimaassa bilettäneelle, mutta väkeviä juomia tulee muistaa nauttia kohtuudella. Monet matkailijoiden kohtaamat ongelmat saavat alkunsa päihtymisestä.

Thaimaassa alkoholin myynnin ja anniskelun ikäraja on 20 vuotta, mutta papereiden kysyminen asiakkailta on harvinaista.

5. Thaimaassakin valmistetaan viiniä

Mieleesi ei ehkä tulisi ensimmäisenä lähteä Thaimaahan maistelemaan viinejä. Hieman yllättäen Thaimaastakin löytyy viinitiloja, vaikka maan ilmastoa ja maastoa ei voikaan pitää ihanteellisimpana viinin valmistukselle. Viinitilavierailua kannattaa harkita erityisesti jos lomailet Bangkokissa, Hua Hinissä tai Pattayan alueella.

Monsoon Valleyn viinitila Hua Hinissä, Pattayan Silverlake sekä Khao Yain kansallispuiston kupeessa sijaitseva PB Valley Khao Yai ovat esimerkkejä viinitiloista, jotka ovat avoinna kävijöille. Myös ravintolassa kannattaa rohkeasti kokeilla paikallisia viinejä edes pienen maistiaisen verran.

Lue myös: Matkailija, syö näitä ruokia Thaimaassa – 5 yleisintä herkkua

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Inka Khanji ja Instagram

Päivitetty: 13.11.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia