hero taustakuva

Pattayan toinen puoli – kaupungin kaunein rakennus on kuin sadusta, eikä se tule koskaan valmiiksi

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Pattayan upea Sanctuary of Truth juhlistaa kauneutta ja totuutta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 27.12.2018
facebook   whatsapp

Sanctuary of Truth on Pattayan pakollinen nähtävyys

Thaimaan ensimmäisten rantakohteiden joukkoon kuuluva Pattaya on vuosien varrella joutunut taistelemaan imagokysymysten kanssa. Maine seksiturismikohteena on saanut monet varpailleen.

Pattaya on kuitenkin edelleen suosittu matkakohde, jossa kaikenlaiset ihmiset lomailevat. Erityisesti helppo etäisyys Bangkokista vetoaa matkailijoihin: kaupunkien välimatka on vain vajaat 105 kilometriä. Mitä kaupungissa sitten kannattaa nähdä?

Pattayan heittämällä kaunein rakennus on kokonaan puusta valmistettu Sanctuary of Truth. Suomeksi rakennuksesta puhutaan usein Totuuden temppelinä tai pyhättönä, mutta kirjaimellisesti kyseessä ei ole temppeli. Eikä myöskään palatsi, vaikka se sellaista hieman muistuttaakin.

Upean nähtävyyden rakennutti paikallinen liikemies, joka halusi siitä filosofiaa, taidetta, kulttuuria ja uskoa kunnioittavan paikan – ilman, että se liittyisi mihinkään tiettyyn yksittäiseen uskontoon.

Myyttisten tarujen pyhättö

Rakennus on 150 metriä korkea, ja sitä koristavat lukemattomat puusta kaiverretut elefantit, ihmiset ja myyttiset hahmot. Taideteosta muistuttavan rakennuksen sanotaan olevan kunnianosoitus seitsemälle luojalle: taivas, maa, isä, äiti, kuu, aurinko ja tähdet.

Totuuden pyhätön mielenkiintoisin piirre on se, ettei sen odoteta koskaan tulevan valmiiksi. Vuonna 1981 aloitettu työ jatkuu koko ajan ja saa uusia ulottuvuuksia.

Rakennus sijaitsee komealla paikalla Wong Amat Beachin rannan tuntumassa. Pelkästään nähtävyyden valokuvaamiseen hurahtaa aikaa, sillä alueella on lukuisia erilaisia kuvakulmia, joista käsin sitä on ihailtava. Puhumattakaan kaikista taitavista yksityiskohdista puurakennuksessa!

Paikan päälle pääsee Pattayan keskustasta taksilla, bussilla tai songthaewilla eli useita matkustajia kyytiin poimivalla lava-autolla. Etäisyys vilkkaimmalle hotellialueelle on noin seitsemän kilometriä. Pääsymaksu on 500 bahtia eli noin 13 euroa.

Katso alta kuvia vaikuttavasta rakennuksesta – oletko jo nähnyt sen paikan päällä?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Kaikille tulee Pattayasta mieleen seksiturismi – tämä puutarha tarjoaa jotain aivan muuta, mutta silläkin on pimeä puolensa

Lähde: Bangkok.com
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Paikassa järjestelään norsuajeluja.
    Ei ole kiva jos lipputuloilla tuetaan eläinrääkkäystä vaikka ei itse norsun selkään nousisikaan.
    Rakennus taas oli erittäin upea ja maisema oli huikea.


  2. 2011 Kävin tuossa temppelissä. Rakentamisen äänet kaikuu mutta niinkään puuseppiä siellä ei näy, puuseppä perheet sijaitsee tuosta temppelistä vähän matkan päässä jossa he tekevät nuo koristeet. Paikka on kyllä huikaiseva ilmestys ja käymisen arvoinen paikka ehdottomasti.


  3. Mitä tuo 40 vuotta on temppelin rakentamisessa. Taisi Kölnin kirkon rakentaminenkin viedä 500 vuotta. Ja Barcelonan Sacra Familia vie ainakin 100 vuotta, vai joko sekin aika kului. En muista kauanko Isaakin kirkkoa rakennettiin Pietarissa?


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.