Hyppää sisältöön

Matkatoimistoilla aiempaa paremmat muutosehdot – näin varaat loman turvallisin mielin

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 25.03.2021
Matkanjärjestäjät ovat parantaneet muutos- ja peruutusehtojaan, jotta voit tehdä varauksen rauhallisin mielin.

Tee lomavaraus ilman stressiä

Haluaisitko jo varata seuraavan lomamatkan? Koronapandemia on vaikuttanut suuresti matkailuun viimeisen vuoden aikana ja matkailun avautumisen ajankohtaa on vielä hankala arvioida. Monet kuitenkin toivovat pääsevänsä lomailemaan ulkomaille viimeistään seuraavalla talvikaudella.

Monet matkatoimistot ovat tehneet muutoksia lomien muutos- ja peruutusehtoihin, jotta asiakkaat voivat tehdä matkavarauksia luottavaisin mielin epävarmasta tilanteesta huolimatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos koronatilanne ei vielä ole parantunut matkasi ajankohtaan mennessä, voit joustavammin joko muuttaa matkan ajankohtaa tai saada rahat takaisin perutusta matkasta.

Lue tästä Suomen suurimpien matkanjärjestäjien uudet käytännöt!

Aurinkomatkat

Aurinkomatkoilla voit varata loman huoletta, sillä avoimen kaupan ansiosta voit perua matkasi kuluitta, jos matkan alkuun on vähintään 60 vuorokautta aikaa. Jos siis haluat jo varata loman vaikkapa tulevalle kesäkaudelle tai ensi talvelle, ehdit vielä muuttaa mielesi matkan suhteen. Avoin kauppa koskee vain uusia matkavarauksia.

Mikäli joudut perumaan matkan avoimen kaupan jo sulkeuduttua, pystyt tekemään peruutuksen tavallista pienemmillä kuluilla. Jos matkan peruu 60–21 vuorokautta ennen lähtöä, peritään peruutuksesta toimistokulut eli 100 euroa/henkilö.

Aurinkomatkoilla matkapaketin hintaan sisältyy aina yksi maksuton muutosoikeus, mutta koronatilanteen vuoksi matkapakettiin voi tehdä muutoksia entistä joustavammin. Matkan kohdetta, kestoa, ajankohtaa tai majoitusta voi muuttaa rajattomasti, jos muutokset tehdään vähintään 21 vuorokautta ennen matkan alkua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudet ehdot tarjoavat myös lisää joustavuutta matkan maksamisen suhteen. Koko matkaa ei tarvitse maksaa varaushetkellä, vaan viimeinen maksuerä erääntyy vasta 21 päivää ennen matkan alkua. Näin sinun ei tarvitse sitoa rahojasi matkavaraukseen, jos varaat matkan pidemmän ajan päähän.

Joustavammat muutosmahdollisuudet, alhaisemmat peruutuskulut sekä pidennetty maksuaika koskevat sekä myynnissä olevia että jo varattuja Aurinkomatkojen pakettimatkoja.

Voit lukea lisää ehdoista ja tarkistaa aina ajankohtaisimmat tiedot Aurinkomatkojen sivuilta.

Apollomatkat

Myös Apollomatkojen tämänhetkiset muutos- ja peruutusehdot huomioivat monipuolisesti koronatilanteen mahdollisesti aiheuttamat suunnitelmien muutokset. Varauksen tehtyäsi pystytkin joustavasti muuttamaan vaikkapa matkan ajankohtaa tai kokonaan kohdetta, sekä halutessasi perumaan koko varauksen.

Vuoden 2021 uusiin matkavarauksiin Apollomatkat tarjoaa avoimen kaupan aina 60 päivään asti ennen matkan alkamista. Matkavaraus on siis mahdollista peruuttaa mistä tahansa syystä, jos peruutuksen tekee vähintään 60 päivää ennen. Näin lomakuumetta potevat matkailijat saavat enemmän aikaa miettiä lopullista päätöstä matkalla lähdöstä. Matkaa ei myöskään tarvitse maksaa kokonaisuudessa varaushetkellä, vaan loppumaksu tulee maksettavaksi vasta 30 päivää ennen lähtöpäivää.

Jokaiseen matkavaraukseen sisältyy yksi maksuton muutosoikeus. Voit siis muuttaa matkasi ajankohtaa, kohdetta tai majoituksesta veloituksetta, jos matkan alkuun on vähintään kaksi viikkoa. Jos uusi matka on aiempaa varausta kalliimpi, tulee matkustajalle maksettavaksi näiden välinen erotus.

Jos sinulla tai jollakin samalla varauksella olevalla matkaseurueen jäsenellä todetaan koronatartunta kahden viikon sisällä ennen matkan alkua, voi matkan siirtää ilman kuluja toiseen ajankohtaan. Huomioithan, että matkatoimisto vaatii todistuksen positiivisesta testituloksesta, jotta ilmainen siirto onnistuu. Varaukseen pystyy tekemään kuluitta myös nimenmuutoksen 48 ennen lähtöä, jos joku seurueestasi muuttaakin mielensä matkan suhteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos Apollomatkat joutuu perumaan varauksesi muuttuneen koronatilanteen vuoksi, saat matkavarauksestasi rahat takaisin seitsemän päivän sisällä. Kaikki nämä muutos- ja peruutusehdot koskevat tällä hetkellä Apollomatkojen rantalomapaketteja, joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.12.2021.

Voit lukea lisää ehdoista ja tarkistaa aina ajankohtaisimmat tiedot Apollomatkojen sivuilta.

Detur

Jotta asiakkaat voivat varata loman ilman riskejä, tarjoaa Detur tällä hetkellä matkavarauksiin avoimen kaupan eli matkan voi peruuttaa myöhemmin ilman kuluja. Avoin kauppa koskee kaikkia uusia varauksia vuoden 2021 matkoille, joten jos haaveilet lomasta tänä vuonna ja teet varauksen, pystyt vielä myöhemmin muuttamaan mielesi.

Peruutukset ja muutokset matkaan tulee tehdä 60 päivää ennen lähtöä. Matkavaraukseen voi tehdä muutoksia olemalla yhteydessä Deturin asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Voit lukea lisää ehdoista ja tarkistaa aina ajankohtaisimmat tiedot Deturin sivuilta.

ShutterstockMatkatoimistojen muutosehdot
Matkatoimistojen joustavampien muutosehtojen ansiosta voit varata loman ilman stressiä.

Nazar

Nazarilta voi varata loman turvallisin mielin, sillä kaikkiin 2021 matkoihin sisältyy automaattisesti Turva Plus -paketti. Asiakkaat saavat siis ilman lisämaksua matkapakettiinsa paremmat muutos- ja peruutusehdot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turva Plus -ehdot sallivat matkan peruuttamisen kuluitta, jos peruutuksen tekee vähintään 60 päivää ennen lähtöä. Kuluttomat muutokset matkavaraukseen ovat mahdollisia, jos matkan alkuun on ainakin 35 päivää. Maksuttomat muutokset koskevat ainoastaan lomalennoilla tehtäviä pakettimatkoja. Jos muutat matkaasi kalliimpaan vaihtoehtoon, sinun tulee maksaa erotus uuden ja alkuperäisen hinnan välillä. Et tarvitse syytä matkasi peruuttamiseen tai muuttamiseen, vaan mielesi muuttuessa voit myös muuttaa matkasuunnitelmiasi.

Nazar sallii matkan peruutuksen kuluitta myös lähempänä lähtöpäivää, mikäli sairastut äkillisesti tai menetät työpaikkasi. Jotta voit peruuttaa matkasi edellä mainituista syistä, tarvitset todistuksen lääkäriltä sairastumisesta tai työnantajalta irtisanomisesta. Matkaa ei kuitenkaan voi perua kuluitta lomauksen takia.

Nazarin varauksissa on myös Säilytä huonetyyppi -takuu eli jos joku matkaseurueesi jäsenistä sairastuu ja joutuu jäämään pois matkalta, saat pitää saman huoneen eikä sinulle aiheudu lisäkuluja.

Jos matkasi joudutaan jostain syystä perumaan, saat rahat takaisin aina 14 päivän sisällä.

Voit lukea lisää ehdoista ja tarkistaa aina ajankohtaisimmat tiedot Nazarin sivuilta.

Tjäreborg

Tjäreborgilla on nyt voimassa Safe Travel -käytäntö, joka tekee matkan varaamisesta riskittömämpää. Matkan peruuttaminen on aiempaa helpompaa ja mikäli matkasi joudutaan perumaan, saat rahat takaisin seitsemän päivän sisällä.

Tjäreborg sallii tällä hetkellä matkan perumisen pienemmillä kuluilla joko 30 tai 60 päivää ennen matkan alkua, riippuen matkan ja varauksen ajankohdasta. Peruutuksesta veloitetaan vain 20 euroa henkilöltä, muuten summa palautetaan asiakkaalle kokonaisuudessaan.

Kaikkiin lomalennoilla tehtäviin matkoihin, joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.10.2021, kuuluu ilmaiseksi myös Tjäreborgin muutos- ja peruutusturva. Muutosturva sallii sinun muuttaa esimerkiksi lomakohdetta, lähtöpäivää tai matkan kestoa ilman kuluja, kunhan lähtöön on vähintään 30 päivää.

Muutos- ja peruutusturva antaa sinulle oikeuden peruuttaa matkasi ja saada rahat takaisin, mikäli sairastut tai joudut irtisanotuksi. Myös matkustajan nimen muuttaminen on maksutonta aina lähtöpäivään saakka.

Mikäli varaat matkapaketin lomalennoilla, sinun tulee maksaa ainoastaan ennakkomaksu viikon kuluessa ja loppusumma matkan hinnasta erääntyy vasta 45 päivää ennen lähtöä. Voit siis varata matkan ilman suurta taloudellista riskiä, sillä et joudu laittamaan suuria rahasummia kiinni matkavaraukseen.

Voit lukea lisää ehdoista ja tarkistaa aina ajankohtaisimmat tiedot Tjäreborgin sivuilta.

TUI

Jotta voit varata matkasi Tuilta turvallisin mielin, matkatoimisto tarjoaa ilman lisäkuluja kattavamman peruutus- ja muutosturvan matkoihin, jotka toteutetaan lomalennoilla ja joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.10.2021.

Peruutus- ja muutosturva antaa sinulle oikeuden peruuttaa matkasi maksutta vähintään 60 vuorokautta ennen lähtöpäivää. Peruutuksesta pidätetään ainoastaan 20 euron suuruinen toimitusmaksu. Voit peruuttaa matkasi vielä myöhemmin, jos sairastut ja sinulla on lääkärintodistus.

Voit tehdä matkaan muutoksia ilmaiseksi yhden tai useamman kerran, jos lähtöön on aikaa vähintään 14 päivää. Voit tehdä muutoksia esimerkiksi lähtöpäivään, matkan kohteeseen tai majoitukseen. Jos siirrät lähtöpäivää, tulee uuden lähtöpäivän olla kuuden kuukauden sisällä matkan alkuperäisestä ajankohdasta.

Kun lähtöön on aikaa vähintään neljä vuorokautta, voit myös maksutta korjata tai muuttaa matkustajien nimitietoja. Jos joku matkaseurueestasi joutuu ylivoimaisen esteen vuoksi perumaan osallistumisensa, saat silti pitää saman hotellihuoneen etkä joudu maksamaan matkasta lisäkuluja.

Voit lukea lisää ehdoista ja tarkistaa aina ajankohtaisimmat tiedot Tuin sivuilta.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chimeran liekit

Liekehtivä kallio on Turkin hämmästyttävin nähtävyys – helppo päiväretki Antalyasta

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Kreikan miinukset

Kreikan miinukset – vai onko niitä? Kolme asiaa, jotka hiertävät tutussa matkailumaassa

Rodoksen nähtävyydet

Nämä paikat on pakko nähdä Rodoksella – saaren 13 parasta nähtävyyttä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja