Hyppää sisältöön

Lapsiperheen vinkit Phuketiin – kokeile ainakin näitä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.11.2018
Thaimaan Phuketissa riittää hauskaa tekemistä myös perheen pienimmille. Rantapallo listasi kymmenen vinkkiä lapsiperheille.

1. Valitse lapsiystävällinen alue

Thaimaan suosituin rantakohde Phuket sopii erinomaisesti lasten kanssa matkustaville perheille. Saaren lukuisat aktiviteettimahdollisuudet, teemapuistot ja rannat pitävät huolen siitä, ettei kukaan pääse pitkästymään.

Lapsiperheet viihtyvät Phuketin railakkaimman alueen Patong Beachin hulinaa paremmin esimerkiksi Karonin tai Katan rannoilla. Viime vuosina myös Cape Panwan ja Bang Tao Beachin rauhalliset rannat ovat nostaneet suosiotaan perhematkailijoiden keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Phuketiin suuntautuva lapsiperheiden virta näkyy saaren hotellitarjonnassa. Leikki-ikäisille lapsille on tarjolla erilaisia aktiviteetteja ja tenavakerhoja sekä komeita allasalueita vesiliukumäkineen.

2. Rannat ja veneretket riittävät elämykseksi

Pienten lasten kanssa matkustettaessa jo rantapäivä itsessään on elämys. Hiekkaleikit, snorklausvarusteet ja lämpimässä vedessä pulikointi pitävät huolen ohjelmasta. Eväistä ei tarvitse huolehtia – Phuketin rannoilta löytyy edullisia ravintoloita ja eväskojuja.

Erityisesti isompien lasten kanssa kannattaa kokeilla myös veneretkiä. Suosittuja kohteita Phuketista käsin ovat esimerkiksi luonnonkauniit Phi Phi -saaret sekä Phang Ngan lahdella sijaitseva James Bond Island, jolla kuvattiin vuoden 1974 elokuva 007 ja kultainen ase. Molempiin kohteisiin voi tehdä helposti päiväretken.

Lapsiperheen vinkit Phuketiin
Koko perheen rantapäivä Phuketissa on elämys jo itsessään, eikä lomaa kannata aikatauluttaa liikaa.

Vaihtoehtoisesti Phuketissa voi kokeilla esimerkiksi perheille soveltuvia kajakkiretkiä.

>> Lue lisää Phuketin rannoista

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Vesileikkejä teemapuistoissa

Vaihtelua rantapäivään voi hakea vesipuistosta. Phuketin Splash Jungle -puistosta löytyy vesiliukumäkiä, aaltokoneita ja veden varaan rakennettuja leikkipuistoja.

Tavallisten vesipuistojen lisäksi Phuketissa toimii myös surffisimulaattori, jossa aloittelijatkin voivat kokeilla aaltojen valloittamista. Kata Beachilla sijaitseva Surf House Phuket sopii erityisen hyvin teini-ikäisille lomailijoille.

4. Thaimaan hullunkurisin talo löytyy Phuketista

Koko perheelle sopiva hauska vierailukohde on Phuketin kaupungin ulkopuolella sijaitseva Baan Teelanka – Thaimaan ainoa ylösalaisin rakennettu talo. Erikoisessa rakennuksessa lattian paikalla onkin katto, ja huonekalut roikkuvat ilmassa. Entä miltä mahtaa näyttää ylösalainen kylpyhuone?

Talo tarjoaa hulvattomia valokuvausmahdollisuuksia kaikenikäisille kävijöille. Rakennuksen puutarhasta löytyy myös labyrintti.

5. Zorbing tutuksi koko perheelle

Joko olet kokeillut zorbingia? Lasten lisäksi myös aikuiset voivat sujahtaa jättimäisen pallon sisään, jota vyörytetään mäkeä alas. Halutessaan pallon voi täyttää myös vedellä. Aktiviteetti sopii yli 6-vuotiaille.

Phuketin zorbing-rata mainostaa itseään maailman pisimpänä: kävijät pääsevät hurjastelemaan 190 metriä pitkässä alamäessä. Rata sijaitsee kätevästi lähellä Patongin aluetta.

6. Sukeltamaan lasten kanssa

Kaikki tietävät Thaimaan olevan sukeltajan paratiisi. Mutta tiesitkö, että pienetkin lapset voivat opetella lajin alkeita? Sukelluskurssille voivat yleensä osallistua 10 vuotta täyttäneet lapset, mutta nuoremmillekin vesipedoille järjestetään sukelluskokeiluja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockLapsiperheen vinkit Phuketiin
Phuketin kirkkaissa rantavesissä voi sukeltaa ja snorklailla myös perheen pienimpien kanssa.

Phuketissa toimii suomalaisia sukelluskouluja, joissa opastus tapahtuu kätevästi omalla äidinkielellä. Snorklausta voi harjoitella vaikka hotellin uima-altaassa.

7. Tutustu villieläimiin vastuullisesti

Eksoottisten eläinten näkeminen kuuluu usein lasten Thaimaan-loman kohokohtiin. Myös Phuketissa apinat, elefantit ja muut eksoottiset veijarit näkyvät katukuvassa.

Thaimaassa lomaillessa kannattaa muistaa, että turistien iloksi esille tuotavilla eläimillä ei useinkaan ole hyvät olot. Valokuvan ottaminen kesyn apinan kanssa maksua vastaan saattaa tuntua hauskalta idealta, mutta eläinten kaltoinkohtelulle ei näy loppua niin kauan kun matkailijat maksavat toiminnasta.

Katukaupustelijoiden käsivarsilla näkyvistä gibboniapinoista pitää huolta Phuketissa toimiva suojakoti Gibbon Rehabilitation Project, jonka tiloissa myös matkailijat voivat vierailla. Turisteja kehotetaan raportoimaan kaikki väärinkäytöstapaukset. Paikan päällä voi myös tehdä vapaaehtoistyötä tai adoptoida gibbonin.

ShutterstockLapsiperheen vinkit Phuketiin
Phuketissa pääsee tutustumaan villieläimiin myös vastuullisesti.

Eläintarhan sijaan Thaimaan kansalliseläimen elefantin voi tavata Phuketissa esimerkiksi Siam Safarin järjestämillä norsusafareilla, joilla viisaista eläimistä pidetään asianmukaista huolta. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja puolen tunnin retkistä useamman päivän safareihin.

Mereneläviin voi tutustua Cape Panwassa sijaitsevassa edullisessa Phuket Aquariumissa. Retki akvaarioon sopii esimerkiksi mahdollisen sadepäivän ohjelmanumeroksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. FantaSea-show on elämys koko perheelle

Phuketin kuuluisin show FantaSea on tuttu monille saarella lomailleille suomalaismatkailijoille. Thaimaalaisia perinteitä, elefantteja ja akrobatiaa yhdistelevä show sopii myös lapsille. Värikkään näytöksen lisäksi FantaSean alueelta löytyy myös huvipuistolaitteita, valtava buffet-ravintola sekä ostosmahdollisuuksia.

9. Liidä viidakon halki

Lasten ja vauhtia kaipaavien teini-ikäisten kanssa voi suunnata kokeilemaan Phuketin köysirataseikkailua Jungle Xtrem Adventures Parkissa. Viidakossa sijaitsevaa köysirataa pitkin kiidetään valjaisiin sidottuna ja ihaillaan maisemia lintuperspektiivistä.

Köysirata sopii yli 6-vuotiaille lapsille, mutta 4 vuotta täyttäneet pääsevät erilliselle lasten radalle. Puisto sijaitsee lähellä Phuketin kuuluisaa isoa Buddha-patsasta, jota voi poiketa katsomaan vaikka samalla reissulla.

10. Museo lasten makuun

Phuketin kaupungissa toimiva 3D-museo Trickeye Museum on mainio kohde perheille. Museossa on runsaasti hauskoja valokuvauspaikkoja, jotka takaavat naurut koko seurueelle. Jännittävät 3D-efektit tarjoavat lapsille uudenlaisen elämyksen – ja vaikka viileän pakopaikan päivän kuumimpina tunteina.

Samalla kannattaa piipahtaa myös Phuketin kaupungin markkinoilla, jonka värikkäät tuotteet ja eksoottiset herkut ilahduttavat myös lapsia.

>> Lue lisää Thaimaa-vinkkejä vauvan kanssa matkailevalle
>> Rantapallon kohdeopas Phuketiin

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Flickr / GraceOda ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja