Hyppää sisältöön

Unohtumaton luksusloma Thaimaassa! Kuusi vinkkiä lomailijalle, jolle rahalla ei ole väliä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 08.02.2016
Vaaditko lomaltasi luksustason puitteita ja ikimuistoisia viiden tähden elämyksiä? Jos budjetilla ei ole merkitystä, katso tästä vinkit loisteliaaseen luksuslomaan Thaimaassa.

1. Taita lentomatkat yksityiskoneella

Paras tapa aloittaa viiden tähden luksusloma on saapua Thaimaahan tyylillä. Useat lentoyhtiöt hemmottelevat asiakkaitaan reittilentojen ykkösluokan palveluilla, mutta jos lentolipun hinnalla ei ole minkäänlaista merkitystä, on yksityislento Thaimaahan ainoa oikea valinta.

Yksityisten lentoyhtiöiden palvelutarjonnassa on varaa valita: haluatko viettää lentomatkasi mukavasti sohvalla makoillen ja elokuvaa katsellen, vai vaihtoehtoisesti vaikkapa mukavassa nojatuolissa matkakumppanisi kanssa seurustellen? Lentoihin kuuluvat itsestään selvästi nopeutetut maahantulo- ja tullitarkastukset, eikä pienille lentoyhtiöille tarkoitetuilla kentillä tarvitse hikoilla turvatarkastusjonossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luksuslentoyhtiöt liikennöivät paitsi Thaimaan sisällä, myös kansainvälisillä lentoreiteillä – joskin matka Suomesta saakka on liian pitkä kovin pienellä koneella taitettavaksi. Lähtöpisteestäsi riippuen muun muassa Mjets, Stratos Jet Charters sekä Advance Aviation tarjoavat asiakkailleen ensiluokkaisia lentokokemuksia.

2. Tee junamatka Thaimaan halki tyylillä

Ensimmäinen mielikuva junamatkasta Thaimaassa saattaa sisältää reppureissaajien suosimia hikisiä junia, joissa aina ei pääse edes pitkälleen. Luksumatkailijan onneksi Thaimaan rautatieverkostoon voi tutustua myös korkealaatuisissa puitteissa.

Esimerkiksi Eastern & Oriental Express -junan tarjoama viiden tähden junamatka Singaporen ja Bangkokin välillä on hankala unohtaa. Noin 30 vaunusta koostuvan junan kaikki vaunut ja hytit on sisustettu arvokkaaseen tyyliin laadukkailla materiaaleilla, ja perinteinen junamatkustus onkin tästä junasta kaukana.

Junassa on kolme ravintolavaunua. Matka kestää kaksi ja puoli päivää. Aamiainen ja iltapäivätee tarjoillaan matkustajien omiin hytteihin, mutta lounas sekä illallinen nautitaan junan ravintolavaunuissa. Koko matkaa ei tarvitse viettää istuen junassa, sillä matkalla voi tehdä myös pieniä päiväretkiä junan pysähtyessä eri kohteisiin.

3. Saarihyppele viiden tähden tyylillä

Saarihyppely eli saarelta toiselle matkustaminen on Thaimaassa hyvin suosittua, ja äärettömällä budjetilla varustettu matkailija siirtyy saarelta toiselle tietysti tyylillä. Risteily Andamaanienmerellä luksusjahdin kyydissä nostaa saarihyppelyn täysin uudelle tasolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turkoosina kimaltava merivesi, lämmin aurinko ja autio horisontti ovat helposti saavutettavissa luksusjahdilta käsin. Ota aurinkoa kannella, yövy jahdilla ja vaihda paikkaa oman mielen mukaan. Omalla jahdilla on helppo etsiytyä saarten autioille paratiisirannoille ja voit löytää itsellesi oman salaisen paikan Thaimaasta – eli juuri sen paratiisin, josta tuhannet muut matkailijat vain haaveilevat.

Ellei itseltä tai matkakumppanilta löydy tarvittavia taitoja, voi luksusveneen mukana vuokrata myös kipparin ja muun miehistön, vaikkapa henkilökohtaisen kokin tai siivoojan.

Thaimaa
Tyhjä ranta on monille luksusloman merkki.

4. Rentoudu terveyslomalla

Thaimaa on pullollaan luksustason lomakeskuksia, mutta entistä useampi niistä tarjoaa nykyisin myös terveyspalveluja. Terveysmatkailutrendi ei ole jäänyt thaimaalaisilta matkailutoimijoilta huolimatta, ja luksustason terveyslomia tarjoavissa paikoissa voikin paitsi ottaa rennosti myös nauttia terveellisestä ruoasta, liikunnasta ja vaikkapa rentoutusharjoituksista.

Viiden tähden terveyslomakeskukset sijaitsevat tavallisesti loistavissa puitteissa luonnon keskellä, ja sijainti tarjoaakin hyvät mahdollisuudet rauhoittumiseen. Hoitotarjonta on luksuspuitteisiin sopien hyvin runsas, ja hoitotuotteissa panostetaan erityisesti luonnollisiin tuotteisiin. Osa terveyslomakeskuksista tarjoaa asiakkailleen myös monenlaisia aktiviteetteja, esimerkiksi ruoanlaittokursseja ja tiukkoja treenileirejä.

Hyviä luksustason terveyslomakeskuksia ovat esimerkiksi Chiva Som International Health Resort, The Sanctuary Thailand sekä The Spa Koh Chang Resort.

5. Vietä kulinaristin unelmaloma Thaimaassa

Hyvällä ruoalla on suuri merkitys onnistuneeseen lomaan, eikä Thaimaassa tarvitse tehdä kompromisseja korkeatasoisten aterioiden suhteen. Thaimaan ravintolamaailma on täynnä loistavia tähtiä, ja pääkaupunki Bangkok on yksi Aasian viidestä suuresta ruokakaupungista Hongkongin, Shanghain, Singaporen ja Tokion rinnalla.

Kulinaristin on hyvä olla Thaimaassa, sillä maa tarjoaa loistavia maailmanluokan ravintoloita myös Bangkokin ulkopuolella. Jokaisella kaupungilla on oma ruokakulttuurinsa, johon kuuluu myös lukuisia laadukkaita ravintoloita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaan ruokapääkaupungit ovat kuitenkin selkeästi Bangkok ja Phuket. Kaupungeissa on lukuisia michelin-ravintoloita ja loistavia kokkeja. Ikimuistoisen ruokaelämyksen tarjoavia ravintoloita ovat muun muassa L’Atelier de Joël Robuchon, J’aime by Jean-Michael Lorain, Gaggan, Aziamendi sekä Savelberg.

6. Älä tyydy huonoon rantaan

Paratiisirannoistaan tuttu lomakohde tarjoaa matkailijoille monenlaisia rantoja, joista parhaimmat ovat tietysti yksityisiä. Vitivalkoinen hiekka, turkoosi merivesi sekä ranta, jossa ei ole oman seurueen lisäksi ristin sielua, tarjoavat korkealaatuisia elämyksiä kaipaaville matkailijoille todellista luksusta.

Upeat paratiisirannat on Thaimaassa helppo yhdistää viiden tähden majoitukseen. Korkeatasoisimmat luksushotellit ovat itsenäisiä, ja erityisesti yksityisiä taaten asiakkaille loman, josta voi nauttia kaikessa rauhassa. Luksustason majapaikat tarkoittavat Thaimaassa usein omalla uima-altaalla varustettua huvilaa, merinäköalaa, palmumaisemaa sekä ensiluokkaista palvelua.

Esimerkiksi Phuketin ympäristössä on monia hyvin korkeatasoisia luksuslomakeskuksia: Sri Panwa, JW Marriott Khao Lak Resort & Spa, Trisara sekä Point Yamy by Como.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan yleisimmät riskit

Mitkä ovat Thaimaan yleisimmät vaarat? 6 asiaa, jotka jokaisen kannattaa huomioida

Päiväretket Phuketista

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Maeklongin rautatiemarkkinat Thaimaassa

Huh! Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Kiittäminen Thaimaassa

Varo helppoa mokaa Thaimaassa – näin kiität oikein lomallasi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja